Viktiga hjärtefrågor

I morse var jag och Alexandra Charles i TV4:as Nyhetsmorgon och pratade om vikten av att informera kvinnor om hur dom ska kunna kolla sina hjärtan, för att undvika att drabbas av stroke, blodpropp m.m.

Här kan ni se inslaget ………

Jenny och Sebastian var oerhört nyfikna på den lilla apparaten COALA, som vi kunde visa upp och berätta om.

Så här ser den ut COALAN!

Själv blev jag introducerad till den lilla apparaten, av Marianne och Gustav ……då jag tackar ja till att ingå i en studie via 1,6-miljonerklubben och Alexandra Charles, där 1000 kvinnor skulle ingå,

Den presenterades så här:

RedHeart Study är en vetenskaplig studie under ledning av forskare på Karolinska Institutet i samarbete med 1,6Miljonerklubben och Coala Life. Studien har som syfte att dels med smart EKG-teknik registrera vilken slags hjärtrytm som orsakar dina symptom, dels studera i vilken grad din hjärtklappning medför obehag i form av oro och ångest. 

Studien, som är helt unik i sitt slag, innebär att du kommer att få besvara ett antal frågeformulär som kartlägger hur mycket besvär du har av hjärtklappning; både hur ofta du har dina besvär och i vilken mån de innebär psykiskt obehag för dig och om ett personcentrerat klargörande av underliggande hjärtrytm vid hjärtklappning kan leda till förbättrad livskvalitet.

   När jag provade apparaten – som  kopplades samman med en app på min Iphone – så registrerades mina hjärtslag. Den indikerade att jag hade oregelbunden hjärtrytm och ev. förmaks-flimmer.  Tack vare att Marianne och Gustav kom ut med Coalan och hjälpte till med allt så fick jag också tid hos en hjärtspecialist på Stockholm Heart Center – där det  konstaterades att jag hade just förmaksflimmer. Som jag nu äter blodförtunnande medicin för.  

Om jag inte hade kommit under behandling hade jag löpt risk att drabbas av stroke, blodpropp m.m.   Därför tycker jag nu att det är så viktigt att jag – som ambassadör för 1,6-miljonerklubben, som verkar för forskning på kvinnors hälsa – nu uppmanar alla att kolla sina hjärtan.

Det är många, som liksom jag, inte vet om att dom har problem – och att det finns hjälp att få.

Minst 300 000 svenskar lider av fömaksflimmer och risken för att drabbas ökar med åldern. Var femte person över 80 år har förmaksflimmer och/eller fladder.

Så – här är mitt råd:

 Är du orolig för ditt hjärta? Har du hjärtrusningar som kommer och går? Finns det hjärtproblem i släkten? Eller vill du bara känna dig trygg?

Nu har du chansen att köpa Coala Heart Monitor + 12 mån abonnemang och samtidigt stöda 1,6 miljonerklubben!

10% av försäljningen går oavkortat till Insamlingsstiftelsen Kvinnor och Hälsa när du beställer din egen Coala Heart Monitor genom 1,6 miljonerklubben.

Beställ här och ange ”Kvinna” i kundkodfältet för att stödja forskningen för kvinnors hjärtan

Coala Hjärtmonitor 

Coala Hjärtmonitor är en svensk, medicinsk trygghetstjänst som kan hitta tidiga tecken på hjärtsjukdomar. Med Coala och din smartphone kan du enkelt ta reda på hur ditt hjärta mår, när och var du vill. Du gör mätningen själv med stöd av din smartphone, det tar bara 60 sekunder, och svaret på analysen visas tydligt direkt på skärmen inom några sekunder. Du slipper påklistrade elektroder, sladdar och otympliga apparater. Alla dina EKG-mätningar sparas digitalt och kan enkelt delas t ex med din läkare.

Coala är mångfaldigt prisbelönt och bygger på patenterad teknologi, avancerade algoritmer och mer än 10 års svensk forskning och utveckling. Coala består av digital teknologi som registrerar och digitaliserar ditt hjärtljud, samt sensorer för att läsa av hjärtats elektriska impulser med EKG.

Följ ditt hjärta med Coala! 

 • Coala Hjärtmonitor + 12 mån Basic abonnemang: 1995 kr 
 • Coala Hjärtmonitor + 12 mån Premium abonnemang: 3995 kr

Beställ din Coala Härtmonitor här och ange ”Kvinna” i kundkodfältet för att stödja forskningen för kvinnors hjärtan.

Var rädd om dig – och ditt lilla hjärta!

 

Ytterligare information från Coala:
Coala och RedHeart Study i TV4 Nyhetsmorgon

Alexandra Charles och Christina Schollin berättar i Nyhetsmorgon om RedHeart Study, en av världens största studier på kvinnohjärtat, och hur Coala Heart Monitor hjälpt dem. “Den kan rädda liv!” säger Schollin.

The RedHeart Study är en klinisk studie i samarbete mellan Karolinska Institutet, 1,6 & 2,6 miljonerklubben och Coala Life. Studien har som syfte att dels med smart EKG-teknik registrera vilken slags hjärtrytm som orsakar dina symptom, dels studera i vilken grad hjärtklappning medför obehag i form av oro och ångest och huruvida man kan öka livskvalitet med egenvård.

Ladda ner nya Coala-appen för Android

Nu har släppt vi en uppdaterad version av Coala-appen för Androidtelefoner. Den nya appen innehåller bland annat förbättringar av funktionaliteten för inspelning av hjärtljud vid bröstmätning på Samsung och andra Android-telefoner

Ladda ner appen i Google Play och börja registrera ditt hjärtljud,

”Coalan hjälper mig att få ett inre lugn, en trygghet. Jag tycker den är fantastisk!”

– Alexandra Charles, grundare 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

Alexandra Charles använder Coala Heart Monitor för att bättre förstå sitt hjärta och för att den ger henne trygghet. Nu kan du köpa en Coala till dig själv, eller någon vars hjärta du bryr dig om, och samtidigt bidra till forskningen.

När du beställer Coala Heart Monitor genom 1.6 miljonerklubben så går 10% av försäljningen oavkortat till Insamlingsstiftelsen Kvinnor och Hälsa. Beställ här och ange ”Kvinna” i kundkodsfältet för att stödja forskningen på kvinnors hjärtan.

Beställ din Coala här
Tre snabba tips till dig som Coala-användare
Du behöver inte stänga av din Coala efter mätning, den stänger av sig själv efter några sekunder.
För att göra mätsekvensen snabbare kan du ta bort ”Jag förstår”-rutorna inför varje mätning. Det görs enkelt i appen under ”Min Coala” -> ”Inställningar”
Vill du ha en daglig påminnelse om att använda din Coala? Ställ in under ”Min Coala” -> ”Påminnelser”. Tryck sedan på plustecknet uppe i högra hörnet.

Ta med din Coala på resan

På resor kan det hända att mobilen inte är uppkopplad mot internet när man känner behov av att ta sitt EKG. Med Coala Heart Monitor kan du genomföra en mätning även utan uppkoppling. Mätningen sparas då i din journal, oanalyserad, och analyseras när uppkoppling finns varpå du får svar direkt i mobilen.

Vill du veta mer om vad som händer hos Coala eller har du en fråga?
Besök coalalife.com eller hör av dig till info@coalalife.com

Gilla oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Följ oss på LinkedIn

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

6 svar på ”Viktiga hjärtefrågor

 1. Jag såg er i Nyhetsmorgon. Så bra och viktigt att ni ta upp det med hjärtat.
  Så bra att kunna förebygga och hjälpa vår kropp på livets väg.

  Ha en skön söndag
  Kram Sandra

  • Hej Sandra. Ja – det är en mycket viktig hjärtefråga! Jag, som är ambassadör för 1,6-miljonerklubben engagerar mig självklart för alla frågor som rör hälsa och välbefinnande!
   Må Bra! Lev Väl!
   Christina.

 2. Hej Christina
  Såg inslaget på tv, blev så upprörd. Där sitter du och Alexandra och pratar om hjärtmonitoren, och hur alla borde skaffa den. För det var ju så ”billigt” Billigt?
  Har just blivit pensionär efter ett långt arbetsliv inom vården, får 1000 kr kvar när jag betalat hyran. Tror du jag har råd att köpa en? Nej!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *