Nu går den i tryck – boken: ”ETT HIMLA LIV”

Kära vänner, som läser min blogg. Det har varit ganska tyst från mig den senaste tiden här på bloggen.  

All min tid har gått åt att färdigställa BOKEN, som nu snart går i tryck. Mycket som ska kollas så att allt blir rätt och många bilder som skall väljas ut och placeras på rätt plats i boken.

Nu kan jag i alla fall avslöja så pass mycket att bokens omslag  kommer att se ut så här.

Och att den kommer att ligga på bokhandelsdiskarna i november. Kanske den kan bli en trevlig julklapp till någon som tycker om att läsa om mitt liv.

Jag har fått många förfrågningar på Instagram om hur man ska kunna köpa ett signerat exemplar. Kanske jag kan ordna så att man kan beställa via min web-shop, så att ni som läser min blogg skall kunna köpa ert exemplar direkt från mig. Vore inte det bra?

_____________________________________________________________________________

Nu tänkte jag att ni skulle få följa tillblivelsen av boken här på bloggen – och då börjar jag med ett blogg-inlägg som jag lade ut så tidigt som den 14/1 2019. Som hade rubriken: NU KAN DET AVSLÖJAS!

ÅRET VAR 2007.

PÅ SJÄLVASTE ANNANDAGEN FYLLDE CHRISTINA SCHOLLIN 70 ÅR. OCH PRECIS LAGOM TILL DEN JÄMNA FÖDELSEDAGEN HÖRDE BOKfÖRLAGET BONNIERS AV SIG OCH BAD CHRISTINA SKRIVA SINA MEMOARER. SJÄLVKLART BLEV CHRISTINA JÄTTESMICKRAD OCH GLAD MEN LITE PIRRIGT TVEKSAM. MEN EFTER MOGET ÖVERVÄGANDE MED SIG SJÄLV, MAKEN HANS OCH DE FYRA BARNEN BESTÄMDE SIG CHRISTINA OCH NU HAR HON SKRIVIT KONTRAKT MED BONNIERS.

Detta var alltså år 2007, Sedan dess har jag skrivit och skrivit. Och samlat material – och skrivit och skrivit.

På Bonniers sa dom att jag behövde inte ha någon brådska – Sven Bertil Taube höll på i 7 år!

Så jag tog det lugnt och jobbade på med alla mina projekt. Jag brukade säga: – Jag har så mycket att göra att jag inte har tid att göra bokslut! Men jag fortsatte att skriva och samla mitt material.  Så här formulerade jag mig:

____________________________________________________________________-

 Lyckligtvis får jag nu användning av mitt ordningssinne vad det gäller brev, som jag sparat och anteckningar under årens lopp, för att inte tala om alla dagböcker som jag har fyllt sida efter sida med funderingar och försök att komma underfund med mig själv, reseskildringar från mina utlandsresor till olika filminspelningar och filmfestivaler. Jag tillbringade all ledig tid på hotellrummet med att skriva ner och anteckna mina intryck från ”Stora Världen”, d.v.s Amerika, Argentina, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, m.fl. länder dit mina filmer förde mig.  Föga anande jag väl då att jag skulle få nytta av dessa nedtecknade minnesbilder längre fram i livet.

     Så nu dyker jag på huvudet in i minnenas garderob och återupplever händelser, som ligger långt tillbaka i tiden. Men som jag, när jag återigen läser om det, minns som om det var i går. Nåja…. Förrgår då, om det ska vara så kinkigt!

 Kom ihåg gårdagen – planera för morgondagen – men Lev i dag!

____________________________________________________________________-

Under årens lopp har jag här på bloggen skrivit om mitt arbete – och även visat bilder från olika årtal. Här är ett inlägg:

Oj – vad tiden går! Men så är det ju när man har mycket att göra och många olika projekt som man ska hinna med.

Jag har ju min Nu Skin-business som jag sköter online – där jag bestämmer själv när jag skall arbeta och hur mycket tid jag vill lägga ner på den. Jag ÄLSKAR att kunna dela med mig till andra av Möjligheten att Må Bättre, Se Bättre ut – och få det Bättre! Älskar att ha hela världen som arbetsfält – via min dator!

Ett annat inlägg:

Själv skall jag fortsätta mitt skrivande och med att slutföra arbetet med mina Memoarer. Jag håller just nu på med ”att läsa på om mig själv” – och tar hjälp av gamla tidningsurklipp med intervjuer, där jag med egna ord beskriver min livssituation och de aktuella rollerna och engagemangen. Ovärderlig information som är guld värt att ha med i boken!

__________________________________________________________________________

Nu Skriver vi år 2019! Här kommer glada hälsningar från Nerja, där jag just nu har spännande saker på gång!

  Foto: Karin Törnblom

 Och nu kan jag avslöja att jag skrivit kontrakt med ett nytt förlag: Polaris. 

Och – jag kommer att samarbeta med BOKEN tillsammans med min kära väninna: 

Marianne Wilöf, journalist och författare. Senast aktuell med boken ”Hudlös”, Polaris förlag, som hon skrivit tillsammans med Tommy Ivarsson och som handlar om hur man kan gå vidare efter att ha förlorat ett barn.

Den här artikeln är ute I DAG i Expressen – men handlar naturligtvis inte bara om min oro för Bianca utan också information om mycket annat ur mitt fantastiska liv. Och där det för första gången avslöjas att BOKEN nu har kommit in i ett nytt skede, eftersom nytt kontrakt är påskrivet.

Jag kan bara säga att det är oerhört spännande månader jag har framför mig

Denna bild är från ett reportage i Svenska Damtidning – texten passar bra. Eller hur? Foto: Karin Törnblom

  Foto: Karin Törnblom

Och här sitter jag nu varje dag i min lilla ”skrivar-vrå”. Jag lovar att förse er, mina kära blogg-läsare med fortlöpande rapporter – om ni vill.

________________________________________________________________

NÄSTA INLÄGG GJORDE JAG 18/3 2019:

Tidigt i morse: På väg i taxi till ett mycket viktigt möte:

Mötet på bokförlaget Polaris! Och NU kan det avslöjas:

Min bok som jag har hållit på att skriva på i 10 år, skall äntligen ges ut!!! 

Här är vi samlade – alla inblandade – som skall se till så att denna bok blir så bra som vi alla önskar att den skall bli.

Min kära väninna Marianne Wilöf, journalist och författare, skall sammanställa mitt eget material och ”killa mina darlings” och välja ut det som intresserar en läsekrets i alla åldrar.  

En så viktig dag måste naturligtvis firas med en skål i champagne – den rosa champagnen som heter ”Romance”. Ni som läste mitt förra blogg-inlägg såg den och andra fantastiska flaskor.

”Wahlgrens värld” var med och dokumenterade detta första möte – och kommer att följa upp fortsättningen av arbetet med boken.

  

Skål – och Lycka till säger jag till oss alla. !!!   

Jag är såååå Glad, Glad, Glad!!!!

För er som undrar: Boken kommer att komma ut i november, lagom till jul-försäljningen!

__________________________________________________________________________

DEN 24/3 GJORDE JAG ETT INLÄGG MED RUBRIKEN: ARBETET MED BOKEN FORTSÄTTER:

Eftersom jag nu är i Sverige några dagar för TV-filmning och olika möten, så passade ”Wahlgrens Värld” på att fortsätta dokumentera tillblivelsen och arbetet med BOKEN!

Killarna känner sig hemmastadda hos mig.

Jag är redo för att göra ”synkar”!

Hahaha!!!! Vi har julpyntningen kvar – eftersom vi inte hann ta bort allt när vi åkte till Spanien alldeles efter Jul.

I trappan upp till övervåningen kan man se bilder från hela min karriär ……….

……. bilder på familjen finns naturligtvis också.

Naturligtvis kommer jag att berätta om när jag fick en Oscars-statyett i Hollywood, då ”Käre John” var nominerad för ”Bästa utländska film”. Året var 1966!

…. och här har jag plockat fram alla pärmar med bilder.

Alla mina dagböcker där jag plockar valda delar som skall vara med i BOKEN.

Ingenting är ännu bestämt – vare sig omslag, titel eller bilder och text.   Nu börjar det riktiga arbetet – att sammanställa allt mitt material………. och det är sååå spännande !!!!

  

Grabbarna i film-teamet tycker att det är spännande också. Dom var grymt imponerade av mitt arbete – so far, so good!

Dagen efter checkade jag in på Hotel Tegnérlunden för att ha ett jobb-möte med Marianne i lugn och ro. Det är mycket som skall stämmas av nu när jag har några dagar i Sverige.

 

Det var perfekt att sitta i den här miljön och jobba.

Vi gjorde ett litet avbrott för lunch på en restaurang i närheten.

Jättegott!!!!

Arbetet fortsatte …………

Kvällen avslutade jag framför TV:n ………….

… och såg ”Wahlgrens värld” när Pernilla och Sofia hade sin live-pod. ”Nicke och Nilla” gjorde succé.

… och vi, som satt i publiken kunde gratulera efteråt!

  

Sen kändes det härligt att krypa ner i den här sköna sängen. Jag sov som en Prinsessa –

Älskar att sätta på mig en härlig badrock efter morgon-duschen ……

Efter denna härliga vistelse  på Hotel Tegnérlunden var jag redo för allt som väntar de närmaste dagarna: TV-inspelningar m.m.

     Ja – det är mycket nu! Men kul!    Fortsättning följer!

_____________________________________________________________________________

Och nu när vi har kommit in i September så har vi kommit så långt med arbetet så att boken nu är färdig för att gå i tryck!!!!! Det är knappt jag tror att det är sant!! Det kommer att bli spännande att höra vad ni som vill läsa ”ETT HIMLA LIV” tycker om boken!

    Med glada hälsningar från CHRISTINA.

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

4 svar på ”Nu går den i tryck – boken: ”ETT HIMLA LIV”

 1. Du är en riktig förebild för oss kvinnor.
  Har träffat dig en gång i änglabutiken, och gjorde ett avtryck hos mig.
  Kram o hoppas boken blir succé

 2. Hej Christina
  Kul att höra från dig igen här på bloggen.
  Vilket fint omslag du valt till din bok. Kul att den snart är klar. Grattis och bra jobbat. Förstår att det tagit mycket tid.
  Kanske jag ska önskar mig i julklapp 😊
  Vore väldigt intressant att läsa den.

  Jag förbereder för kalas här då jag fyller 40 år imon.

  Ha en fin kväll
  Ta hand om dig
  Kram Sandra 🌸

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *