Tacksamhet

Kära bloggläsare! I dag – i väntan på att min egen dator skall fixas och komma igång – så bloggar jag från en annan dator. Och detta blogg-inlägg skall handla om TACKSAMHET. Inspirerat av Pernillas blogg, som i sin tur inspirerades av väninnan Jennifer, som också bloggar på Pernillas sida: www.modernmom.se För er, som inte läst det: Gör det! Inlägget heter: ”Gratitude”Favorit Nilla o JagMin favoritbild på Pernilla och mig! Här får ni läsa min kommentar i Pernillas blogg:

Pernilla- äskade dotter! Ett fantastiskt inlägg – inspirerat av Jennifers fina inlägg på sin blogg. Härligt att du med din blogg sprider goda tankar och delar med dig av den visdom du besitter. JAG är så tacksam över att ha fått så fina barn – varav du är min enda dotter – och så fina barnbarn – varav du fött fyra stycken, som du fostrat till de fantastiska små människor som dom är. Det viktigaste i livet: att ge sina barn: RÖTTER OCH VINGAR. Ge dem en start i livet så att de kan ge och ta emot kärlek – och att få dem att känna sig betydelsefulla. Och att kunna känna TACKSAMHET! Det har du lyckats med – och jag är så stolt över dig – och tacksam för att just du är min dotter! Keep up the good work! Din Mamma.

Ni, som är Pernillas trogna blogg-läsare, har ju också gett era kommentarer, som verkligen berörde och det bevisar hur fint det kan vara att ha möjlighet att sprida bra tankar och visdomord via en blogg. Och det är ju precis det som jag också vill med min – som ni säkert förstått. Så här kommer mitt inlägg, som handlar om TACKSAMHET:

Tacksamhet är en oerhört stor gåva i våra liv som vi ska lära oss använda mer. Rädsla och tacksamhet kan inte finnas i vårt medvetande på samma gång, så varje gång du känner dig rädd – börja räkna upp för dig själv allt du är tacksam för. Detta gör att du börjar fokusera på de goda sakerna runtomkring dig och det hjälper dig också att komma upp ur den fälla som dålig självkänsla håller dig i. Det vi fokuserar på – får vi mera av. Detta är lagen om attraktion, det du tänker på attraheras av dig.

Tacksamhet förändrar också småningom alla dina attityder. Attityden till dig själv, men också attityden till livet och situationer i övrigt. Om du alltid väljer tacksamhet, så söker du något att vara tacksam för även i de svåraste situationer. En person som är tacksam är också attraktiv i andras ögon. Visst är det trevligt att vara tillsammans med någon som alltid hittar något att tacka för?

Tacksamhet är en otrolig kraft och bryter också ditt tidigare negativa tankemönster. Du kan inte hålla mer än en tanke i huvudet åt gången och om du möter svårigheter och söker något att vara tacksam över i den stunden, då förändras kanske inte din situation direkt, men det som definitivt förändras är din reaktion på situationen och hur du känner dig. Tacksamhet skapar positiva känslor. Hitta orsaker att tacka människor.

Hitta egenskaper hos dig själv att vara tacksam över. Tacksamhet hjälper oss att utvecklas till att vara ”här och nu”. Många metoder i dag försöker lära människan att stanna upp och reflektera och vara närvarande. Tacksamhet är den absolut effektivaste metoden. Om du hela tiden söker orsaker att tacka, så är du ”här och nu”. I varje ögonblick, varje dag finns så mycket att vara tacksam över.

Det är så lätt att fastna i negativa spiraler och hitta fel hos alla. Men vi har alla bättre och sämre sidor och det du söker finner du. Så om du söker fel hos andra finner du dem garanterat, men likadant om du söker positiva egenskaper, så hittar du dem garanterat också.  Men det kräver litet inlevelse och energi. Du måste bli intresserad av andra människor. Det flyttar bort fokuset från dig själv. Det du fokuserar på får du mer av i ditt liv. Fokusera på egenskaper/handlingar hos andra och dig själv som du är tacksam för så kommer dessa egenskaper/handlingar plötsligt att växa och bli mycket fler.

TACKSAMHET ÄR EN OTROLIG KRAFT!

Dagens Visdomsord:Positive thoughtsOch Louise L Hay:s affirmationsräd:

10/1: I am dancing with joy. My life is so good!

11/1: As I change my thoughts, the world around me changes.

 

 

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

5 svar på ”Tacksamhet

 1. Kära Christina!
  Så sanna och vackra ord. Jättefint inlägg, så tänkvärt!

  Jag har bloggat i snart 8 år och emellanåt skrivit inlägg som heter ”Tacksamhetslista” och där har jag fokuserat på enbart 3 saker. Just tre saker per dag.
  Nu ska jag inte framhäva mig själv, mer än att jag håller med dig att Tacksamhet berikar och det Fungerar! Så här två år sedan jag blev änka, kan jag idag känna Glädje igen. Även om jag sörjer. Det gäller att dansa även i regnet!
  Kram, Gerd♥

 2. Så fint inlägg om TACKSAMHET!
  Som du vet är jag ju en trogen bloggläsare till din fin fina dotter och skrev såklart en kommentar där om vad jag är TACKSAM för.
  Men skriver lite här med 🙂
  Är tacksam för att jag få vara med om en ny dag, med nya möjligheter, för varje dag som orken är med mig är jag tacksam för. Eller man kanske ska säga för var dag som jag har kraft och ork.
  Jag la mig ”plattfall” innan jul då sjukdomen tog över men bestämde mig för att ta en dag i taget och leva mer i nuet. Så tacksam för de små barn jag fått/få äran att ta hand om. De ger mig så mycket glädje. Imon fm ska jag passa min barndomskompis 1,5 åring, sen framåt dagen hämtar vi systern som är 4 år på dagis och sen kort där efter droppar brodern och skolpojken på 8 år in. Så bli det lite matlagning där emellan. Ska bli så kul. Min kompis/barnens mamma ska till frisören. Så hon får njuta av lite egen tid. Det är hon värd 🙂
  Hon finns alltid där för mig så jag bli så glad och stark i mig själv när jag kan göra nåt för henne.

  Tack för jag får förmånen att följa din blogg. Den är så bra!
  Må så gott
  Ta hand om dig

  Stor varm Kram Sandra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *