Taube – i våra hjärtan!

Vilken storslagen konsert  vi bjöds på när Sven-Bertil Taube, Lill Lindfors, Divine & Anders Berglund gästade Berwaldhallen!!!!IMG_5549IMG_5534Jag fick återigen ställa mig framför spegeln och välja klädsel inför kvällen. Eftersom jag är på  tillfälligt besök i Sverige just nu, så botaniserar jag i garderoben för fest-kläder och hittar där klänningar, som jag knappt använt. Som denna lång-klänning, inköpt i Thailand för några år sedan. En Gunilla Pontén-jacka fick fullborda stassen!

IMG_5536 När ingen annan fotograferar en – får man göra en ”selfie”. Är det inte så det heter, när man fotograferar sig själv????

Sven-Bertil Taube – denne gentleman och artist – i våra hjärtan, är still going strong och gav oss en högtidsstund och en nostalgi-tripp för oss, som var med förr. Sven-Bertil ser inte så bra längre – men hans röst låter desto bättre och hans sätt att deklamera är kraftfullt och pregnant! Vi skådespelare brukar alltid få frågan: ”Hur kan ni komma ihåg allt?” Det är märkligt – det är faktiskt inte det som är konsten, utan det är vad man gör av rollen – då kommer texten av sig självt. Men nu, när jag var publik och imponerades av SvenBertil, så tänkte jag samma tanke: ”Hur kan han komma ihåg allt? Han öppnade upp med ”Stolta Stad”, vilket är ett långt epos med en enorm text-massa! Han gjorde den med bravur! Extra nostaligist blev det när Sven-Bertil berättade om Dramaten-tiden, där både Hans och jag var elevkamrater med honom på Dramatens elevskola.IMG_5545 Efter föreställningen fick vi tillfälle att tacka artisterna.  Sven-Bertil och jag, som spelat tillsammans på Dramaten många gånger och uppträtt i olika sammanhang under åren, fick en liten pratstund och jag kunde berätta för honom att jag, när jag skrev kontrakt med Bonniers för 5 år sedan, för att skriva mina memoarer, frågade hur lång tid jag hade på mig. Då svarade Eva Bonnier: ”Tag den tid du behöver. Sven-Bertil Taube (som just då kommit ut med sin memoar-bok) höll på i 7 år!” IMG_5546Hans påminde Sven-Bertil om när dom spelade tillsammans på Dramaten i ”Gisslan” – och missade sin entré.! Alltid roligt när vi skådespelare möts och minns!IMG_5544Lill Lindfors, min kära väninna och fina artist – gjorde ett underbart kompliment till Sven-Bertil! Som alltid – strålande vacker och klädd i Thalia-kreationer! Jag satt bredvid Göran Alfredsson (Thalia) i salongen – och det är också nostalgi att träffa honom. Vi – jag, Lill Lindfors, Lill-Babs, Siw Malmqvist, Ann-Louise Hansson, Lena Söderblom med flera, gick ofta mannekänger när Thalia hade visningar. Göran sydde också många klänningar till mig som jag hade på scenen och min röda 50-års-klänning, var hans skapelse.

Ett varmt TACK till våra goda vänner – och grannar i Nerja i Spanien: Anders Berglund och Christel, för att ni ordnade biljetterna till oss.IMG_5547IMG_5540Kvällen avslutades tillsammans med Maggie och Hinke, som vi såg föreställningen tillsammans med, på Teatergrillen. Också det nostalgi, eftersom varken Hans eller jag varit på den restaurangen, sedan Dramatentiden.IMG_5552

Dagens Louise L Hay affirmation:

1:a febr: This is an excellent day to clear clutter and complete old projects.

2:a febr: Today I remember that Life loves me and will reward me.

 

 

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

4 svar på ”Taube – i våra hjärtan!

 1. Du alltid lika vackra och positiva Christina. Du har ett underbart sätt att tala, röra Dej. Och jag har aldrig sett dej arg. Vi, Urban och jag körde Dej till flygplatsen i
  Malaga för flera år sedan. Vi erbjöd oss att göra det, för att Hans och Björn var
  upptagna, och vi hade ändå tänkt oss en utflykt den dagen. Vi har även hyrt ditt
  ”lilla” hus en gång, och vi hade det så bra där. Vi har nu inte varit nere på några år pga av att Urban inte ser bra. Misslyckad starroperation. sorgligt.
  Vi tycker att Du är en bra skådespelare och Du läser dikter så jag ryser så
  bra är Du. Ha det nu så bra, och njut av allt i mitt älskade Nerja. Kramar.

  • Tack Birgitta för dina rader. J, jag minns att ni var så rara och skjutsade mig. När hyrde ni huset? Hur länge? Kommer inte ihåg det. Här är nu helt underbart och vi njuter av att kunna vara i Nerja under vinter-perioden. Med vissa avbrott för att resa hem och träffa bransch barnbarn. Hoppas att ni har möjlighet att komma ner, trots sjukdom. Må Väl! Önskar Christina.

 2. Åh va snygg och elegant du är christina, den där halsband med strass känner jag igen som pernilla hade på turne 1985 om jag gissar rätt? Hon hade många olika strass smyckena under turne 1985 🙂 Jag har alltid retat min mamma att hon är väldigt lik Lill Lindfors 🙂 Önskar dig en underbar kväll kram Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *