Broderier, broderier, broderier !!!


Jag har alltid hållit på med olika slags handarbeten ända sedan jag var mycket ung. Det har varit stickning, virkning rya-knutning och brodering m.m. Och nu – mer än någonsin – tycker jag att det är den bästa sysselsättningen för att koppla av, sortera tankarna och dessutom skapa något som man t.ex. kan ge bort i present.

Nu när det finns all tid i världen när jag har befunnit mig i karantän i vårt hus i Nerja, Spanien så har jag återupptagit min favoritsysselsättning: Att brodera!

Mitt senaste alster har just blivit klart: Vårt älskade hus Björkhaga på Värmdön utanför Stockholm. Där har vi bott i 58 år och alla barnen är uppvuxna där. Och barnbarnen har lekt på samma gräsmatta och badat i samma pool som deras föräldrar gjorde!

I denna tavla har jag broderat in alla fina minnen under dessa år – varenda stygn är sytt med kärlek till barn och barnbarn som berikat hemmet och fyllt det med LIV. Jag har också broderat in min längtan och mina önskningar att vi snart skall kunna få en sommar tillsammans där på vårt älskade Björkhaga – kunna umgås och kramas utan risk för Corona-smitta!

Här är närbilder på Signeringen, som jag tyckte blev så fin!

Här kan ni se hur det såg ut under tillblivelsen ………..

…………… och jag kan tala om att jag var så lycklig att kunna visa upp det (nästan) färdiga resultatet!

Jag visar er – ännu en gång, mina andra broderier, som jag gjort under karantänen.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_5041-1.png

NÄRBILDER FÅR NI HÄR:

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_5044-1.png
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_5043-1.png
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_5052.png

FÖR MIG HAR DET VARIT RENA RAMA TERAPIN – ETT SÄTT ATT LUGNA OROLIGA TANKAR OCH I STÄLLET KONCENTRERA TANKARNA PÅ ATT RÄKNA KORS-STYGN! SÅ AVSTRESSANDE OCH MYSIGT!

Denna ängla-tavla har jag också broderat färdig under Corona-tiden. De två änglar-tavlorna ligger nu på min web-shop och kan köpas. Jag kommer att skänka pengarna oavkortat till vårdpersonalen på sjukhusen därför att är det några som är änglar, så är det dessa fantastiska människor. Jag hoppas att pengarna kan samlas i en pott för att delas ut till vårdpersonalen så att dom kan få en avkopplande semester när pandemin är över!

HÄR HAR JAG PLOCKAT IHOP NÅGRA AV DE ALSTER JAG BRODERAT UNDER ÅRENS LOPP – DE FLESTA HAR JAG GETT BORT TILL MINA BARN OCH BARNBARN.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_1983.jpg

DEN HÄR TAVLAN FICK PERNILLA ATT HA I OLIVERS BARNKAMMARE ……..

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_1979.jpg

………….LIKSOM DENNA. PERNILLA SAMLADE NÄMLIGEN PÅ NALLAR PÅ DEN TIDEN!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_1975.jpg

NATURLIGTVIS HAR DET BLIVIT MÅNGA ÄNGLA-TAVLOR. (SKÄRPAN ÄR INTE SÅ BRA PÅ DESSA TYVÄRR!)

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Broderi.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_1976.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_1980.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_1977.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_1984.jpg

DENNA TAVLA VILLE PERNILLA HA – SÅ DEN HÄNGER NU I HENNES HUS I SPANIEN!

DEN HÄR FICK PERNILLA NÄR HON SPELADE PIPPI LÅNGSTRUMP.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_4830.png

DENNA TAVLA FICK MITT BARNBARN COLIN, SOM DOPTAVLA.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är UNADJUSTEDNONRAW_thumb_123e5.png

DET BLEV EN KUDDE TILL BENJAMIN NÄR HAN VARIT OCH HÄLSAT PÅ OSS I NERJA. HAN ÄLSKADE DEN OCH VISADE UPP DEN FÖR ALLA PÅ FLYGPLANET OCH SA: ”TITTA HÄR VAD MIN MOJMOJ HAR SYTT TILL MIG! BLEV DEN INTE FIIIIIIN!!!!”

LIKASÅ SYDDE JAG DENNA TILL BENJAMIN. NÄR HAN BÖRJADE SKRIVA EGNA LÅTAR:

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_4871.png

TROR JAG MÅSTE FRÅGA BENJAMIN VAR DESSA BRODERIER FINNS NU!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_4214.png

EN ÄNGLA-TAVLA TILL BIANCA SYDDE JAG PÅ NÄR VI HADE KÖPT HUSET I NERJA.

PERNILLA LADE UT DET PÅ INSTAGRAM ……………

…………… SJÄLV FICK HON BARA ETT P – SKREV HON!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_4992-1.png

ETT NYTT BRODERI SKAPAS ………….

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_4870.png

DETTA ROSENHJÄRTA GAV JAG TILL PETER OCH MICHAELA I BRÖLLOPSPRESENT.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_4865.png

DEN HÄR ALMANACKS-HÅLLAREN (HITTADE INGA ALMANACKSBLAD I ÅR) HÄNGER I VÅRT KÖK HÄR I NERJA ……………

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_4864.png

.…………LIKSOM DEN HÄR FINA KLOCKAN.

JA – DET VAR LITET OM MINA BRODERIER – OCH HUR MAN KAN FÖRDRIVA TIDEN MED NÅGONTING KREATIVT OCH AVKOPPLANDE NÄR MAN – SOM NU – HAR TID ÖVER.

VARFÖR INTE DU OCKSÅ – SÄTT IGÅNG BARA!

LYCKA TILL!

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

26 svar på ”Broderier, broderier, broderier !!!

 1. Men åh så fina broderier du har gjort! Jag hoppas att ni snart kan komma hem till ert fina hus Björkhaga och till dess; fortsätt njut i vackra Nerja.
  Första gången jag är inne på din blogg men inte sista. Varma hälsningar / Monika

 2. Hej Christina..
  Såg dej på efter fem..
  Var nog menat..
  Kännt mig lite låg efter att jag varit lite krasslig en vecka.
  Knäpper på tvn..
  Vips är du med…å jag lovar…jag blir glad av att se å höra dej.
  Den possitiviteten…den smittar..
  Tack för att du finns 🙏🌞🌞👼👼💟🍓🌞🌞🌞🎶🍰🍷

 3. Men snälla Christina💖 Du har gjort broderier som är de vackraste jag sett. Min fulla beundran för dina konstnärliga fulländade alster🤗

 4. så fina broderier. Jag har börjat pyssla lite också. Diamond painting heter det. Så roligt och timmarna bara flyger iväg. Underbart att sitta med tavlan och lyssna på en intressant ljudbok.

 5. Så duktig du är,själv virkar jag men har funderat på att börja med broderi.
  Glad sommar till dig och Hans:)

 6. Så fina broderier du gjort Christina.
  Såg dig i efter fem med häromdagen och blev så glad. Din positiva energi och härliga värme sprider sig genom tv rutan 😊Tacksam 🙏🏽🌸🌼
  Må så gott
  Kram Sandra

 7. Hej Christina, för det första är du den roligaste personen jag vet och jag undrar om inte du skulle kunna göra en egen show, som Pernilla. Bara några kvällar på ditt sätt. Det hade varit underbart kul att se!! Mvh Albin

 8. Så fantastiskt vackra och kärleksfulla motiv du har broderat, så vackra att titta på. Jag får sådan lust att själv börja brodera när jag ser hur fina dina är. Jag har tittat en hel del på tv programmet Wahlgrens värld, jag tycker att ni verkar vara en så fin familj med mycket kärlek mellan er. Du verkar vara så glad och harmonisk och ta allt med ett lugn. Man blir glad när man ser dig😊

 9. Jag skrev för nån dag sedan, men såg att du tagit bort min kommentar, jag kanske skrev något som var fel, ber om ursäkt för det i så fall, vill inte skriva något som kan såra, hoppas inte att jag gjorde det. Jag säger ett stort förlåt i alla fall.
  Jag vill önskar dig och din man en trevlig midsommar.🌼🍰

 10. Önskar dig och er en riktigt skön och trevlig midsommar! Ska väl plocka sju karlar och lägga under huvudkudden och drömma om blommor och krypa under sju gärsgårdar… eller hur det nu var…?! Det blir ju inte direkt firande med midsommarstång, dans och hoppa grodor, men njuter av en koltrast och dess underbara sång istället. Riktig operaföreställning i naturen. Må så gott och ha det riktigt bra! 🌞🦋🐞🍀☘💐💞🕊👼

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *