Corona

Nu befinner vi oss i vår andra vecka i karantän – eftersom vi befinner oss i Spanien. Hans och jag bor i i vårt andra hem i solen och får hålla oss till de föreskrifter som bestäms här. Många tankar snurrar runt i huvudet och man försöker att hitta ett sätt att förhålla sig till situationen.

Detta är livet för hela Spaniens befolkning inklusive mig och Hans.:

Vi är totalt ISOLERADE på DAG 10 i karantän utan slutdatum ….. Så vad betyder det?

– Jo, allt är stängt bortsett från apotek, stormarknader, bensinstationer och tobaksaffärer. 

Alla barer, skolor, universitet, restauranger, kaféer, gym / fritidscenter, frisörer och butiker är stängda. 

– Vi får inte lämna huset såvida det inte är att gå på jobbet (om du inte kan arbeta hemifrån), köpa mat från din lokala stormarknad, fylla på bensin, köpa tobak eller hälsokost.

– Majoriteten av människor är nu plötsligt utan arbete och har inga intäkter, särskilt drabbade är de som är egenföretagare.
– Vi tillåter inte mer än en person i en bil, inga passagerare eller dela bil.
– Vi får bara gå med våra husdjur inom 50 meter från våra hem, hålla ditt avstånd från alla andra på hundpromenad och inte prata. Du kan gå/åka för att utfodra djur som ägs på landsbygden eller till stall men bara en person kan gå.
– Vi får inte bara ta en promenad eller cykla för att få frisk luft.
– Alla utomhusparker för barn är stängda.  
Stränderna är stängda.
– I stormarknader kan du inte gå om du inte har handskar. De tillhandahålls vid dörren och endast 1 person kan shoppa inte par eller som familj.
– I stormarknader och köer måste vi stanna i en enda fil med ett avstånd på 2 meter mellan varje person.
– Många sjukhus- och medicinska möten har avbrutits.
– Inga besök av andra familjemedlemmar såvida du inte kontrollerar/hjälper utsatta familjemedlemmar / äldre eller handlar / lämnar läkemedel till dem och vidtar då alla förebyggande åtgärder i förväg. Inget besökande av vänner, eller gå in till grannarna för kaffe/fika.

****** Det finns stora böter om du inte följer reglerna. Vi har patrullerande poliser som hjälper oss att se till att de nya reglerna efterlevs.

Detta är för att stoppa spridningen av Covid-19 & för att rädda liv !!!

Klockan 8 på kvällen går vi alla till våra balkonger och ger vår uppskattning med långa applåder till alla som arbetar inom hälso- och samhällsfunktioner. Vi är ett land som bryr oss om varandra.  🇪🇸”

_________________________________________________________________________

Här nedan lägger jag in de intervjuer jag gjort för svenska tidningar – och även när jag varit med via Face-time i t.ex. TV4:as Efter 5.

Jag lägger också ut inlägg av vänner till mig som uttalat sig. Lena Ranehag och Jennifer Jansch.

Vad tycker ni, som läser min blogg??? Det vore fantastiskt om ni ville dela med er av era tankar här på bloggen!

Christina Schollin.

FOTO: ANNA TÄRNHUVUDChristina Schollin.

Christina Schollin, 82, skådespelare

– Jag är försatt i karantän i Spanien. Vi får inte gå utanför våra hem, mer än att vi kan vara i våra trädgårdar.

– Vi kan inte göra någonting egentligen. Vi kan inte åka och handla mat, då får man stå i långa köer och gå in en i taget. Vi får bara gå utanför hemmets väggar om vi måste gå på apotek eller åka till en vårdcentral. Det är klart man inrättar sig efter det som gäller, för att vi ska hålla oss friska. Vi mår bra och har en positiv inställning.

– Här i staden Nerja är det så att klockan åtta på kvällarna ställer sig alla på sina balkonger och applåderar i flera minuter för de som arbetar i vården. De är verkliga hjältar. Alla hjälps åt och stöttar varandra, det är fantastiskt.

– Det är klart man är orolig för viruset. Det är något som har drabbat hela världen.

Hur känns det att vara i Spanien nu, och inte i Sverige?

– Vi bor ju här halva året, så vi skulle inte ha varit hemma i alla fall. Det svåraste är att våra barn och barnbarn inte kan komma och hälsa på oss här. Pernilla hade till exempel bestämt att komma ner och hälsa på oss i påsk. Nu får hon inte komma och vi kan inte åka hem till Sverige heller.

_______________________________________________________________________

Christina Schollin live från Nerja på TV4 nyss … Christina positiv som vanligt 👍 Claes körde digital middag på Skype med vänner – härda ut! 💪🤗

_____________________________________________________________________________

Hans Wahlgren och Christina Schollin.

FOTO: AFTONBLADETHans Wahlgren och Christina Schollin.

Befinner sig i karantän i Spanien

Skådespelarparet Christina Schollin, 82, och Hans Wahlgren, 82, befinner sig just nu i karantän i Nerja i Spanien där de bor. Dagarna tillbringar de mest i trädgården.

– Förutsättningen är att man har en bra grundrelation, säger Christina Schollin.

Hon säger att det är viktigt att stötta varandra och prata om det som händer i världen. 

– Var uppriktiga mot varandra och prata om det är någon som är orolig. Jag tror att det till och med kan stärka ett förhållande, det ställer stora krav på samhörighet, säger hon.

Tips på roliga saker att fördriva dagarna med är att lägga pussel, spela spel och titta på film.

– ”Mamma Mia” är väldigt bra!

Laga god mat, ät tillsammans och gå promenader om det finns möjlighet. Hon berättar att de även hörs dagligen med nära och kära.

– Sociala kontakter får ske via telefonen. Vi har videosamtal med alla barn och alla barnbarn. Det är fint att se att våra barn håller ihop i det här. 

__________________________________________________________________________

Så här skriver Lena Ranehag på Face-book:

God morgon Världen. Sänder ut lite goda tankar och Kärlek att börja dagen med.Det finns mycket funderingar i dessa tider för alla. Det finns saker av mindre och större betydelse.Just nu känns det som om tiden stannat.Det har den inte. Det är vi som har stannat upp.Äntligen. Men att det skulle behövas ett Corona virus för att få oss stt lyssna och stanna upp var Världen inte beredd på. Vi får se världen med nya ögon idag. Vi har länge pratat om en större andlig transformation. Där våra medvetande transformeras till en högre frekvens. Den tiden är kommen. Våra ögon öppnas. Nya insikter föds. Våra medvetande uppgraderas och vårt fokus ändrar latitud och longitud. Helt plötsligt är människan och vår hälsa i fokus. Hela vår existens. Vi lämnar den gamla världen bakom oss. Vi stänger den dörren och har med oss vår historia. En ny värld. Pånyttfödelse..Vi rensar ut allt gammalt och transformeras..Ny energi. Saker och ting faller på ny plats.Världen har nya möjligheter. Den gamla världens värderingar dör ut. Människans ego krymper och vår andlighet expanderar och höjer sin vibration till en ny nivå. En ny ljusare och mer Kärleksfull värld är på väg att födas. Den mörkare krafterna har under en längre tid härjat på Jorden. Det har pågått ett osynligt ”krig”mellan de ljusa och mörka krafterna. Nu kan vi se lite av av vad det innebär, och tillsammans stå starka mot de mörka som vill ta över vår Jord..De mörka är vad människan själv skapar. När man öppnar dörrar till det mörka expanderar det. När man öppnar dörrar till ljuset expanderar det. Nu hjälpa vi åt att stänga dörren till det mörka och släpper in ljuset och Kärleken och Healar oss själva och Världen tillsamnans❤🙏Tillit till processen. Love&Light Lena

_____________________________________________________________________

Jennifer Jansch gjorde detta fina inlägg på Instagram:

Tack – underbara Jennifer för ditt inlägg!!!!

Jag återkommer med flera tankar och inlägg! Var rädda om er! Vi hörs igen!

Christina.

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

4 svar på ”Corona

  1. Tack för skildring. Märkligt att tobaksaffären är öppen då man sett att det går sämre för rökare med corona. Men så många röker väl där ni är och skulle klättra på väggarna annars utan tobak. Har själv,, och flera bekanta, klarat av corona. Synd att det skrivs så lite om dem som inte är så sjuka och även blivit friska. Lite positivt, tack! Oklart hur jag blev smittad då jag var ut bara en enda gång och då man trodde att corona knappt kommit till Sverige. Skumt! Så var rädda om dig och er och alla runt klotet. Hoppas änglarna hjälper oss! 🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️🙏💗💞 Glad våffeldag. Våren på väg och 9 månader till julafton. (Aha! 😉😉😉 Det blev goda våfflor och sedan Pernillas tillblivelse… 😁😉😉😉 Fast hon kom väl lite för tidigt, har hon sagt.) Men först ska vi ha en skön vår och så fort som möjligt coronafri. Vi kämpar tillsammans! Kramar – garanterat smittfria!

    • Tack Gunn för ditt inlägg. Jag kommer att fortsätta rapporterna från vår karantän i Nerja. Och jag hoppas att fler och fler lämnar – precis som du – kommentarer. Vi går igenom allt detta tillsammans!
      Må Bra! Lev Väl!
      Christina.

  2. Lite till… så vacker bild med alla lila blomhjärtan. Tack! Sänd gärna ett foto på några vackra blommor hos er i väntan på det fina här. Gärna närbild! Glad vår!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *