Jag – En Författare!

Jag är inte bara Skådespelerska – jag är Författare också!SAM_4474D.v.s. – än så länge kan jag inte kalla mig det! Men snart så …. när min  memoar-bok kommer ut – då kan jag lägga till ett nytt epitet på visitkortet. ”Författare” – det låter förtroende-ingivande – eller hur? Åtminstone står det så i kontraktet som jag skrev med Bonniers för ett antal år sedan. Just nu är jag mest inne i den där ”bubblan” som alla, som skriver, pratar om! Man är knappt kontaktbar! Man tänker och skriver och man formulerar sig – och man formulerar om sig!

Till min hjälp har jag ett enormt material i form av Dagboksanteckningar, reseskildringar, när jag filmat utomlands och när jag varit inbjuden till olika filmfestivaler – och t.ex. Oscars-galan! Plus att jag börjat med att ta fram alla tidningsalbum där jag ”Läser på” om mig själv! Det är mycket som står där i form av intervjuer, där jag uttalar mig om min situation den aktuella tiden- och också reportage från olika filminspelningar och teater-engagemang liksom olika bildreportage, som oftast var ett krav från filmbolaget eller teatern man jobbade med. Allt för att skapa publicitet för det man medverkade i.

Jag skall låta er få ta del av några smakprov då och då och det är ju alltid roligt att få kommentarer, så att jag vet att jag har läsare, som tycker detta är intressant!

Den period som jag just nu skriver om är 1969 – 70-talet. Då hade jag just filmat den amerikanska storfilmen: ”Song of Norway” – och gick i väntans tider för att så småningom åka till världspremiären i USA. Jag hade varit borta från min familj med tre små barn alldeles för länge (Även om dom var med mig en hel månad, när vi filmade i Bergen i Norge.) Så jag tog inga engagemang på sommaren, utan bara njöt av att vara mamma och hemma.

(Foto: Michael Brannäs)

1969 0906 Damernas Värld

Härligt att få vara tillsammans med Hans och barnen hela sommaren!1969 0906 Damernas Värld (32) 1969 0906 Damernas Värld (19) 1969 0906 Damernas Värld (14) 1969 0906 Damernas Värld (11)

 

Foto: Lennart Edling:1969 0906 Damernas Värld (4) 1969 0906 Damernas Värld (4)Dessa tre dressar hade jag stickat till barnen under långa väntetider  på inspelningsplatserna – och på hotellrummet. Jag älskade att klä mina barn likadant!

Och när Hans och jag gick på premiär – kunde vi se ut så här:1969 0912 Premiär (1)

Om ni vill se ett blogginlägg om ”Song of Norway” – så sök på bloggen. Där har jag lagt in massor av bilder och en videosnutt från youtube.

Hör gärna av er, så jag vet att det fungerar att söka efter blogginlägg.

Och så avslutar jag alltid med Louise L Hay:s affirmationer:

2:a Mars och 3:e Mars:

Skanna 2282

 


 


 


 

 

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

21 svar på ”Jag – En Författare!

 1. Skall bli intressant att följa dina memoarer!
  Ett tips är att googla på dig själv också.
  Media kanske har koll på sånt som du själv glömt 😉

 2. Heh Christina!
  Ska bli intressant att läsa mer om ditt spännande liv. Vilka fina bilder, du är lik prinsessan Madeleine på nån bild;) Beundrar både dig o din dotter Pernilla för den positivitet o hjärtlighet som ni sprider! Ni känns äkta o det är inte så vanligt i vårt mediesamhälle nu för tiden. Hälsningar Lise

 3. Haha…”läsa på” om sig själv! Jag förstår att du behöver göra det med tanke på allt du hunnit med under din karriär. Får allt plats i EN bok…kan bli ett helt bibliotek tror jag. 😉
  Vilka underbara bilder på dig och familjen! Så söta de var som små – och lika fina nu.
  Ser fram emot dina memoarer.
  Kram Maggie

 4. Väntar så att din bok ska blir klar, kommer att köpa den direkt . Så vackra ni var och fortfarande är, så roligt att få se bilderna från förr !!

  • Tack Gerd! Det är mycket kvar – och så ska den redigeras och layouts m.m. Det är roligt att bilderna jag lägger ut här på bloggen uppskattas – och kanske väcker minnen hos dem som var med då!

 5. Visst är det intressant att försöka få ihop en eller flera böcker om sig själv! För känner man så, har man levt ett spännande liv, inte allom förunnat.
  Du har ju ett digert bibliotek av material att söka i, och bara det är ju underbart med alla återupplevelser i minnet!
  Jag önskar dig all Lycka till, ska bli jätteroligt att läsa om dig och din fina familj sedan!
  Kram, Gerd♥

  • Ja – eftersom jag blev tillfrågad av Bonniers om jag ville skriva mina memoarer – så antar jag att Bonniers anser att det finns folk som kan vara intresserade! Det blir säkert ett stycke film- och teaterhistoria. Jag har ju varit med ett tag!

 6. Fantastiskt fina bilder!
  Kul att du skriver en bok, vilket gediget arbete det verkar vara!
  Trots att jag tillhör en yngre generation så ser jag fram emot boken!

 7. Wow jättefina bilder, jag har de där reportaget med er, det är alltid kul för mig se alla gamla reportaget med er trots att jag är född 1969 men är tacksam att jag har köpt mycket på tradera även om det har gått mycket pengar när man buda och jag blir alltid glad att det är jag som vunnit budgivning på tradera, härligt att du delar av ditt och din familjs liv! Träffade pernilla igår hon är fantastisk och gullig man blir alltid glad av att få träffa pernilla! Köpte ni alltid tidningar när ni varit med från när du träffade din man tills ni fått 4 underbara barn? Spar du dom i plastfickor eller limmar du och fixa till album? Kramisar Malin

 8. Hej Christina.
  Lustigt. Vad jag googlade var ditt namn + bok. Jag är journalist och har precis avslutat ett memoar-manus i ett projekt tillsammans med en lokal personlighet på min hemort. Det blev mitt första, stora, riktiga projekt efter examen. Det var det mest kreativa, lustfyllda arbete jag ägnat mig åt och jag har brunnit i varje sekund. Nu, efter ett tag av andhämtning tänkte jag på intressanta skådespelare som jag själv skulle vilja läsa om. Min första tanke var kvinnan som jag följt genom hela min uppväxt, och som har ett hjärta av guld. Jag tänkte att, tänk att få vara med och skriva Christinas historia. Därför googlade jag nu, och kom direkt in på det här inlägget. Redan igång, redan gjort. Inte visste jag att Bonnier redan haffat det! Men så glad jag blir, att det kommer att komma texter av dig! Fantastiskt!

  Allt gott,
  Malin

  • Malin. Det är spännande att skriva sitt livs historia. Jag vill också ha många bilder – och lägger ut här på bloggen några av de ”minnesbilder” som jag vill ha med i boken.

 9. Jag är född 1961 så tycker det är kul att se modet ifrån den här tiden .
  Under senare delen av 60talet hade både pojkar och flickor signalröda strumpor .
  Många förnekar det, men gamla klassfoton berättar sanningen om det modet.
  69-70 då blev det plötsligt ok även för oss pojkar att ha vita sandaler och även jag som var obönhörd sandalvägrare försågs med såna sandaler.
  Alla fick vidare byxor som fastnade i allt som dom kunde fastna i ,Cykelkedjor var värst .aj !
  Sandalerna var snyggare och rejälare på den tiden, även alla par som jag hade som pojke var ju som finskor för barn men även till vardags .
  Medan byxorna var både obekväma och gräsliga på den tiden och en bra bit in på 70talet och skulle då helst kompletteras med ännu obekvämare och rent av skadliga samt farliga träskor .
  Syskon i enhetlig minns jag var vanligare, och jag har en 5år äldre bror så det hände att vi hade likadana skjortor och byxor vid tex bjudningar .
  Plus var sin skarf runt halsen och var sitt väl tilltaget brett bälte med stort spänne i byxorna vilket jag tycker var snyggt .

  Fina bilder på er !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *