Benjamin! Vilken fin representant för Sverige.

Benjamin: Vilken prestation – vilken fin representant för Sverige i Eurovision i Lissabon!

Vilken rysare vid röstningen! Han fick 8 tolvor från olika länder i den internationella juryn. När alla länder sagt sitt blev det en andra-plats.Benjamin – och vi här hemma jublade!                                                                       Sedan kom folkets röster – och till slut hamnade han på en 7:de plats.

Så här stod det i dagens Aftonbladet : 

”Benjamin vann inte folkets röster , men popularitet kan dock mätas på flera olika sätt och ser man till Spotify är Benjamin Ingrosso den klara vinnaren

”Dance you off” har nära fyra gånger fler spelningar än Israels vinnarlåt.

På Spotify dominerar svensken.

Låten ”Dance you off” har spelats över 12 600 000 gånger hos musiktjänsten. Inget annat bidrag i finalens startfält har spelats fler gånger.

Israels Netta, med vinnarlåten ”Toy”, har endast 3,3 miljoner spelningar. Cyperns Eleni Foureiras ”Fuego” har 2,5 miljoner.”

img_4762.jpg

Och i Expressen :

”Benjamin Ingrosso slutade på sjunde plats efter den dramatiska röstningen då tittarna svek den 20-åriga sångaren i sista stund. Men snabbt efteråt fick han sin revansch – svensken dominerar nämligen på musiktjänsten Spotify.

Hans låt ”Dance you off” har spelats över 12 600 000  gånger hos musiktjänsten. Det finns inget annat bidrag i finalens startfält som har spelats fler gånger.”

Detta betyder så klart oerhört mycket för Benjamin, då hans mål är att nå ut med sin musik inte bara i Sverige – utan i hela världen!

Så här skriver Anders Nunstedt  i Expressen :

”Benjamin Ingrossos sjundeplats var snöplig, men också hedersam.

Och kanske är den bara bra för framtiden. 

Långsiktigt kan det här ha varit det bästa resultatet för Benji. Han klev in på en av musikvärldens största scener, och han levererade.

Ingrosso slipper vinnarens ok i fortsättningen. Den Eurovisionstämpel, som är så svår att tvätta bort.

Han kan dansa vidare mot en lysande framtid.”

Han kan vara stolt över sin insats – och vi i familjen är så stolta över honom !         Att få representera Sverige i Eurovision – det är Stort!

 Och en finare representant för Sverige kan vi väl inte få. Alltid vänlig, charmig och intresserad. Och visst vann han allas hjärtan med sitt charmiga sätt och proffsiga framträdande!

Han måste ha lyssnat på mamma Pernillas råd: Var dig själv bara – det vinner du med. Var naturlig och chose-fri!

____________________________________________________________________________

Ungefär samma råd fick jag av mina föräldrar – när jag började resa ut i världen för att representera Sverige på olika filmfestivaler och Evenemang.

Här var jag 21 år gammal och hade gjort 2 filmer: ”Swing it fröken” och ”Raggare”. Den senare visades under Svenska filmveckan i Oslo.

_____________________________________________________________________________

Filmfestivalen i Cannes – då ”Änglar, finns dom?” visades utom tävlan.

Gunnar Hellström var en charmant kavaljer – och lotsade den blyga lilla stjärnan mellan fotoblixtarna.

 

Den församlade världspressen skulle föreviga den unga svenskan och hade fått för sig att jag skulle åka vattenskidor – och jag åkte för första gången, kom upp och visste knappt hur jag skulle komma iland! Hade träningsvärk i benen flera dagar efteråt!

Världsmästaren Ingmar Johansson och jag tog en promenad på Croisetten!

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Feilmfestival i Mar del Plata i Argentina. Jag fick pris som bästa skådespelerska för min roll i ”Käre John” eller ”Adoradeo John”, som den hette där.  Filmen var omåttligt populär och jag kunde inte gå ut från hotellet utan livvakt.          Tidningarna skrev om mig som ”den mest naturliga stjärnan” någonsin! En bra representant för Sverige!

Oscars-galan i Hollywood 1966. ”Käre John” var nominerad som ”bästa utländska film” och Jarl Kulle och jag (och regissören LarsMagnus Lindgren) var på plats för att ev. hämta hem den åtråvärda statyetten. Min älskade bror Kaj kom från Ohio, där han arbetade som lärare. Han ville inte missa sin lilla-systers äventyr i ”Stora Världen”. Den tjeckiska filmen vann – men vi andra fick i alla fall fina diplom. ……….. och jag fick träffa de stora Hollywood-stjärnorna, som jag bara sett på bio! …………. framför allt min stora, stora idol Gregory Peck, som visade sig vara precis så charmig som jag föreställt mig!

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

_____________________________________________________________________________

1966 gick Lux-festivalen av stapeln i Schweiz – och jag och Gunnel Lindblom representerade Sverige, som ”en av 10 filmstjärnor, som använder Lux”  

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

_____________________________________________________________________________ 1967:  Filmfestival i Taormina, Sicilien. Jag väntade Pernilla – och var i femte månaden.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

”Christina is here!” – skrev London-tidningarna när jag skulle spela in den amerikanska filmen ”Song of Norway”.

Premiär på Broadway i New York på Amerikanska filmen:  ”Song of Norway” där jag spelade en svenska: Theresa Berg, som var förälskad i den norska kompositören Edvard Grieg.              Här tillsammans med norska Toralv Maurstad och danske Victor Borge.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

1971 var det dags för filmfestival i Cannes igen. 

………….Nu med den svensk-amerikanska filmen: ”Vill så gärna tro” ………… Medan de andra filmstjärnorna slängde behån och fotograferades med bara bröst på croisetten – valde jag att behålla kläderna på.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Så – det har vi kanske gemensamt Benjamin och jag. Jag har gjort – och Benjamin gör: Att representera Sverige på ett bra sätt. Det tycker jag är fint!

 

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

10 svar på ”Benjamin! Vilken fin representant för Sverige.

 1. SÅ fina bilder på dig Christina♥️ Vilken resa du gjort ja, kul att du har sparat allt, det ska man verkligen göra bör man är en stjärna av din kaliber!
  Benjamin är fantastiskt proffsig, han har verkligen Zlatanerat i Lissabon, SOM han har jonglerat media, press, fans, hållt humöret uppe, inte dippat någonstans en enda gång – levererat som en tok helt enkelt! Men han ÄLSKAR det, det ser man! Han sliter hårt med det han brinner för och han ska vara stolt!
  Kärlek, kärlek, kärlek till hela din familj, Christina💞

  • Anette. Tack för ditt härliga inlägg! Älskar ditt uttryck: Han har Zlatanerat i Lissabon! Ja – det är verkligen underbart att få följa hans resa!
   Tack också för dina ord om mina bilder från mina utlandsresor, då jag fick representera Sverige.
   Eftersom jag skriver på min bok – så sorterar jag bilder och då kommer dom till pass när jag skall göra olika inlägg. Som det här.
   Må Bra Anette. Lev Väl!
   Christina.

   • Fina ord är ni båda värda! Du är ju roten till allt det här goda, Christina!
    😉💞 Jag får ju slänga in Hans i berömmet också 🙌🏻
    Hoppas att mina kylskåpsmagneter med Christina/gul fjäril nått dig (för ett tag sen)…
    om inte så var de vackra i alla fall..

 2. Benjamin leverade fantastiskt. Vilken stjärna han är ⭐️ Så proffsig både på och utanför scen. Förstår att ni är mer än stolta 😊
  Wow vilken karriär du har haft Christina. Så kul att få se bilder och ta del av det du berätta 😊
  Superproffs du med ju 👍🏽⭐️

  Må så gott
  Kram Sandra

 3. Åh, så jätteroligt att se de fina bilderna från Din karriär! Så himla söt och duktig! Bra Du behöll kläderna på! Värdighet! :-)) Skulle så gärna vilja att Du skrev ett inlägg om inspelningen av ”Fanny och Alexander”. Tack för trevlig blogg!

 4. Oj vad vacker du är! Och så intressanta historiska bilder! Tänk vad mycket du gjort! Cannes och oscars och gregory peck!!
  Älskar din humor och ditt leende!
  Kram från frankrike

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *