Terapi i Karantän-tider! Brodera mera!

Jag har alltid hållit på med olika slags handarbeten ända sedan jag var mycket ung. Det har varit stickning, virkning rya-knutning och brodering m.m. Och nu – mer än någonsin – tycker jag att det är den bästa sysselsättningen för att koppla av, sortera tankarna och dessutom skapa något som man t.ex. kan ge bort i present.

Nu när det finns all tid i världen när jag befinner mig i sträng karantän i vårt hus i Nerja, Spanien så har jag återupptagit min favoritsysselsättning: Att brodera! Just I DAG blev denna tavla klar som jag påbörjade när karantänen startade här i Spanien.

NÄRBILDER FÅR NI HÄR:

TAVLAN FICK EN BRUN RAM OCH STÅR NU I VÅRT VARDAGSRUM I SPANIEN.

FÖR MIG HAR DET VARIT RENA RAMA TERAPIN – ETT SÄTT ATT LUGNA OROLIGA TANKAR OCH I STÄLLET KONCENTRERA TANKARNA PÅ ATT RÄKNA KORS-STYGN! SÅ AVSTRESSANDE OCH MYSIGT!

HÄR HAR JAG PLOCKAT IHOP NÅGRA AV DE ALSTER JAG BRODERAT – DE FLESTA HAR JAG GETT BORT TILL MINA BARN OCH BARNBARN.

DEN HÄR TAVLAN FICK PERNILLA ATT HA I OLIVERS BARNKAMMARE ……..

………….LIKSOM DENNA. PERNILLA SAMLADE NÄMLIGEN PÅ NALLAR PÅ DEN TIDEN!

NATURLIGTVIS HAR DET BLIVIT MÅNGA ÄNGLA-TAVLOR. (SKÄRPAN ÄR INTE SÅ BRA PÅ DESSA TYVÄRR!)

DENNA TAVLA VILLE PERNILLA HA – SÅ DEN HÄNGER NU I HENNES HUS I SPANIEN!

DENNA TAVLA FICK MITT BARNBARN COLIN, SOM DOPTAVLA.

DET BLEV EN KUDDE TILL BENJAMIN NÄR HAN VARIT OCH HÄLSAT PÅ OSS I NERJA. HAN ÄLSKADE DEN OCH VISADE UPP DEN FÖR ALLA PÅ FLYGPLANET OCH SA: ”TITTA HÄR VAD MIN MOJMOJ HAR SYTT TILL MIG! BLEV DEN INTE FIIIIIIN!!!!”

LIKASÅ SYDDE JAG DENNA TILL BENJAMIN. NÄR HAN BÖRJADE SKRIVA EGNA LÅTAR:

TROR JAG MÅSTE FRÅGA BENJAMIN VAR DESSA BRODERIER FINNS NU!

EN ÄNGLA-TAVLA TILL BIANCA SYDDE JAG PÅ NÄR VI HADE KÖPT HUSET I NERJA. MÅSTE FRÅGA BIANCA OCKSÅ VAR DEN FINNS NU!

ETT NYTT BRODERI SKAPAS ………….

DETTA ROSENHJÄRTA GAV JAG TILL PETER OCH MICHAELA I BRÖLLOPSPRESENT.

DEN HÄR ALMANACKS-HÅLLAREN (HITTADE INGA ALMANACKSBLAD I ÅR) HÄNGER I VÅRT KÖK HÄR I NERJA ……………

………….LIKSOM DEN HÄR FINA KLOCKAN.

JA – DET VAR LITET OM MINA BRODERIER – OCH HUR MAN KAN FÖRDRIVA TIDEN MED NÅGONTING KREATIVT OCH AVKOPPLANDE NÄR MAN – SOM NU – HAR TID ÖVER.

LYCKA TILL!

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

9 svar på ”Terapi i Karantän-tider! Brodera mera!

 1. Wow! Du är duktig och en så härlig person är du!
  Ta hand om er och förhoppningsvis är detta Corona kaoset snart över!

  Förresten så gifter jag mig i Nerja i September 2020. Varje gång jag är i Nerja håller jag utsikt om jag sig er!

  Kram
  Jennifer

 2. Kära Christina!
  Vad fina du har broderat och det passar bra för dig njuta och brodera under tiden ni är i Spanien och kanske ska jag börjar och brodera fast jag har aldrig gjort, när man är rastlös är det bra och brodera eller målar och det finns mycket att göra, jag har börjat ordnat delvis samling på Pernilla och lagt i pärmar, jag har nog 20 st pärmar på Pernilla och även din familj också som jag hittade gamla tidningar från tradera och det tar långt tid och limma och fixa, sen har jag över 3000 st fotobilder på Pernilla och hennes barn 🙂 Jag önskar dig och Hans en trevlig glad påsk kram Malin

 3. Så fint…o ett minne som kommer att spegla något näst intill overkligt, vi varit med om 2020. Jag virkar…när jag inte umgås med våra hästar i någon form.
  En härlig terapi…ponchos…väskor…filtar…mm
  Stor kram till er båda från Nilla o Mange.
  💝💝💝

 4. Så fina:)själv har jag börjat lyssna på Pernilla o Sofia podd.Har aldrig lyssnat på nån podd innan men de är ju så roliga :)Älskar Wahlgrens värld ni är en väldigt fin och härlig familj:)

 5. Så vackra alster! Älskar också handarbete, men det blir av i perioder. Vissa av dem med änglar på minner om barndomens fina bokmärken. Fick inspiration att ”härma” dig med sådana. Och bröllopshjärtat är ljuvligt! Vilket minne av en sådan viktig dag! Vilken fin gåva! Underbart med lite härliga idéer och positiva saker här med dessa fina broderier! Skönt med inspiration. Varmt tack! Var rädda om er! Må så gott och ha en skön skärtorsdag! I och med reseförbudet så lär vi väl inte ses på Blåkulla heller så i år struntar jag i att polera kvasten. Den får stå och vila i karantän i förrådet. 🐔🐓🐣🐤🐥🥚🐰🐇👍🙏🧹🧹🧹🧙‍♀️🧙‍♀️🧙‍♀️

 6. Det var ju jättefint, Christina!!
  Riktigt trevligt att få se. Vilket jobb du lagt ner och fint blev det!
  Kram!
  Ann-Louise

 7. Hej Christina !
  Åh vilka vackra tavlor. Du är fantastisk på att brodera. I dem tavlorna finns det mycket tankar, grubbel, kanske tårar och glädje i .
  Vill önska er en trevlig påsk och jag hoppas att ni har det bra under omständigheterna. Kram på dig
  Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *