Renées brygga på TV4 i morgon.

I morgon sänds det avsnitt i ”Renées brygga”, där Pernilla, Bianca och jag var gäster. Det blev – som vanligt i programmet – en blandning av skoj och allvar i samtalen. Plus att vi lagade mat tillsammans. 

Vi startade upp hemma hos mig, där jag packade ner några presenter till Renée.

    

Ett stort film-team dokumenterade allt!

Sedan bar det av i båten med Renée som en driven båt-förare. Hej, vad det gick undan!

Pernilla, som alltid älskat sjön sedan hon var liten och vi alltid åkte ut till olika öar i skärgården, njöt av färden.

Bianca verkade inte lika förtjust.

Hans stod på bryggan och vinkade av oss. Men …………… han dyker faktiskt upp på ön litet senare ändå.

Hoppas att det blir ett trevligt program att titta på! Vi hade i alla fall en helt underbar dag, som bjöd på både sol och ösregn.

Love bombing på Alla Hjärtans Dag

Love-bombing!

De här bilderna tog Charles Hammarsten på den stor festen i somras då min 80-års-dag firades med En Fest För Livet!

 

Ängel m hjärtan Ängel i hand med hjärtaHjärta med änglar Love

You are filled with  Think Love There is nothing better      Laugh as long Hjärtan med glad nuna  Hjärta rosor  

Make every act an act of Love       

Kom ihåg att bästa sättet att få en vän – är att vara en!I 

I love my friends

Skaffa dig ett yrke som du älskar – så behöver du inte arbeta en enda dag i ditt liv!

Och – det viktigaste av allt: Älska dig själv!!! För du kan aldrig älska någon annan – om du inte älskar dig själv!I love Me

I love MeLoving myselfHjärta på alla hjärtans dag

Sist – men inte minst tänker jag i dag Love-bomba alla i min älskade Familj:Love is the best thingChristina & HansMin älskade man Hans, min livskamrat, som jag har fått förmånen att leva tillsammans med i 62 år!!! Se: Hans´ text på tröjan!

Våra älskade barn: Peter, Niclas, Pernilla och Linus ………..

….. som har gett oss 9 älskade barnbarn: Tim, Oliver, Bianca, Benjamin, Linn, Theo, Colin, Kit och Hugo. IMG_1417    Alla mina kärleksfulla tankar till er i dag!

With love from Christina

Wahlgrens värld i kväll: Jag får utmärkelse i Nerja

I  kväll händer det!  Wahlgrens värld sänder ett utdrag från den fantastiska dag i september  förra året då jag premierades i Nerja, för att jag betytt mycket för turismen här. 

Så här bloggade jag om denna händelse då – och nu får ni se det igen!   Lyssna på mitt tack-tal. Som jag höll på spanska!!!!

Åh – vilken dag det blev när jag i Nerja kommunhus fick mottaga ett pris och diplom för att jag har haft betydelse för turismen i Nerja!

Först och främst måste jag naturligtvis välja klänning – och nu är det ju så att jag älskar mina Pernilla-klänningar. Den här röda tyckte jag passade så bra just för att den ser litet spansk ut.

Ceremonin försiggick i kommunalhuset i Nerja, där spanska politiker och honoratiores var samlade för att dela ut priset till mig och berätta varför dom valt just mig. 

Alltihop bevakades av spansk TV, 2 radiostationer – och svensk TV (Wahlgrens värld) och svenska tidningar. Alla pratade bara spanska och jag hade bestämt mig för att hålla mitt Tack-tal på spanska.!!!! Vilken utmaning!!! Jag formulerade mitt tal på svenska – och fick det översatt av min kära väninna Jill Karringer.

Här är talet på svenska:    ________________________________________________________________________

Hjärtligt TACK!

Jag är STOLT, GLAD och TACKSAM att få mottaga en utmärkelse här i Nerja – denna ort som jag älskar och som har blivit mitt och min mans andra hem i solen sedan 18 år tillbaka.

         Om det nu är så att jag betytt något för Nerja – och har fått detta pris av den anledningen – så är det väldigt enkelt att förklara: Man vill ju gärna dela med sig till andra av det man tycker om! Flera av våra vänner har också förälskat sig i Nerja och skaffat sig boende här.

För oss som kommer från Sverige och är vana att frysa under vintermånaderna har vi funnit vårt Paradis – vårt andra hem i solen!

         Det är lätt att bli förälskad i Nerja – atmosfären, människorna, här är så trivsam och fortfarande ganska genuint och inte alltför ”turistigt”. Det är lätt att förstå att Nerja kallas för ”sydkustens Pärla”:

       Nerja stad känns som att kliva in i en teaterkuliss på någon musical! Jag älskar att strosa omkring och shoppa, äta middagar med goda vänner på någon av de otaliga mysiga restaurangerna.

Jag älskar också bergen, närheten till havet och att kunna bada på någon av playorna.

Ljuset, värmen och solen!

Här kan jag stressa av, vila och ta dagen som den kommer. Inga måsten! Bara göra det som känns bra för själen!

I mitt yrke som skådespelerska, entreprenör och Influencer uppmärksammas ofta det jag gör i olika sammanhang.

Och den reality-serien som jag just nu medverkar i: ”Wahlgrens värld” har redan filmat flera avsnitt och dokumenterat hur vår familj lever och har det mysigt här i Nerja.

Programmet fick nyligen ett mycket fint pris i Sverige som: Årets program.

I kväll vill filmteamet dokumentera denna händelse – och jag är glad att få dela min utmärkelse med hela svenska folket!

 Nerja – mitt HEM och för alltid, alltid, alltid i mitt hjärta!  Varmt TACK!

____________________________________________________________________________

Hej – Kära ni – mina blogg-läsare – och Hola – amigos en Nerja!

Ojojojoj!!!!!                  Jag lyckades!!!!

Att föra över en video-inspelning från mobilen till Youtube – och sedan hit till min blogg!!!!!          

Det är den videon som Hans filmade när jag höll mitt tacktal på spanska inför spanska politiker och borgmästare och Honoratiores i Kommunalhuset i Nerja – då jag mottog ett mycket hedersamt pris och utmärkelse där i torsdag. Utmärkelsen fick jag för att jag betytt mycket för turism-näringen i Nerja! Se mitt föregående inlägg med bilder från dagen! 

Varsågoda!

 

Jag fick ett fint guldsmycke …………..

……………….Diplom och blommor.   

Det fotograferades och filmades med alla Iphoner. !!!!!

Hans var stolt och glad för att jag fått detta pris!

Film-teamet från Wahlgrens värld, som var med och dokumenterade gjorde ett fantastiskt jobb – som ni får se i programmet – alltså i morgon kväll!

Kvällen avslutades  – efter festligheter och konsert på Bacon DÉuropa – med ett fantastiskt fyrverkeri – till tonerna av Abba-musik bl.a. ”Dancing queen”. Till Christina Schollins ära!!!

………….medan jag och mina vänner som jag bjudit in att närvara vid ceremonin åt middag på restaurang Antigua Roma – där vi hade fin utsikt över Bacon D´Europa.

 

Åh – vilken härlig dag! Jag är så stolt, glad och tacksam!!!!

Kommentera gärna i kommentarsfältet – så jag får veta vad ni tycker!    

Solvarma hälsningar från Christina.