Dag 84. Dag 2 ombord: Spa-dag och besök hos kaptenen.

Dag 2: Till havs. Att äta sin frukost på vår lilla balkong med hela havet framför oss och i tropisk värme – UNDERBART!Denna dag innehöll besök på SPA-avdelningen och jag fick en helt fantastisk massage av Filippinska lilla Roselyn.  Hon visade sig vara en mycket skicklig massös och mina ben fick sig en rejäl omgång, så att blodcirkulationen kom igång ordentligt. För att råda bot på denna dåliga blodcirkulation rekommenderade hon en kur med Detox – bad. Och detox-oljor. Skall starta denna kur så fort jag kommer hem till mitt badkar.Jag som besökt många Spa-anläggningar tycker att detta SPA överträffar det mesta!Spa-dagen fortsatte med pedikyr för oss tjejer: Pernilla, Bianca och mig. Härligt att få fötterna iordninggjorda – och ett glas champagne kändes extra lyxigt.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Mötte upp det övriga gänget för en lunch på en Hamburger-restaurang.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Så var vi inbjudna till kommando-däck för att hälsa på kaptenen och få en inblick hur han och besättningen styr detta kolossala fartyg.

Hans blev tillfrågad om han ville sätta sig ned och styra fartyget en stund – och som den sjöman han är med många egna båtar under åren, tackade han inte nej. Pernilla fick prova kaptenens mini-scooter och Johnny och hon tog sig en tur tillsammans !!! Häftigt.Jag frågade kaptenen Johnny om han möjligtvis kände till fartyget: ”Song of Norway”, och det gjorde han! Det var det första skeppet som han var kapten på när han startade sin karriär.                   M/S Song of Norway.

Jag berättade för honom att jag var med om fartygets jungfru-resa från Miami ”out to nowhere”!

Med ombord var hela den församlade världspressen som skulle se premiärvisningen av den amerikanska storfilmen i SuperCinerama: ”Song of Norway”. Som handlade om den norske kompositören Edvard Grieg och hans liv.

Med var också vi 4 huvudrolls-innehavare: Toralv Maurstad (Edvard Grieg), Florence Hendersen (Nina Grieg) Christina Schollin (Griegs första kärlek: Theresa Berg) och Frank Poretta (Richard Nordraak).   Ett fint minne!

Filmen ”Song of Norway” var min första amerikanska film och den spelades in i Norge, Danmark, London och i Hollywood. Året var 1970. Här är ett axplock av bilder:

 

 

Varsågoda – en liten video med klipp från filmen: Tributs to Song of Norway.

_____________________________________________________________________________

På kvällen bjöd kaptenen in till ”Captains dinner” i en fantastisk matsal. Vi var alla så imponerade över denna härliga, humoristiska, kunniga och chevalereska kapten. En mycket trevlig kväll …………..

…………. som avslutades med ett besök i ”Robot-baren” – där robotar blandade drinkarna till törstiga gäster. Nu Godnatt – efter en fullspäckad dag – med bl.a. nostalgiska minnen från fartyget: ”Song of Norway” och filmen med samma namn!

  

 

 

Det här inlägget postades i Blog och märktes av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

10 svar på ”Dag 84. Dag 2 ombord: Spa-dag och besök hos kaptenen.

 1. Wow Christina – lika vacker som du är i dag var du som ung (såklart 🙂 Nu måste minsann också jag se filmen ”Song of Norway”.

  Kram Rosita

  • Hej Rosita. Så trevligt att få en kommentar från dig på min blogg. Ja – jag tyckte det var litet kul att vara litet nostalgisk när nu fartyget ”Song of Norway” hade varit Johnnys första fartyg! Fint – eller hur! Kram till dig.

 2. Så härligt Du beskriver Er resa.Så härligt för fötter och ben Är själv stel i anklar och fötter ,men gör och kan alldeles för lite.
  Ha en fortsatt fin tur

   • Hej Christina ! Jag rör mej ganska mycket eftersom jag jobbar lite varje dag , dessutom har jag en del att sköta med höns och klyver en del ved till köksspisen. Har lite tankar om att det har att göra med allt jag utövat fotboll löpning och skidor Nu gör jag inget Kanske lite förslitning och jag är dålig på att sköta min fötter. Ha det fortsatt gott!

 3. Kul o härligt att följa Er på resan,sänder kramar från paradiset Alicante där jag bor sen 8år. Njut nu av ledighet o Din goa familj! Kram.

 4. Så härligt ni ser ut att ha det! Verkligen njut av allt och din härliga familj, du måste känna dig rik som har så fin relation tillsammans. Det är ju inte givet! Kram

 5. Så kul att få följa er på er resa och vilken härlig kapten ni fått möta.
  Kul att din Hans fick pröva att styra fartyget 😊
  Vilka fina bilder på dig från förr, vacker redan då 💕

  Må så gott
  Kram Sandra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *