I Malmö tillsammans med Alexandra Charles och 1,6 miljonerklubben.

På 1,6-miljonerklubbens Salong i Malmö med middag och samtal på scenen med Alexandra och mig. Över 200 kvinnor kom för att träffa och lyssna till oss.  Så här såg annonsen ut:

Alltihop försiggick på hotell Scandic Triangeln – där jag checkade in mitt i natten (kl halv 2) efter att ha landat på Kastrup och åkt bil därifrån till Malmö. Möttes av detta trevliga meddelande – och minsann med en liten ängel på kortet!

Sängen var bäddad med änglar på täcket!!!!! Vilket gulligt mottagande! Tack hotell Triangeln !!!!!

Jag sov som en stock hela natten bland alla änglarna!

Nästa morgon tog Alexandra och jag emot pressen som ville skriva om vårt engagemang för kvinnors hälsa där hjärtat står i fokus!    

 

Alexandra intervjuade mig om min karriär och mitt liv – och vi pratade om vårt gemensamma projekt som ambassadörer för 1,6-miljonerklubben: Att starta ett upprop för kvinnors hjärtan. 

1,6miljoner-klubben driver många viktiga frågor som rör kvinnors hälsa och att jobba förebyggande med hälsa och kunskapsspridning ligger mig varmt om hjärtat. Ett av många projekt som jag är med och stöder är Red Heart Studio, en forskningsstudie med 1000 kvinnor. Forskningen belyser att kvinnor med förmaksflimmer har en fördubblad risk att drabbas av stroke jämfört med män, att de i vissa fall får vänta 6 år längre än män på att få rätt behandling och att deras symptom inte blir tagna på allvar av sjukvården.

Jag och Alexandra vände oss därför till de 200 kvinnor som var samlade i Malmö och frågade: Ska vi starta ett upprop för att kräva  hjärtscreening av kvinnor? Svaret från publiken blev  ett rungande JAAA!

Att ta ställning och att göra skillnad tillsammans – det är vad 1.6 & 2,6 miljonerklubben är till för.

Därför är jag en stolt ambassadör!

I somras medverkade jag och Alexandra Charles i TV4:as Nyhetsmorgon och pratade om vikten av att informera kvinnor om hur dom ska kunna kolla sina hjärtan, för att undvika att drabbas av stroke, blodpropp m.m.

Här kan ni se inslaget ………

Jenny och Sebastian var oerhört nyfikna på den lilla apparaten COALA, som vi kunde visa upp och berätta om.

Så här ser den ut COALAN!

   När jag provade apparaten – som  kopplades samman med en app på min Iphone – så registrerades mina hjärtslag. Den indikerade att jag hade oregelbunden hjärtrytm och ev. förmaks-flimmer. 

Om jag inte hade kommit under behandling hade jag löpt risk att drabbas av stroke, blodpropp m.m.   Därför tycker jag nu att det är så viktigt att jag – som ambassadör för 1,6-miljonerklubben, som verkar för forskning på kvinnors hälsa – nu uppmanar alla att kolla sina hjärtan.

Det är många, som liksom jag, inte vet om att dom har problem – och att det finns hjälp att få.

Minst 300 000 svenskar lider av fömaksflimmer och risken för att drabbas ökar med åldern. Var femte person över 80 år har förmaksflimmer och/eller fladder.

Så – här är mitt råd:

 Är du orolig för ditt hjärta? Har du hjärtrusningar som kommer och går? Finns det hjärtproblem i släkten? Eller vill du bara känna dig trygg?

Nu har du chansen att köpa Coala Heart Monitor + 12 mån abonnemang och samtidigt stöda 1,6 miljonerklubben!

10% av försäljningen går oavkortat till Insamlingsstiftelsen Kvinnor och Hälsa när du beställer din egen Coala Heart Monitor genom 1,6 miljonerklubben.

Beställ här och ange ”Kvinna” i kundkodfältet för att stödja forskningen för kvinnors hjärtan

Var rädd om dig – och ditt lilla hjärta!

 

Vill du veta mer om vad som händer hos Coala eller har du en fråga?
Besök coalalife.com eller hör av dig till info@coalalife.com

 

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

4 svar på ”I Malmö tillsammans med Alexandra Charles och 1,6 miljonerklubben.

  1. Fantastiska kvinnor ni är i 1,6 miljoners klubben. Så himla fin du är 💫
    Såg inslaget i tv i somras, bra att man upptäckte den oregelbundna hjärtrytmen hos dig ❤️

    Må så gott
    Kram Sandra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *