Nytt År – nya Möjligheter!

Godmorgon – och Välkomna till ett Nytt År – med Nya Möjligheter!    Gott Nytt År                     Och Välkommen säger jag till alla nya blogg-läsare, som vill ta del av mina tankar och funderingar, bilder från förr och nu – och budskap i form av visdomsord, som jag gärna delar med er.                                                                         Jag vill gärna att min blogg skall tjäna som en inspirations- och informations-blogg angående det som intresserar mig mest av allt: nämligen HÄLSA och Välbefinnande. En MÅ-BRA-blogg!                                                                                     Ni kommer också att få följa mig bakåt i tiden – eftersom jag skriver mina memoarer och kommer att dela med mig valda delar ur denna kommande bok – och bjuda på nostalgi-bilder, både från min karriär och från familjelivet. Som ni ser av föregående inlägg så finns det redan nu flera ”bakåt-blickar”. Det är alltid roligt att få kommentarer – så tveka inte att ge era synpunkter, och jag lovar att svara om ni har frågor.  

Här får ni ett collage med bilder från min Nyårsafton. Som började med frukost på altanen i vårt hus i Spanien, dit vi anlände dagen innan efter att ha firat Jul hemma i Sverige med barn och barnbarn. Strålande sol och 24 graders värme! 

IMG_4615

IMG_4214

En av apelsinerna, som dignar på trädet, plockades och avnjöts till frukosten.IMG_5153Dagen fortsatte med promenad ner till vår lilla stad: Nerja, för att titta på förberedelserna inför nyårsfirandet på Balcon De Europa senare på kvällen.

IMG_5158IMG_5157

En lunch in-togs tillsammans med våra goda vänner: Kurt och Anne-Marie, som åker Europa runt i husbil och just anlänt till Nerja. Jag passade på att shoppa en ny keps, eftersom jag älskar denna huvudbonad. 

IMG_5156

IMG_5160

Kyrkan i Nerja – som senare skulle ringa in de tolv slagen.IMG_5162

Promenad hem genom underbara lilla Nerja.

bild Snabb omklädsel för att fotograferas för Nyårs-bild, som vi kan sända till barn och barnbarn via Instagram.IMG_5168Jag invigde min glittriga fest-jacka, som jag fått av Pernilla. Den ingår i hennes ”Pernilla Wahlgren Collection” och finns att köpa på hennes web-shop: www.modernmom.se IMG_5167

IMG_5194

Vi blev inviterade på en drink i Kurt och Anne-Maries husbil, som står parkerad på vår gata.

IMG_5197IMG_5186

Compact living!!! Men väldigt trivsamt!IMG_5191IMG_5183IMG_5190

Så var det dags för nyårs-middagen, som avåts i vårt hus: ”Casa Angel”! IMG_5199

IMG_5201 

IMG_5198 IMG_5205IMG_5206 IMG_5207

Strax före 12 samlas alla Nerja-bor på Balcon DÉuropa för att fira in det nya året tillsammans. En underbar tradition som man inte vill missa. Alla sjunger och skålar med varandra – ingen är full och det är aldrig bråk. Var och en har med sig champagne och 12 vindruvor – en för varje klockslag. Trots att det är smockfullt med folk kan det hända att det bildas långdans, där alla dansar med alla! 

IMG_5235IMG_5227 

IMG_5217 IMG_5221IMG_5222

Hans och jag tog oss en svängom i vimlet på Balconen – och avslutade kvällen med att sitta ute i pation i trädgården hemma med att fira in det Nya Året med lyckönskningar till alla våra nära och kära.IMG_5240 IMG_5242 

En underbar Nyårsafton – och tänk, jag minns den som om den var i går!!!!!!

________________________________________________________________________

 Ni som har följt min blogg vet att jag brukar avsluta med ”Dagens Visdomsord”.            Jag älskar att dela med mig och kommer att via min blogg ge er många erbjudanden och sprida goda tankar, som jag själv tycker om. Jag tror på Tankens Kraft – och att VI ÄR VAD VI TÄNKER!  

Årets första dag delar jag med mig av Louise L Hay:s Daily Affirmations ur 2014 Calender: I CAN DO IT:

Louise L Hay - my guru Louise L HayLouise L. Hay – en fantastisk Förebild för mig!

Så varsågoda: Ni kommer att få Louise´s Daily Affirmations här på min blogg, med början i dag, på årets första Dag!

Januari 2014: The energy of this month is optimism. I nurture the knowledge within my heart that Life loves me and all will be well this year. I feel a glow of success surrounding me. I forgive and forget all the people, places, and events that disappointed me last year. Those experiences no longer exist. I turn my face toward the bright future that is waiting for me.

January 1: This year brings positive changes and success at every turn. Beginning my mornings with a declaration of love for myself reflects my fresh outlook for the new year.

2014

 

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

6 svar på ”Nytt År – nya Möjligheter!

 1. God fortsättning fina Christina med familj… Om du visste vad jag blev glad när jag såg min nyårshälsnings bild på din blogg den med palmen…Det bevisar att du läser dina fans sidor,, kram lena

 2. Skrev till Dej i gästboken och undrade lite om Nerja! Vi är ett par som hade tänkt stanna februari och mars i Spanien, fick tips om Nerja! Var är bäst att bo där och finns det golfbanor i närheten? Tacksam om Du gav mej ett tips så vi har något att titta efter! Tack för alla visdomsord Du skriver om här på bloggen!

  • Hej Majsan. Jag föreslår dig att du går in och googlar på Nerja. Där får du all den information du behöver. Nerja är en underbar liten stad i Andalucien med ett fntastiskt klimat. Golfbanor finns – men man får åka en bit. Lycka till!

 3. Vilket förtjusande hus ni har i Spanien. Jag förstår att ni njuter när ni är där och bara har det gott. Bor ni där hela vinterhalvåret?
  Jag tycker att ert sydeuropeiska nyårsfirande ser härligt ut. Fullt av glada människor som umgås, skålar och tar sig en sväng-om. Underbart!
  Jag måste säga att både du och din Hans ser fantastiska ut! Vilket fint par ni är.
  Ha det gott och fortsätt njuta av det soliga Spanien.
  Kram Maggie

 4. Hej! Åå, så härligt det ser ut att få bo i solen när det är så grått här hemma i Sverige! En gång i livet ska jag också göra det! Jag tror på det du förespråkar : Man blir vad man tänker och att sprida må bra budskap till människor omkring sig gör och känns så gott i hjärtat❤️Vill önska dig och din familj ett underbart 2014
  Kram Mia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *