Olrog på dansbanan

IMG_1579 Vår fina dansbana på Lagnö, som är byggd runt en tall fick trevligt besök i går! Det är inte ofta den används numera, tyvärr.  Förr var det tradition att alla samlades på midsommaraftons-kvällen för att dansa till levande musik. Leif Kronlund och hans band har t.ex. spelat upp till dans några gånger. Men sedan några år har dansbanan stått tom och öde. Därför var det extra glädjande att vi i går – en underbart solig och varm dag – fick lyssna på två underhållande herrar i ett OLROG-program: ”I de saligas kvarter”.

.20130825-125012.jpg  Vi fick stifta bekantskap med kända och okända melodier av Ulf Peder Olrog . Det var hans son: Bengt Peder Olrog och gitarristen Hans Arnbom som framförde hans visor – och det var tydligt och klart att större delen av publiken kunde sjunga med i många av låtarna.

IMG_1566 IMG_1556 Publiken samlades både på och utanför dansbanan – och bestod av både äldre och yngre (uppe på berget) förtjusta åhörare.

IMG_1562 IMG_1563 I pausen blev det ”Bullfest, bullfest, hela dan”, när Delselius bjöd på smarriga bullar! Tack till Britta för ett fint initiativ.

IMG_1582 Ett stort TACK till Bengt och Hans för ett jättefint program. Nu hoppas vi på att dansbanan skall kunna användas mera och att vi kan få hit andra artister som underhåller oss. Tentakler är redan utlagda!

IMG_1584 På vägen hem passar man alltid på att beundra utsikten på Dansbane-berget medan man sakta vandrar hemåtIMG_1590    I vårt fall – vidare till kräftskiva hos våra grannar. Årets första kräftor för oss!IMG_1591

IMG_1603

IMG_1592

Bordet var vackert dukat med denna vidunderliga utsikt utanför fönstret!IMG_1594

Dagens visdomsord:

Dream about tomorrow

 

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

10 svar på ”Olrog på dansbanan

  1. Tack för fina bilder och trevlig berättelse!
    Och tack för dagens visdomsord, det är så viktigt.
    Jag har också detta: Lev så länge du varar!
    Ha en riktigt underbar dag, kram Gerd♥

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *