Goda tankar i dessa tider. Hope in Uncertain Times:

Hallå alla ni som läser min blogg! I dessa tider behöver vi ta till oss de tankar som är bra för oss och som inger hopp och förtröstan!

Jag kommer att lägga ut det som jag tagit fasta på och som ger mig kraft att kunna hantera den situation som vi – hela mänskligheten – befinner sig i sedan en tid tillbaka.

Själv tycker jag om att varje dag lyssna på Oprah Winfree och Deepak Chopra

Hope in Uncertain Times

Welcome to the 21-Day Meditation Experience, Hope in Uncertain Times. We are honored you’re joining us as part of the #HopeGoesGlobal movement. As we meditate each day together, we’ll find peace of mind in the midst of turmoil, and help our global community find hope and optimism. Bring a friend and share the power of meditation.

Jag kan verkligen rekommendera dig att följa denna Meditation online – den ger dig sinnesro och lugn! Kommentera gärna här så jag får veta hur många som tar del av Oprah och Deepaks underbara tankar.

___________________________________________________________________________

Vi tillbringar mycket tid framför TV:n naturligtvis – och kan ju följa vår familj i olika TV-program, bl.a. Wahlgrens Värld!

Corona

Nu befinner vi oss i vår andra vecka i karantän – eftersom vi befinner oss i Spanien. Hans och jag bor i i vårt andra hem i solen och får hålla oss till de föreskrifter som bestäms här. Många tankar snurrar runt i huvudet och man försöker att hitta ett sätt att förhålla sig till situationen.

Detta är livet för hela Spaniens befolkning inklusive mig och Hans.:

Vi är totalt ISOLERADE på DAG 10 i karantän utan slutdatum ….. Så vad betyder det?

– Jo, allt är stängt bortsett från apotek, stormarknader, bensinstationer och tobaksaffärer. 

Alla barer, skolor, universitet, restauranger, kaféer, gym / fritidscenter, frisörer och butiker är stängda. 

– Vi får inte lämna huset såvida det inte är att gå på jobbet (om du inte kan arbeta hemifrån), köpa mat från din lokala stormarknad, fylla på bensin, köpa tobak eller hälsokost.

– Majoriteten av människor är nu plötsligt utan arbete och har inga intäkter, särskilt drabbade är de som är egenföretagare.
– Vi tillåter inte mer än en person i en bil, inga passagerare eller dela bil.
– Vi får bara gå med våra husdjur inom 50 meter från våra hem, hålla ditt avstånd från alla andra på hundpromenad och inte prata. Du kan gå/åka för att utfodra djur som ägs på landsbygden eller till stall men bara en person kan gå.
– Vi får inte bara ta en promenad eller cykla för att få frisk luft.
– Alla utomhusparker för barn är stängda.  
Stränderna är stängda.
– I stormarknader kan du inte gå om du inte har handskar. De tillhandahålls vid dörren och endast 1 person kan shoppa inte par eller som familj.
– I stormarknader och köer måste vi stanna i en enda fil med ett avstånd på 2 meter mellan varje person.
– Många sjukhus- och medicinska möten har avbrutits.
– Inga besök av andra familjemedlemmar såvida du inte kontrollerar/hjälper utsatta familjemedlemmar / äldre eller handlar / lämnar läkemedel till dem och vidtar då alla förebyggande åtgärder i förväg. Inget besökande av vänner, eller gå in till grannarna för kaffe/fika.

****** Det finns stora böter om du inte följer reglerna. Vi har patrullerande poliser som hjälper oss att se till att de nya reglerna efterlevs.

Detta är för att stoppa spridningen av Covid-19 & för att rädda liv !!!

Klockan 8 på kvällen går vi alla till våra balkonger och ger vår uppskattning med långa applåder till alla som arbetar inom hälso- och samhällsfunktioner. Vi är ett land som bryr oss om varandra.  🇪🇸”

_________________________________________________________________________

Här nedan lägger jag in de intervjuer jag gjort för svenska tidningar – och även när jag varit med via Face-time i t.ex. TV4:as Efter 5.

Jag lägger också ut inlägg av vänner till mig som uttalat sig. Lena Ranehag och Jennifer Jansch.

Vad tycker ni, som läser min blogg??? Det vore fantastiskt om ni ville dela med er av era tankar här på bloggen!

Christina Schollin.

FOTO: ANNA TÄRNHUVUDChristina Schollin.

Christina Schollin, 82, skådespelare

– Jag är försatt i karantän i Spanien. Vi får inte gå utanför våra hem, mer än att vi kan vara i våra trädgårdar.

– Vi kan inte göra någonting egentligen. Vi kan inte åka och handla mat, då får man stå i långa köer och gå in en i taget. Vi får bara gå utanför hemmets väggar om vi måste gå på apotek eller åka till en vårdcentral. Det är klart man inrättar sig efter det som gäller, för att vi ska hålla oss friska. Vi mår bra och har en positiv inställning.

– Här i staden Nerja är det så att klockan åtta på kvällarna ställer sig alla på sina balkonger och applåderar i flera minuter för de som arbetar i vården. De är verkliga hjältar. Alla hjälps åt och stöttar varandra, det är fantastiskt.

– Det är klart man är orolig för viruset. Det är något som har drabbat hela världen.

Hur känns det att vara i Spanien nu, och inte i Sverige?

– Vi bor ju här halva året, så vi skulle inte ha varit hemma i alla fall. Det svåraste är att våra barn och barnbarn inte kan komma och hälsa på oss här. Pernilla hade till exempel bestämt att komma ner och hälsa på oss i påsk. Nu får hon inte komma och vi kan inte åka hem till Sverige heller.

_______________________________________________________________________

Christina Schollin live från Nerja på TV4 nyss … Christina positiv som vanligt 👍 Claes körde digital middag på Skype med vänner – härda ut! 💪🤗

_____________________________________________________________________________

Hans Wahlgren och Christina Schollin.

FOTO: AFTONBLADETHans Wahlgren och Christina Schollin.

Befinner sig i karantän i Spanien

Skådespelarparet Christina Schollin, 82, och Hans Wahlgren, 82, befinner sig just nu i karantän i Nerja i Spanien där de bor. Dagarna tillbringar de mest i trädgården.

– Förutsättningen är att man har en bra grundrelation, säger Christina Schollin.

Hon säger att det är viktigt att stötta varandra och prata om det som händer i världen. 

– Var uppriktiga mot varandra och prata om det är någon som är orolig. Jag tror att det till och med kan stärka ett förhållande, det ställer stora krav på samhörighet, säger hon.

Tips på roliga saker att fördriva dagarna med är att lägga pussel, spela spel och titta på film.

– ”Mamma Mia” är väldigt bra!

Laga god mat, ät tillsammans och gå promenader om det finns möjlighet. Hon berättar att de även hörs dagligen med nära och kära.

– Sociala kontakter får ske via telefonen. Vi har videosamtal med alla barn och alla barnbarn. Det är fint att se att våra barn håller ihop i det här. 

__________________________________________________________________________

Så här skriver Lena Ranehag på Face-book:

God morgon Världen. Sänder ut lite goda tankar och Kärlek att börja dagen med.Det finns mycket funderingar i dessa tider för alla. Det finns saker av mindre och större betydelse.Just nu känns det som om tiden stannat.Det har den inte. Det är vi som har stannat upp.Äntligen. Men att det skulle behövas ett Corona virus för att få oss stt lyssna och stanna upp var Världen inte beredd på. Vi får se världen med nya ögon idag. Vi har länge pratat om en större andlig transformation. Där våra medvetande transformeras till en högre frekvens. Den tiden är kommen. Våra ögon öppnas. Nya insikter föds. Våra medvetande uppgraderas och vårt fokus ändrar latitud och longitud. Helt plötsligt är människan och vår hälsa i fokus. Hela vår existens. Vi lämnar den gamla världen bakom oss. Vi stänger den dörren och har med oss vår historia. En ny värld. Pånyttfödelse..Vi rensar ut allt gammalt och transformeras..Ny energi. Saker och ting faller på ny plats.Världen har nya möjligheter. Den gamla världens värderingar dör ut. Människans ego krymper och vår andlighet expanderar och höjer sin vibration till en ny nivå. En ny ljusare och mer Kärleksfull värld är på väg att födas. Den mörkare krafterna har under en längre tid härjat på Jorden. Det har pågått ett osynligt ”krig”mellan de ljusa och mörka krafterna. Nu kan vi se lite av av vad det innebär, och tillsammans stå starka mot de mörka som vill ta över vår Jord..De mörka är vad människan själv skapar. När man öppnar dörrar till det mörka expanderar det. När man öppnar dörrar till ljuset expanderar det. Nu hjälpa vi åt att stänga dörren till det mörka och släpper in ljuset och Kärleken och Healar oss själva och Världen tillsamnans❤🙏Tillit till processen. Love&Light Lena

_____________________________________________________________________

Jennifer Jansch gjorde detta fina inlägg på Instagram:

Tack – underbara Jennifer för ditt inlägg!!!!

Jag återkommer med flera tankar och inlägg! Var rädda om er! Vi hörs igen!

Christina.

I kväll i Wahlgrens värld: Min bok: ”Ett himla liv”. Release-party på Scala-teatern

I kväll kan ni se ett inslag i Wahlgrens värld som handlar om när min memoar-bok: ”Ett himla liv” skulle presenteras ! Här kopierar jag ett blogg-inlägg jag skrev efter Release-partyt på Scala-teatern i Stockholm. Jag är så glad att det blev en stor succé på Scala och publiken som var där var förtjusta. Sedan dess har jag också haft Release-party i Nerja, även där blev det succé och vi fick dubblera eftersom det kom så mycket folk och alla ville köpa min bok.

Jag vill passa på att påminna om att du kan beställ min bok och få den signerad och sänd till dig – om du går in på min web-shop här på hemsidan. Där får du uppgift om hur du skall beställa och hur du skall betala.

____________________________________________________________________________-


  Så kom då den stora dagen då Release-partyt på Scala-teatern gick av stapeln och min bok ”Ett himla liv” 
skulle presenteras för första gången

Utanför Scala-teaterns entré fanns denna skylt så att alla gästerna kunde se vad dom hade blivit inbjudna till!

Medan publiken minglade och drack champagne ………….

………… blev jag iordninggjord av älskade Jessica, medan Wahlgrens Värld filmade oss i smink-logen!

När publiken hade satt sig i salongen – började ”föreställningen”.

Bokförlaget Polaris  chef Jonas Axelsson intog scenen och hälsade alla gäster välkomna – och presenterade kvällens huvudperson : mig!

Jag började med att berätta att just denna scen, Scala-teatern var den första privat-teatern jag spelade på – efter att jag sagt upp mig på Dramaten: ”En söndag i New York” mot Jan Malmsjö. Året var 1964.

Chef för Dramaten var då Karl Ragnar Gierow, ledamot av Svenska Akademin och en fin poet –  och jag tyckte att det skulle passa bra att framföra hans prolog för en skådespelerska: THALIA:

Det blev en stämningsfull öppning …………….

……………. som följdes av ett intervju-samtal med Cecilia, Marianne och mig.

Efteråt fick jag gå ut i foajén och träffa alla vänner – och först och främst de från min familj som kunnat komma!

Oliver, Benjamin och Bianca kom för att vara med om sin Mormors stora dag!

O

Hans hade kommit från Spanien för att var med också!

Omslagsfotot på boken togs av Tanya Wahlman för några år sedan!

Elisabeth Fallai kom med blommor och ballong!

Bianca får sin bok signerad!

Claes Caspersen kom med en tavla som han målat. Vårt älskade Björkhaga!

Jan Göransson med Arja Saijonmaa.

Alexandra Zazzi, Ulrika Davidsson och Anne Andersson

Denna fantastiska tavla fick jag av Nilla och Magnus Eriksson www.champagne.se 

Hans Hatwig som är en trogen beundrare!

Sophie och Elon Ekman

Rosita Lincoln som arrangerade vår lyxkryssning med ”Harmony of the Sea”.

Benjamin Andrée 

Birgitta Gylling, Silkflower, som distribuerar mina ”Christina-änglar”. (Säljs fortfarande på min web-shop)

Jacob och Emil

TACK, TACK, TACK – alla vänner som kom med blommor, flaskor, ballonger och presenter och tavlor!!!!!

Så här såg det ut när allt hade fraktats hem och jag packat upp. Nu har jag tagit reda på alla kort och skrivit tack-mail till alla!  

Jag hade aldrig kunnat ana att det var så STORT att ge ut en bok! Nu hoppas jag att boken blir uppskattad av sina läsare.  

Till dig, som redan köpt  boken och läst den: Skriv gärna en rad här och tala om vad ni tycker om den!  

Annars finns den i bokhandeln eller på www.adlibris.com  eller www.bokus.com  

Och du som vill köpa ett signerat exemplar: Kom till Butik MiNilla, Fleminggatan 69 i Stockholm på torsdag kl 16 – 18.30. Så ses vi där!