Sven-Bertil Taube nostalgi och Thalia

Sven-Bertil Taube-konserten väckte nostalgiska minnen från tiden på Dramaten, då vi var dels elevkamrater på Dramatens elevskola och dels spelade tillsammans i flera av uppsättningarna på teatern.

1962: ”Köpmannen i Venedig” av Shakespeare. Regi: Alf Sjöberg.196212 Köpmannen med SVB Shakespeares ”Köpmannen i Venedig”, som regisserades av vår store gigant: Alf Sjöberg. Sven-Bertil och jag gjorde det unga paret. SvenBertil i mitten omgiven av Georg Rydeberg och Gunn Wållgren. Jag som spelade Nerissa ses förklädd i höga hatten och glasögon.196212 Köpmannen 005 med SVB Här ses det unga paret längst till vänster. Gunn Wållgren och Hans Strååt.196212 Köpmannen 002 med SVBHär en fantastisk scenbild ur föreställningen på Stora Scenen på Dramaten 1962.

1961 var vi båda med i Shakespeares ”Kung John”.1961 11 Kung John Dramaten (1)

 

Nyårsafton 1961 gjorde vi ett sång- och diktprogram tillsammans på restaurang Lorry i Sundbyberg. Jag läste nyårsdikten.

1962 var vi båda med i ”Resan”. Regi: Alf Sjöberg.196203 Resan DramatenI ”Resan” hade jag en ren sångroll. Alf Sjöberg lät mig ofta sjunga i hans uppsättningar.

Vi spelade i flera andra uppsättningar tillsammans på Dramaten.196205 Min kära är en ros 002med SVB T.ex. ”Min kära är en ros” 1962 på Lilla Scenen. Här är SvenBertil längst till höger, jag som spelade Clara attackeras av ett raggargäng!

1962 medverkade vi också i ett Radioprogram: ”Ur vägen Bellman”.

1963:  ”Svejk i andra världskriget”,  där Allan Edwall spelade Svejk. Regi: Alf Sjöberg.

1963 11 Svejk i andra världskriget (2)Allan Edwall gjorde Svejk!1963 11 Svejk i andra världskriget (4)Björn Gustafsson var också med.

1962. På Skansen framträdde vi som Majdrottning och Majgreve och kom ridande på häst till Solliden-scenen.1962 05 Skansens Majdrottning (1) kopia

1962 05 Skansens Majdrottning

1962 hela sommaren var jag programledare i ett underhållningsprogram på Gröna Lund som hette: ”Sommarshow på Grönan. Där medverkade både SvenBertil och pappa Evert i några av programmen! Tyvärr har jag inga bilder från de gångerna, men däremot från ett program, där jag fick det stora nöjet att intervjua min idol: Mel Tormé! 1962 05 Sommarshow på Grönan Radioprogram

1962 05 Sommarshow på Grönan Radioprogram (3)Jag fick t.o.m. ta en vespa-tur med min stora idol.1962 05 Sommarshow på Grönan Radioprogram (2)Kapellmästare var Putte Wickman och min kära väninna  Amie Lindahl sjöng i gruppen: ”Puttes ögonstenar”.Jag sjöng också i programmen olika visor och även duett med de olika artisterna. Nostalgiskt var det att träffa Leppe Sundevall igen, som jag spelade in en grammofon-skiva med när jag var 12 år! En 78-varvare = STENKAKA!!! Jag var medlem i ”Radiotjänsts flick-kör” och 3 tjejer i kören fick köra bakom Leppe när han sjöng bl.a. ”Rudolf med röda mulen”. Jag har publicerat denna inspelning förut på bloggen – men här är den igen!

Nostalgi nr 2: Jag satt bredvid Göran Alfredsson på Thalia i salongen på Berwaldhallen. Göran hade kreerat Lills och Divines scen-kläder, som alltid med Göran: hög klass!!!

Lill och jag gick ofta mannekäng med Thalias kläder på visningar. Tillsammans med t.ex. Lill-Babs, Siw Malmqvist, Ann-Louise Hansson, Anita Strandell, Lena Söderblom m.fl. Göran var också den som sydde upp min 50-års-klänning.1987 1226 Stallmästargården 008 Här anländer jag till festen, som avhölls på Stallmästargården. På min födelsedag den 26:e december 1987.

Samma klänning bar jag på Pernillas och Emilios bröllop, något omändrad upptill.1993 Pern bröllop

Jag undrar när jag skall bära den igen?

Dagens Louise L. Hay:

Anything I think or say – negative or positive – is an affirmation.

 

 

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

2 svar på ”Sven-Bertil Taube nostalgi och Thalia

  1. Jag måste bara få säga: du är så otroligt vacker!
    Snyggare kvinna får man leta efter…..

    Läser din blogg ofta och jag gillar det du skriver, hoppas du kommer fortsätta skriva för alltid…kram kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *