Dag 41: Minnen från Storkyrkobrinken i Gamla Stan.

Häromdagen hade jag äntligen möjlighet att träffa mina väninnor Liz och Marina och som alltid möttes vi på restaurang Da Peppe i Gamla Stan.  Denna restaurang har, under alla 22 åren som jag varit affärs-idkare på Storkyrkobrinken i Gamla Stan, varit mitt ”andra hem”, där jag alltid kunde slinka in och få mig en matbit och en trevlig pratstund med personalen.  Liz och Marina har varit med ända från starten av min fina butik i Gamla Stan – och vi har så många  glada minnen från vårt fina samarbete under åren.

Här kommer en nostalgi-kavalkad ……………..  

Ofta ringlade sig köerna utmed Storkyrkobrinken innan vi öppnade ……….  ……….. och folk trängdes för att handla Änglar, heminredningsartiklar, vykort, tavlor och annat smått och gott ……..

Eftersom jag stod i min affär hela dagarna fick jag ofta med mig mat hem från restaurangen ….. som då hette Rudolfo ……..

……….. och dom kom ofta över med en kopp kaffe när det var mycket i butiken ….……….. vilken service!!!!!

………….Och det fortsatte med de nya ägarna, som nu Ahmed på Da Peppe, som alltid möter mig med stora famnen!Ofta gick vi över till Da Peppe och åt supé efter föreställningarna i ”Min lilla Salong”, där mina kollegor och även jag flera gånger i veckan ”höll Salong”, som man gjorde på 1800-talet.   Här är det Lill Lindfors som underhåller i den lilla Salongen..…… och här Johan Stengård och jag …….      Gunilla Pontén hade t.o.m. mannekänguppvisningar på Da Peppe, när vi inte fick plats i Salongen med all publik som kom.  2011 blev vi alla i kvarteret på Storkyrkobrinken uppsagda för att det skulle görs omfattande renoveringar av fastigheterna.

Jag blev erbjuden lokalen vägg i vägg som var inflyttningsklar 2013. Där fick jag möjlighet att förverkliga min dröm om en MåBra-Oas och inledde ett samarbete med dessa härliga tjejer, som utförde olika terapibehandlingar. Vi skulle erbjuda stressade Stockholmare en Oas, där de kunde komma in i en harmonisk lokal för en stunds avkoppling, få olika typer av massage, ansiktsbehandlingar och medial rådgivning. Jag utförde bl.a. Galvanic Spa-behandlingar själv ……………

STOCKHOLM 2013-06-29
Christina Schollins må-bra oas!
Skådespelerskan Christina Schollin drivit en bod i Gamla Stan sedan många år sedan, där hon sålde inrednings prylar och änglar mm. Nu under lördagen hade hon en invigning för sin nya Bod med en ny inriktning inom skönhet och må bra. Christina kallar den för min må-bra oas! Christina erbjuder må-bra behandlingar inom bl.a. kroppsmassage, hudvård, ansiktsbehandling, Helling, medium personlig vägledning, numerolog , (utgår från ditt personnummer), Personliga horoskop, personlig heminredning, Tuina (kinesisk massage). Dessutom säljer de smycken som gör kvinnor glada.Nu kan du få en ansiktsbehandling av Christina Schollin i Gamla Stan.
Bilden:
Photo & Copyright: Patrik Österberg/Mediabild.nu
Glöm ej fullständig byline!

———– och fick glädjen att ha ett underbart samarbete med fantastiska tjejer   

    ………… och jag höll mina olika föredrag där, bl.a. ”Hemligheten & Möjligheten”  ……………

 

I Juni 2016 inledde jag ett samarbete med Minette Tigerfalk och jag såg fram emot att hon och jag skulle fortsätta bygga min MåBra-Oas tillsammans och vi hade planer och idéer om samarbete på flera plan. Vårt första möte: På Da Peppe – naturligtvis!Jag såg också fram emot att få dela verksamheten med hennes trevliga väninnor …….. och att vi skulle ha ett trevligt och fruktbart samarbete …………. …… och jag bjöd alla på välkomst-middag på Da Peppe, som jag alltid gjort genom åren med mina samarbetspartners …………15 september var det invigning och TV-programmet ”Wahlgrens värld” filmade evenemanget och ………………….

 

………….Pernilla och Bianca önskade oss Lycka till.

MEN …………………….

                 Drömmen om min MåBra-Oas fick ett snöpligt slut I Mars i år – när min partner, som jag trott allt gott om,  gick bakom min rygg, tog kontakt med min hyresvärd Sveriges Riksdag och  såg till så att jag blev uppsagd från min lokal!!!!!! Det som skulle bli en nytändning på MåBra-Oasen tillsammans med nya duktiga tjejer i lokalen – blev i stället så att jag manövrerades bort från min lokal – och min dröm gick i kras!  Det är fullkomligt ofattbart att sådant skall få ske. Och ännu mera ofattbart är att min forna samarbetspartner nu bedriver sin verksamhet i MIN lokal !!!!

Så till alla er, som fortfarande letar efter min butik i Gamla Stan, får jag meddela att det är ingen idé att leta längre. Min butik/Oas finns inte längre! 

Jag som alltid tror gott om alla – och aldrig kunnat drömma om att jag skulle bli utsatt för ett sådant svek, försöker nu att ta till alla goda tankar och visdomsord .. ………….

Fast helst skulle jag vilja ……….

 ……….. och med en uppmaning till mig själv – och er andra:

……. och till er, som vill handla av mig, så går det bra online – på min web-shop: www.christinaschollin.com  . Välkomna dit!

 

 

 

 

    

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

46 svar på ”Dag 41: Minnen från Storkyrkobrinken i Gamla Stan.

 1. Men så fruktansvärt Christina! Jag lider verkligen med dig. Ett så tråkigt slut på en sån fin historia. Hoppas du vågar satsa på en ny mysig liten butik eller att folk hittar till din webbshop. Du verkar vara en sån trevlig och fin människa.
  Kramar ❤❤❤

  • Hej Pia. Tack för din omtanke. Ja – du kan vara förvissad om att jag tänker fortsätta med att sprida positivitet! Via min hemsida och min blogg – och vem vet – kanske med en MåBra-Oas i Spanien.

   • Det låter bra det! Vi var för första gången i Nerja i somras. Vi bodde i Capistrano Village. Där var helt fantastiskt fint! En må-bra-oas där nere kan ju bara bli jättebra. Lycka till! ❤

    • Hej Pia. Jag hoppas att mina planer om en MåBra-Oas i Nerja kan realiseras i höst. Vi får se. Jag kommer att hålla er underrättade här i bloggen, när planerna börjar ta form.

 2. Men vilket tråkigt slut du fick med din mysiga bod ochmå bra oas. Måste kännas konstigt att det sänds i tv serien. Hopppas det blir något vettigt i allla fall och vilken tur att du fortsatte med nu skin, du har så mycket positiv energi och är en fantastisk person.

  • Hej Ulrika. Ja visst är det tråkigt – men jag kommer alltid att fortsätta sprida positiv energi via min hemsida, min blogg och på andra sätt. Med Nu Skin har jag hittat det perfekta MåBra-företaget – och alla som är motiverade för att få en positiv förändring i sina liv är välkomna att vara med i mitt ”Team Schollin”.

 3. Kära Kristina.
  Jag blev bestört när jag läste detta.
  Jag känner ju inte dej.
  Men det behövs inte för du lyser igenom av godhet och värme. Så det känns som jag känner dig lite ändå. ;).
  Hur kan en människa bli på ett sådant vis som din ”vän-”.
  Men
  Du besitter en styrka så du tar dej genom detta.men jag kan förstå känslan av att bli sviken..
  Den känslan måste du ut med. Måla eller.skriva av dej.♥♥♥
  Jag vet inte Kristina. .men en sak vet jag..att karma. .kommer tillbaka
  Har svårt att formulera mej nu.
  Fingrarna snubblar fram över tangenterna. .ha.ha.
  Önskar dej och din man en härlig tid i nerja.♥♥
  PS. Du har en underbar familj.

  Kram en medmänniska.

  • Tack Anne. Det är precis som du säger – man måste ut med känslan. För att sedan lägga det bakom sig och gå vidare.
   Jag hade så gärna velat avsluta på ett värdigt sätt – nu blev det inte så, men jag är ändå så glad över de 22 åren på Storkyrkobrinken där jag fått möta så många underbara människor.
   Nu känner jag att jag måste ju ändå informera mina kära kunder, som fortfarande letar efter min butik, att butiken inte finns längre – och att den verksamhet som nu pågår där inte alls har med mig att göra. Detta anser jag är en service mot mina kunder.
   Liksom jag vill informera om att jag har en web-shop, där man kan handla butikens sortiment.
   Jag tror som du – att karma kommer tillbaka – och det gör att jag inte behöver ägna mig åt annat än att se positivt på framtiden. Och för egen del anta nya spännande utmaningar.
   Jag önskar dig också en härlig tid och ha en underbar höst!
   Kram från Christina.

 4. Det var mycket dumt gjort av din samarbetspartner! Men KARMA säger jag bara. Jag tror på karma och änglar! ÄNGLARNA kommer att hjälpa dig, kära du! De hjälper mig mycket!

 5. Förklara gärna mer om hur hon fick dig uppsagd, för det låter jättekonstigt, borde inte gå att göra utan att du är inblandad över huvud taget…

  • Hej Hanna.
   Jag tycker nog inte att det är rätt forum att avslöja alla detaljer i detta ärende här i bloggen. Jag kan bara konstatera att jag – på grund av Minette Tigerfalks agerande när hon tog kontakt med min hyresvärd: Sveriges Riksdag, – blev uppsagd från mitt hyreskontrakt i lokalen på Storkyrkobrinken i Gamla Stan.
   Jag tycker också att det är jättekonstigt – och förstår inte att det kan gå till på det sättet.
   Men – jag har betydligt trevligare saker att ägna mig åt framöver – det är positivt!

   • Du bröt mot hyreslagen. Det är enda anledningen till varför en hyresvärd säger upp ditt hyreskontrakt. Om du använder din blogg till att ge din sida av sanningen och smutskasta en person offentligt är det smart att ha lagen på sin sida. Nu när det hela fått konsekvenser så vill du lägga locket på.

    • Linda. Jag har ingen anledning att gå in på detaljer och redogöra för hur det kom sig att jag blev uppsagd från mitt kontrakt.
     Men klart är att det är på grund av Minette Tigerfalks agerande som detta skedde.
     Det jag har skrivit är FAKTA och ingenting annat.
     Jag har under så lång tid hoppats på att hon skulle ta min utsträckta hand till försoning, ge henne chansen att få förklara sig och att vi kunde ses – dra ett streck över allt det tråkiga och gå vidare i livet med hedern i behåll. Det var min önskan – men jag fick inget svar. Jag har inte för avsikt att kommunicera med någon advokat – det här handlar om Moral och Etik. Jag vet vad som har hänt – och Jag har inte på något sett smutskastat en person offentligt. Om mina och Pernillas blogg-läsare har gett sin åsikt om personen ifråga i kommentarsbåset, som dom är i sin fulla rätt att göra, så är det deras åsikt. Varken jag eller Pernilla lägger locket på. Jag har ingenting att dölja och jag vill bara att sanningen skall segra.

     • Du är ju helt förvirrad och ologisk i dina argument, så jag argumenterar inte mer med dig nu.

     • Du frågar vad jag menar Christina. Då ska jag förklara lite mer utförligt så kanske du förstår. . .
      Det är ologiskt att skriva att ”sanningen ska fram” samtidigt som man inte berättar hela sanningen. När folk börjar reagera på att det låter mycket märkligt att du blivit av med ett hyreskontrakt utan att ha gjort något fel, och du väljer att inte förklara närmare vad som hänt, så kallas det att ”lägga locket på”.
      Om du anser att du personligen inte har smutskastat denna Minette offentligt, så är du sinnesförvirrad.
      Sen skriver du skriver att ”det handlar om moral och etik”. Föregå då med gott exempel och bete dig moraliskt och etiskt själv. Om du inte når fram till Minette via mail eller sms och känner dig missnöjd med vad som hänt dig – koppla då in en advokat istället för att skriva om detta på din blogg. Predika inte om godhet och ärlighet när du hänger ut en person på din blogg. Det är inte en god handling. Det kallas hämnd.
      Det hade varit enkelt att informera om att du inte längre har något att göra med verksamheten i Gamla Stan längre, och att dina kunder kan handla i din webshop utan att nämna att du är i konflikt med den nya innehavaren av lokalen. Eller hur?
      Jag börjar känna mig väldigt tjatig eftersom jag skrivit om detta på Pernillas blogg redan, men hon har inte bemött min kritik en enda gång.
      Du och Pernilla kanske har drabbats av hybris i och med populariteten för ”Wahlgrens värld”. Men näthat och att låta massa nättrolls hatiska kommentarer stå kvar som nu finns att läsa på Pernillas blogg det är omoraliskt, oetiskt och skamfullt. Förstår du mig nu?
      Och kom inte med argumentet att du inte har skyldighet att redovisa alla detaljer. Det har ingen begärt. Vi undrar hur du kunde bli av med kontraktet. Om det stämmer att du skrivit på ett papper utan att läsa igenom det först som Pernilla pratar om i podden, så är antagligen det en faktor.
      Vill också tillägga att jag känner inte Minette och jag har aldrig träffat henne. Men hittills uppvisar hon ett mer moget beteende när hon försöker hantera vad som hänt.
      Vem som har begått olagliga handlingar får vi som tillhör allmänheten veta först när polisutredningen är klar. Lycka till!!

     • Linda. Jag ”lägger inte locket på”. Och jag har nu förklarat hur jag kunde bli av med kontraktet. Nu har jag berättat SANNINGEN och nu tänker jag lägga allt detta bakom mig och ägna mig åt trevligare saker i livet. Som att se positivt på tillvaron – och omge mig med positiva människor. Ha ett bra liv, Linda!

     • Vill också tillägga att jag inte tror att du är en ond människa, tvärtom. Men i detta fallet är ditt agerande inte särskilt godhjärtat utan snarare ogenomtänkt och hämndlystet.

    • Tack Christina för att du gav en tydligare version av din sanning. Jag förstår att du har haft det krångligt. Och det är mycket olyckligt att du skrivit under ett papper där du inte går med på vad som står. . . Men med allt du berättar så blir det ännu mer ofattbart för mig att du inte lät en advokat hjälpa dig med att reda ut detta. Och jag tycker det är omoraliskt att hänga ut någon i en offentlig blogg. Men vi har olika uppfattningar och det är okej. Jag uppskattar att du svarar på mina kommentarer och jag önskar dig också ett bra liv! Mvh Linda

     • Linda. Så bra att jag lyckades tydliggöra vad som hänt. Jag är inte mycket för att ta till advokater – jag tycker alltid att man skall kunna reda ut problem ”Face to face”. Och – jag återkommer till detta: Att avsluta på ett värdigt sätt. Det är okey med dina inlägg. Med varma hälsningar. Christina Schollin.

 6. Fina fina Christina, verkligen tråkigt att höra. Jag hoppas verkligen att det straffar sig. Du, med hela din familj, har verkligen lyckats sprida glädje och inspiration i flera decennier och gjort världen till den ljusare. Jag har själv följt er så mycket som jag kunnat, ungefär sedan födseln – början av 90-talet. Hoppas du kan lägga detta bakom dig och komma ut som en starkare stjärna!

  • Hej Mickan! Tack för din kommentar! Ja – när jag nu har sagt sanningen om denna tråkiga upplevelse – kan jag också lägga det bakom mig och komma ut starkare – som du säger!

 7. Vilken förlust & sorg… läste i förrgår detta hos dej, men kunde inte kommentera då, idag läser jag detsamma på Pernillas blogg 🙁

  Ja du, vi hoppas & tror att ”hon” & butiken som nu läggs ut i era bloggar, får vad hon förtjänar… Carma heter det…

  Såklart borde detta vara straffbart, & vem i hela världen skulle få för sej att vara elak mot dej, du varma, vackra, mjuka fina människa, som inte skulle få för sej att göra någon illa <3

  Dej lyser bara godhet omkring dej Christina <3 <3 <3

  Livet går vidare, men man får sina törnar…

  En stor varm tröstekram!! & lev väl!! -Ärlighet varar längst!! <3

  • Tack Lena. Jag blir så varm av alla fina kommentarer – och din, Lena värmde särskilt mycket! Ja visst – Livet går vidare – och nu, mer än någonsin gäller det att sprida positiva budskap. Tack för kramen. Här får du en tillbaka. Christina.

 8. Kära Christina!
  Jag kommer Aldrig sätta min fot i den människans verksamhet!
  Vissa människor försöker lysa i annans glans.
  Din lokal/verksamhet hade själ, hjärta o känsla för det goda och äkta, något vi borde försöka hålla kvar i vårt vackra Stockholm!
  Tack för att du och din familj delar med er av er familj, kärlek , gnabb, vardag och fest! Mycket kärlek från Maja 💗💗💗

  • Tack Maja. Det var inte lätt att skriva detta inlägg. Men efter att ha försökt och försökt att få till stånd ett möte där jag erbjöd Minette Tigerfalk chansen att få förklara sig och vi kunde avsluta vår relation på ett värdigt sätt – men utan att få svar, så tyckte jag att det var dags att ta bladet från munnen och berätta sanningen. Först därefter kan jag gå vidare – och lägga detta bakom mig. Nu gäller det än mer att sprida positiv energi och dela med mig av godhet och kärlek. Kram till dig från Christina.

 9. Vad tråkigt med falska människor.
  Du blev lagfartskapad på din butik.
  Jag gissar på att denna kvinna är psykopat och att karma träffar henne en vacker dag.
  Hut går hem, som min farmor brukade säga.
  Styrkekramar och stå på dig♡
  /Linus

  • Tack för din kommentar. Jag är inte ute efter hämnd – precis som du säger: Det ser karma till! Det enda jag – och Pernilla på hennes blogg – vill är att redovisa FAKTA och att sanningen skall komma fram. Tack för kramen.

 10. Blir så ledsen när jag läser om detta. såg detta första gången på Wahlgrens värld och tänkte då bara ”hoppas inte hon också blir lurad” . beklagar SÅ mycket det som hänt och så tråkigt att du inte fick veta tidigare hur hon är. Från den staden hon kommer ifrån så är hon känd över sina ful spel. Förstår inte hur hon lyckas gång på gång. En dag måste karman slå mot henne.
  Härligt ändå att läsa att du är positiv på framtiden och all din kärlek gör dig stark.

  • Hej Petra. Tack för ditt inlägg.
   Jag blir också så ledsen när jag hör den ena efter den andra som berättar hur Minette Tigerfalk lurat dem. Och att hon ”är känd för sina fula spel” – som du säger.
   Jag har gett henne så många chanser att få förklara sig – varför hon agerade som hon gjorde så att hon fick mig uppsagd från min lokal i Gamla Stan.
   Jag har gett henne chansen att ha ett möte med mig, där vi kan avsluta vårt samarbete på ett värdigt sätt – och gå vidare.
   Men hon väljer att inte svara på på mail eller sms – sprider lögner till andra och förtalar både Pernilla och mig – och då tycker både Pernilla (som också i viss mån är involverad) och jag att : Nu får det vara nog. Nu måste vi berätta Sanningen och redovisa fakta i denna tråkiga historia. Jag är så tacksam att få höra från andra, som haft liknande erfarenheter som jag – och jag hoppas nu att ingen mer råkar ut för detsamma som jag.

 11. Vad tråkigt att läsa Christina – jag hoppas att du kommer igång igen med dina drömmar i en annan form någon annanstans 😊
  Önskar dig allt gott i framtiden

 12. Tycker du det var rätt av Pernilla att hänga ut denna person så här i efterhand? Blev det bra tycker du?

  • Hej Alec. Varken Pernilla eller jag har ”hängt ut” denna person.
   Vi kände oss tvungna att berätta sanningen om hur det gick till att jag inte längre har kvar min verksamhet på Storkyrkobrinken i Gamla Stan.
   Det har INTE gått rätt till. Det är det enda jag kan säga.
   Om du läser Pernillas blogg, så har både hon och jag försökt att få ”personen” att svara på mail eller sms för att hon skulle få förklara sig och att vi kunde avsluta vårt samarbete på ett värdigt sätt. När inte det gick så valde jag och Pernilla att berätta på detta sätt.
   Bra – eller inte: Vi ansåg att det var berättigat.
   Vad sedan alla som kommenterat haft för synpunkter – det får stå för dem.
   Vänliga hälsningar.
   Christina Schollin.

   • Ok, tack för svar. Av det jag läst så verkar det som ni båda gjort fel på olika sätt, hon mer moraliskt och du kanske mer tekniskt/juridiskt. Varför ville annars hyresvärden ”bli av med dig”? Oavsett så verkar du vilja lägga det här bakom dig och gå vidare, så lycka till med det!

    • Jag vet inte var du fått denna uppgift ifrån. ”bli av med mig”. Det förekommer påståenden, som tyvärr inte stämmer med verkligheten. Det enda ”fel” jag gjort är att jag varit godtrogen och blivit lurad. Så är det! Tack för lyckönskningen – jag går vidare och ser positivt på framtiden, då jag inte behöver befatta mig med negativ energi.

 13. Man blir mörkrädd att det finns så oärliga människor. Låter som att hon bara var ute efter din lokal. Hoppas alla bojkottar hennes butik. Det hade jag gjort om jag bodde i Stockholm. Lycka till med andra projekt Christina.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *