Blogg-intervju av MiMove. Christina gillar att njuta av livet i Spanien.

 
Christina gillar att njuta av livet i Spanien
Publicerad 9 Augusti 2018 av MiMove

MiMove-bloggen har träffat skådespelerskan Christina Schollin vars motto är att njuta av livet i Spanien. Vänner, familj och karriär är viktiga ingredienser i livet. Och kärleken såklart, till Hans och till Spanien.

Njuta av livet är min melodi. Var sak har sin tid men tid för familj och vänner prioriterar jag alltid.

Jag bara älskar Spanien! Vi köpte ett ställe i Nerja för 18 år sedan. Min bror och svägerska bodde där och min man Hans och jag var och hälsade på. Vi blev stormförtjusta i Nerja på en gång. Och inte bara i Nerja utan omgivningen också. Det finns så mycket att se och göra. Det går verkligen att njuta av livet i Spanien!

Nerja_MiMove

Vi började leta aktivt efter ett boende och träffade ett mäklarpar som sedan blev våra goda vänner. Vi gick och tittade på flera hus varje dag under en tid. Till slut föll vi för ett. Där bodde vi i ett tag men vi insåg ganska snabbt att det inte var helt rätt så efter ett år köpte vi ett annat hus och det har vi fortfarande idag. Det ligger i samma område som det första huset. Så området blev rätt från början men inte huset, det är tur att man kan ändra sig.

Njuta av livet i Spanien och i Sverige

Numera brukar vi tillbringa hela vinterhalvåret i Nerja och på somrarna är vi på Värmdö. Vi tycker det är det bästa av två världar. Sverige är så härligt på sommaren men på vintern föredrar jag Spanien. Kusten vid Nerja kallas för Costa Tropical för sitt fantastiska tropiska klimat och det märks verkligen under vintern.

Hela familjen har blivit Spanien-frälsta. Nu har även vår dotter Pernilla köpt i Benahavís i Marbella. Det är jättetrevligt. Det är enkelt för oss att pendla mellan Nerja och Benahavís och umgås och bara njuta av livet i Spanien.

Christina Schollin njuta av livet i Spanien MiMove

Nerja är en gullig stad med låga hus. Alla städer i Spanien har en borgmästare som har stor bestämmanderätt över utseende och utvecklingen i området. Vår borgmästare har bestämt att husen inte får vara högre än tre våningar, så allt är väldigt gulligt. Utifrån ser det ut som en kuliss i en sagofilm. Tänk dig att bo i ett vykort!

Enkelt, mysigt och äkta

Ett av våra stamställen är restaurang Ajos vid Burriana beach, som serverar fantastisk paella. Men Nerja är en restaurangtät ort. Ställena ligger tätt och det finns många charmiga chiringuitos längs stranden. Det finns många små pärlor, enkla och trevliga med god fisk direkt från havet.  Jag tycker om enkelheten. Det är mysigt, känns äkta och nära på något sätt.

Vi valde Nerja en gång i tiden för att det inte fanns så många svenskar, men det har så klart förändrats med tiden. Nu är det fler än vi som upptäckt detta vackra ställe. Såklart blir vi igenkända men vi får också vara ifred och det känns som om vi kan komma bort från det hektiska livet lite när vi är här.  Det är så lätt att njuta av livet i Spanien. Alla är väldigt vänliga. På det hela taget är det en väldigt trevlig stämning här, dessutom är det ganska många olika nationaliteter här.

Lätt att umgås i Spanien

Vi har ett stort umgänge i Spanien, främst med skandinaver. Men det är viktigt att även få kontakt med befolkningen och lära sig språket. Av ren artighet. Det behöver inte alltid vara grammatiskt riktigt. Det går alldeles utmärkt att bara prata på och kanske byta över till engelska om spanskan inte räcker. Det viktiga är att visa att man försöker.

Wahlgrens värld, programserien som familjen och jag är med i, har varit på besök här i Nerja. Det var inte ett självklart val för mig att vara med i en reality show men jag tyckte att det var viktigt att jag representerade den äldre generationen. Så nu är vi tre generationer Wahlgrens som visar vårt liv i programmen. Serien har blivit så omtyckt och populär i alla åldrar. Jag känner att jag tillför något och det är jättehärligt.

Även tv-kocken Tina Nordström har besökt oss i Nerja och lagat mat i ett program som spelades in här. Vi är en familj som älskar mat, både att äta och laga så det var lite extra roligt. I Pernillas familj står pasta högt på listan medan jag själv gillar att laga och äta medelhavsmat. Jag lagade det redan innan jag visste att det hette så. Vi äter mycket grönsaker, kyckling och lax. Det är så nyttigt, och gott!

Simmar varje dag

Vi blir ju inte yngre och det är verkligen viktigt att hålla igång på olika sätt. Både hjärnan och resten av kroppen. Varje dag simmar vi i den stora poolen i vårt område i Nerja men vi simmar även när vi är hemma på Värmdö i Sverige. Jag har också skaffat mig en personlig tränare, en så kallad PT. Jag tränar styrka, balans och uthållighet. Man måste anpassa sin träning efter vilket stadium man är i livet.

Christina Schollin njuta av livet i Spanien MiMove

Hjärnorna får sitt genom alla våra projekt. Vi är verkligen familjen med många järn i elden, vi har alltid något på gång. Dessutom fick jag veta att jag gått och blivit en influencer! Lite komiskt. Jag fattade inte ens vad det var för något när jag hörde det först. Jag behövde googla för att ta reda på det. Och när jag läste definitionen tycker det passar mig väldigt bra: ”En person som inspirerar andra och är en bra förebild”. Jag har många goda råd och stor livserfarenhet att dela med mig av. Mitt barnbarn Bianca brukar citera mig och säga ”skaffa dig ett jobb du älskar så behöver du inte arbeta en endaste dag i ditt liv”. Det är ett gott råd  som jag gärna delar med mig av.

Smittande kärleksenergi

Jag fyllde 80 år i julas, något jag nyligen firade med en stor fest på vårt ställe på Värmdö. Jag samlade ihop så många som möjligt som varit betydelsefulla för mig under alla dessa år. Det kom 140 personer och det var en fest att minnas, massor med roliga tal, god mat och massor med kärlek.

Jag fick höra så många fina saker om mig från mina vänner. Jag skrev nyligen tackkort och då mindes jag festen igen. Det var härligt. Saker jag fick höra var att jag har en smittande kärleksenergi, imponerande positivitet och humor. När jag hör det känns det som om jag verkligen har levt ett rikt liv. Det är viktigt med vänner. Du måste vårda dem och dela med dig av det du kan.

Christina Schollin njuta av livet i Spanien MiMove

När jag ser tillbaka på mitt liv är jag väldigt stolt över att ha fått arbeta med de största regissörerna som till exempel Ingmar Bergman och många väldigt duktiga skådespelare. Jag har fått göra spännande roller inom både film och teater och rest runt hela världen. Ett rikt skådespelarliv, helt enkelt. Jag har gjort så många saker under mitt liv, i karriären och med barn och familj. Och nu får jag njuta av livet i Spanien. Det är härligt!

Änglar är mitt signum

Vi har döpt vårt hus i Nerja till Ängelhuset, Casa Ángel.  Jag har samlat på änglar i många år, jag fick mina första 1963 och sedan dess har mitt intresse hållit i sig. Jag har också designat egna och sålt. Under ett tag hade jag en butik i Gamla Stan i Stockholm där jag sålde mina änglar tillsammans med heminredning. Man kan nog säga att änglar är mitt signum

I dag produceras en ängel som är döpt efter mig, Christina-ängeln. Den har dragit in 650 000 kronor till olika föreningar för behövande barn, bland annat till Astrid Lindgrens sjukhus. Änglarna finns till försäljning på min webshop. Där finns även hudvård, hårvård och vitaminer – allt för välmående.

Just hudvårdserien ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag får ofta frågan hur jag kan se så ungdomlig och fräsch ut och jag tackar hudvårdserien Nu Skin för det. Jag har använt produkterna sedan 2009 och är helnöjd, de gör verkligen stor skillnad. Många inom artistvärlden använder Nu Skin, både i Sverige och utomlands. Vår hy tar mycket stryk i och med allt smink inför teaterupp-trädanden och filmningar så det gäller att man sköter sig.

Vill dela med mig till andra

Jag har sett så många bra resultat med produkterna att jag gärna vill sprida ordet vidare. Om du blir nyfiken på konceptet kan du läsa mer här. I och med att jag arbetar och säljer Nu Skin-produkterna kan jag arbeta var som helst ifrån. Det är en stor skillnad från att spela en roll någonstans. Då måste jag vara på plats och det är bara att dyka upp. Här räcker det med min bärbara dator. Det är ett härligt tillskott till min långa karriär, att göra något helt annorlunda, där jag kan styra min tid som jag önskar. Jag har samlat min blogg, webshop, fotografier och annat på samma ställe. Klicka gärna här om du vill se mer av vad jag gör hela dagarna.

Christina Schollin njuta av livet i Spanien MiMove

Jag har ett haft ett långt äktenskap med Hans. Vi har varit gifta sedan 1962. När man bestämmer sig för att leva ihop så är det genom både motgång och i medvind. Man behöver vara lite envis och inte ge upp så lätt. Älska i nöd och lust. Även om det är upp- och nedgångar är det en fantastisk känsla att vara varandras allt under så många år. Man växer ihop på ett sätt där ett plus ett blir fyra. Det är jag väldigt tacksam för att jag får vara med om. Det är en glädje, en trygghet och en styrka att vara två. Och jag är glad att vi båda får njuta av livet i Spanien.

Enkelt att njuta av livet i Spanien

Vi tycker om att röra på oss och promenerar mycket. Eller varför inte ett yogapass i trädgården i Nerja? Eller få massage på playan. Vi är båda sociala och vi umgås mycket med vänner. Det är enkelt att umgås när vädret är tillåtande. Jag tycker också om att bilda nätverk. Jag varvar min tid med att sitta vid datorn, skriva på mina memoarer och ligga i en solstol i skuggan och läsa en god bok. Inga måsten. Jag mår bra av att bestämma över min tid.

Som sagt, njuta av livet är min melodi och nu njuter jag i fulla drag!

 

 

 
Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

1 svar på ”Blogg-intervju av MiMove. Christina gillar att njuta av livet i Spanien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *