Min älskade syster har fått ”gå vidare”!

IMG_1749Kajsa – min älskade lilla storasyster har nu fått ”gå vidare”, som var hennes högsta önskan sedan en tid tillbaka. Hon somnade in lugnt och stilla i sitt hem med sina två barn hos sig. Jag fanns med vid hennes sida i mina tankar och jag är så glad över att hon fick ett så värdigt och fint avslut på sitt 87-åriga liv. Och att hon nu – som hon var övertygad om – får träffa sin familj, som gått före. Vi var 6 syskon – och jag är nu den som finns kvar. Jag är sladdbarn, så Kajsa, som var näst yngst var 12 år äldre än jag.

1932 kanske familjenKajsa växte upp med 4 äldre bröder – och det kan inte ha varit lätt alla gånger.

1935 FamiljenSå här såg syskonskaran ut – några år innan jag kom till världen. Kajsa var omåttligt stolt över sina bröder – men fick ju inte vara med i deras ”grabbvärld”

1938 0512 Dopet

så när jag föddes fick Kajsa en levande docka att leka med och sköta om.

1938 Far Ninna, Kajsa och Jack 1940 Mor o jag o KajsaMor var småskollärarinna – och Kajsa gick i hennes fotspår och utbildade sig till småskollärarinna.

IMG_1754Kajsa var som en extra-mamma för mig – och var t.ex. den som såg till att jag fick pröva till Radiotjänsts flick-kör när jag var 11 år. Hon – liksom den övriga familjen har alltid stöttat mig och glatts över mina framgångar.

1941 FamiljebildVi hade en mycket fin sammanhållning i ”Schollinska familjen” och jag tror att det är det som gjort att jag själv -när vi bildade familj, Hans och jag, var så oerhört mån om vår sammanhållning. Och det är med glädje och stolthet jag märker hur det gått i arv till våra barn.

1953 RealexamenNär jag tog realexamen var Kajsa naturligtvis där med ballonger och blommor!

1955 kanske Kajsas bröllopOch jag var naturligtvis tärna på hennes bröllop (med vår brorsdotter Eva, som brudnäbb.)IMG_1765

Så här såg syskonskaran ut tillsammans med Mor några år senare.

Denna gamla vers har jag satt upp tillsammans med familjebilder på en ”foto-vägg”:

VI ÄRO GRENAR AV EN STAM  VI ÄRO SYSKON KÄRA

SÅ LÅT OSS GÅ FÖRENTA FRAM I ENDRÄKT OCH I LÄRA

BEVARA OSS FÖR SPLIT OCH KIV

OCH LÅT OSS I VÅRT HELA LIV VARANDRAS SORGER BÄRA.

IMG_1736 IMG_1751

Kajsa var också en självskriven gäst på mina ” Fruntimmersfester”, som jag anordnar varje år den 24:e Juli i Fruntimmersveckan. Vi kommer att sakna henne så när hon inte längre finns med oss!

bildSista bilden på oss två tillsammans togs på hennes 87-årsdag den 9;e Augusti. IMG_1097

Då togs också denna bild med barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Hon var då märkt av sin sjukdom och vi visste inte då att det skulle vara sista gången vi sågs. Men hon har alltid haft sitt goda humör och när vi talade med varandra i telefonen, så sent som dagarna innan hon avled, så skojade hon och talade om hur bra hon hade det och att alla som skötte henne var så snälla. Men hon var ”redo” och färdig att ”gå vidare”.

Så – vila i frid – lilla storasyster. Och tack för allt du betytt för mig under hela mitt liv! Må Änglaskaror vagga dig till ro!With the light

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

44 svar på ”Min älskade syster har fått ”gå vidare”!

 1. Va fint skrivit och vilka vackra bilder. Väldigt rörande, nu rinner mina tårar.

  Sov så gott Kajsa. Vila i frid.

 2. Åh så fint skrivet. Jag sitter här med tårar i ögonen. Känner såväl igen mig. Min morfar dog i juli förra året och min farmor dog i januari i år. Dom fattas mig och jag saknar dom så <3

 3. Första gången jag tittar in i din blogg och jag blir så berörd av ditt vackra inlägg om din fina syster! Det blir ett extra skimmer över livet när man hör att någon är klar med det och får sluta det med, sina barn vid sin sida! Att känna att livet räckt till det man velat och vara nöjd med att få somna in, det måste vara frid.
  M.E

 4. Så fint, tack Christina, för att du ville dela med dig. Många änglaljus och värme till dig och din fina familj.

 5. Kära christina!

  Oh fint skrivet och jag blev så rörd det är det vackraste du skrivit, jag har en
  del gamla reportaget med dig och din familj (som jag samlar på Pernilla)
  Nu är din lilla storasyster katja uppe i himmel och njuter tillsammans med
  änglarna vila i frid fina katja ( jag tycker hon såg så fräsch och ung ut ) det glädjer mig att Pernilla och Theo hann träffat katja må vila finaste katja kram Malin

 6. Tack Christina för att du delar med dig av fantastisk bilder och minnen av din fina familj. Vilken bildkavalkad! Sorgen blir ju något lättare att bära när man vet att den döda kände sig färdig med livet och ville gå vidare. Man känner så otroligt mycket tacksamhet för allt som varit. Kram

 7. Tänker på dig och din fam. Vad fint skrivet och fina bider,
  Min älskade mamma gich bort 2008 och jag saknar och tänker på henne varje dag.

  Jag undrar, hur gammal var din mamma när hon fick dig eftersom du föddes senare än dina syskon.
  Trevlig helg/Karin

 8. Fina Christina, beklagar sorgen så mycket. Så vackert du skrivit om din kära storasyster och fina bilder du delar med dig av. Tårarna rinner massa. Så fint att hon fick ett värdigt slut och somnade in lugnt i sitt hem med de närmaste. Det betyder mycket.
  Man se nästan på henne att hon är en sån där glad själ som var nöjd med livet. Hon påminner om min fina mormor som gick vidare för 2 år sen. Jag saknar henne så.

  Jag blir alltid lika berörd när jag hör om eran sammanhållning i familjen. Har jag förstått detta på Pernillas blogg, verkligen fint och viktigt. Själv önskar jag att jag hade det så men man har vant sig vid ensamheten nu när det gäller familjen. Det går det med. Jag ska inte klaga.

  Till Kajsa; Vila i frid fina du
  Hoppas du har det bra med dina nära nu där långt bort nånstans i nagalia land.

  ” En ÄNGEL flög förbi mot himmelen så fri men hon lämnade sitt leende på vår jord…..”

  Kramar Sandra

 9. Tack för din fina beskrivning av din syster. Vi är glada att vi fick lära känna henne, som mormor till vår sonhustru Frida. kramar

 10. En fin berättelse Christina. Måste kännas skönt att få skriva om er fina relation.
  Påminner mig mycket om mitt förhållande till min storasyster Eva, 10 år äldre än jag, som gick bort 2008, bara 72 år gammal. Hon var som en andramamma till mig, när jag växte upp. Jag beundrade henne oerhört, smart, vacker och orädd. På senare år blev vi mer ”jämnåriga” och umgicks nästan dagligen. Jag var med henne på alla läkarundersökningar, cellgiftsbehandlingar mm. Men hon hann dö, innan jag kommit hem från en resa Thailand. Jag saknar henne varje dag.

 11. Ja, Christina, det var väldigt fint och levande berättat för oss. Tack för att vi fick följa din familj en bit på vägen.

  Varma tankar,
  Stella

 12. Hej!! Beklagar sorgen…vad fint skrivet och vilka fina foton. Tack för att du delar med dig och hoppas nu din syster får träffa sin son däruppe i himlen…

 13. När jag gick simskola på sent 60-tal sas det att simlärarinnan var din syster, kan det stämma?

  I överigt ett fint och rörande inlägg om din syster och dej, tycker mej känna igen henne på bilderna men det var rätt länge sen så….

  // Peter

 14. Hej Christina, kollade på fotot där Kajsa gifter sig, du står bredvid, de jag tycker ser knepigt ut är att de ser ut som dina fötter/skor är bakvända, måste vara en synvilla. Har sett serien Wahlgrens värld som sändes, även gamla långfilmer du varit med i, hoppas du får en fin höst med din familj Kramiss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *