DAG 48 – 51. SANNINGEN.

Dagarna går – och är fyllda med aktiviteter och trevliga resor med familjen – som nu senast: Tre dagar i Italien tillsammans med Hans, Pernilla, Oliver, Benjamin och hans flickvän Linnéa. Underbara dagar, som jag kommer att blogga särskilt om senare.

De senaste dagarna har också inneburit att jag måste ta ställning till allt som skrivits ang. min MåBra-Oas i Gamla Stan och huruvida jag skall besvara frågor och bemöta felaktig information, som tydligen någon/några sitter inne med.

När man har en blogg, så är man i sin fulla rätt att skriva om det som händer i sitt liv.  Jag har in i det längsta dragit mig för att skriva om varför jag blev uppsagd från mitt kontrakt med MåBra-Oasen i Gamla Stan.   Jag ville ge min forna samarbetspartner: Minette Tigerfalk en chans att få förklara sig vid ett personligt möte oss emellan. Jag har skrivit vänliga mail och sms sedan Mars månad – men inte fått svar.

Här är ett av mailen:

I dag 30/7 sände jag dig detta:
Minette – nu är det söndag – och du har ännu inte svarat! Varför? Det enda jag begär är att du hör av dig, så att jag får höra från dig hur det kunde bli så med vårt samarbete, som vi var överens om från början skulle bli så BRA! Jag vägrar inse att du inte var den jag trodde du var! Och jag vägrar tro annat än gott om dig. Och jag vägrar sluta tro att du – precis som jag – vill få en uppgörelse, som gagnar oss båda. Nu är det inte läge längre att sticka huvudet i sanden och tro att allt blir bra om man håller tyst!  Jag är inte van vid att ha ouppklarade relationer – och jag tror och hoppas att du känner detsamma och tycker att det vore skönt att kunna lägga allt detta bakom oss – och se framtiden an i vänskaplighet. Alltså: Nu har du chansen, Minette. Tag emot min utsträckta hand till försoning och svara mig snarast, så jag vet hur du tänker.
Fortfarande – med förhoppningsfulla hälsningar.’
Christina.

__________________________________________________________________________

Minette.
Äntligen fick jag svar från dig – efter att jag sökt att få kontakt med dig i månader!!!

Eftersom jag i varje mail till dig har upprepat och varit tydlig med att det vore önskvärt – både för din och min skull – att vi kunde avsluta på ett värdigt sätt och att vi kunde träffas och reda ut olika missförstånd, göra det vi kommit överens om, ta varandra i hand och stryka ett streck över allt det gamla och gå vidare.
Men jag har aldrig fått något som helst svar från dig. Förrän NU! (Ditt senaste svar daterar sig till 29/3!!)

Jag vill att vi gör upp i all vänskaplighet och tycker att detta får betraktas som ett ANSTÄNDIGHETSKRAV och ingenting annat.

Jag har aldrig förr haft problem med någon av dem som hyrt in sig hos mig förut – och tycker att det är beklaglig att det som det blev med dig, Minette. Jag är heller inte van vid att ha ouppklarade relationer  och jag tror säkert att du är lika mån som jag om att vi har allt att vinna på att i fortsättningen ev, kunna mötas utan att ha någonting ouppklarat oss emellan.

Du kan inte ha mått bra av detta – det är jag säker på.
För egen del har jag hela tiden försökt att tänka positiva tankar och sett fram emot att du skulle höra av dig så att vi kunde göra detta ”Värdiga avslut”. Jag har hela tiden hoppats på och förväntat mig att du skall inse att det har med ett moraliskt ställningstagande att göra.

Så låt oss nu – äntligen – komma överens – och jag ser fram emot ett svar från dig personligen – och inte genom ett juridiskt ombud. Det här har ingenting med juridik att göra – det har med MORAL att göra och den moralen tror jag att du har, Minette.

____________________________________________________________________________

 Pernilla, som skrivit flera sms till henne och sagt bl.a.:  

”Vill  du vara vänlig och SVARA på min mammas sms och mail till dig. Hon har bett om en FÖRKLARING till ditt minst sagt märkliga agerande, och varför du gått bakom hennes rygg och lämnat ut privata handlingar utan att prata med Christina, din samarbetspartner FÖRST. Jag kan berätta  om hur du ringde mig och FÖRSÄKRADE mig om att du bara ville min mors bästa och att DIG kunde minsann vi – Christinas barn – lita på.! Vilket hon också gjorde. Tyvärr!  
Vi kom till er invigning och filmade för ”Wahlgrens Värld” i september 2016 JUST för att min mor var involverad i den nya Salongen. Tro mig. Annars hade det inte funnits något som helst intresse från min sida att filma där. Tanken var ju hela tiden att hon skulle vara ansiktet utåt för er verksamhet, ochb att detta var ett samarbete och ingenting annat. Jag har inga som helst problem med att berätta sanningen om hur det nu visar sig att du lurat min mamma som litade så blint på dig, och har gjort så att hon nu blivit uppsagd från sin lokal på Storkyrkobrinken efter 22 år!”

__________________________________________________________________________

Så här såg det ut när ”Wahlgrens Värld” filmade invigningen av vår gemensamma lokal den 15/9 2016. 

Det som hade kunnat bli ett fruktbart samarbete på många plan – blev till intet.

_____________________________________________________________________________

Det är oerhört frustrerande att ideligen sträcka ut handen och sända välvilliga meddelanden till någon som uppenbarligen inte vill ha en fredlig uppgörelse. Därför valde jag att skriva om det i min blogg – särskilt som mina trogna kunder från förr som letar efter min butik i Gamla Stan skall få reda på att min MåBra-Oas inte finns längre och att den verksamheten som bedrivs där numer, inte har någonting med mig att göra. 

Jag har varit oerhört noga med att endast redovisa FAKTA på min blogg  – och ingenting annat. Någon smutskastning har det aldrig varit frågan om. 

Men – Efter allt som kommenterats i både Pernillas och mina bloggar om turerna  – där många frågar hur detta kunde ske – så kanske det nu är dags att komplettera min tidigare redogörelse och förtydliga vissa saker. Helt enkelt berätta SANNINGEN.

___________________________________________________________________________

 

Jag är i chock!!!! Och så oerhört besviken och ledsen och förtvivlad! Jag har i dag blivit uppsagd från min hyresvärd Sveriges Riksdag – och måste avsluta min MåBra-Oas på Storkyrkobrinken i Gamla Stan. Min dröm har gått i kras! – Och alltihop för att man misstänkt att jag hyr ut i andra hand – vilket är förbjudet – till Minette Tigerfalk, som jag har haft ett SAMARBETE med! 

 

       Det har varit många märkliga turer med Minette Tigerfalk ända sedan starten – i juni 2016 –  när Minette och jag inledde ett samarbete i min nyrenoverade MåBra-Oas på Storkyrkobrinken 9 i Gamla Stan. Vi var båda överens om att vi skulle ha ett fruktbart samarbete på flera plan. 
          Minette ville ha mig som ny sponsor i sin Nu Skin-business, eftersom hennes förra sponsor inte hjälpte henne som hon ville. Så vi ordnade så att hon kom med i mitt: Team Schollin” och hon började köpa in Nu Skin-produkter för att fylla hyllorna med i Salongen. Hon skulle även utföra Nu Skin-behandlingar med Galvanic Spa(vilket jag också skulle göra)  och vi skulle ha Nu Skin-möten varje vecka med produkt-information och med information om affärs-möjligheten. Ett Nu Skin-Center helt enkelt – som gagnade oss båda.
   Och hon skulle samarbeta med mig i min MåBra-Oas i Gamla Stan.

Jag har hela tiden varit tydlig mot Minette – att vi har ett samarbete, som går ut på att hon finns i MIN MåBra-Oas och utför de behandlingar som hon är bra på – och på de tider då jag inte är där. Men att jag kan vara där och ”dra folk” till Oasen, när jag finns på plats. Och att vi tillsammans skulle ha MåBra-möten – och informera om det MåBra-företag, som vi båda är involverade i. Nämligen Nu Skin. Detta kallas TEAM-WORK!!! Och jag var tydlig med att MåBra-Oasen inte skulle heta Carino Stockholm! Mitt namn måste ju finnas med eftersom det är min lokal. Vi skulle ha ett Teamwork !

I Juni 2016 började hon flytta in sina saker .
        Vi var helt överens om att vi skulle vara samarbetspartners i min MåBra-Oas i Gamla Stan – och även samarbeta med Nu Skin och göra behandlingar i Oasen och kunna ha möten på kvällstid. Jag skulle hjälpa henne att signa in hennes vänner, så att hon skulle gå vidare och bli framgångsrik med sin business.

Jag tog med henne på ”vimmel-parties” som jag blev inbjuden till – för att jag ville introducera henne som min nya partner, vilket skulle gagna henne så att hon fick kunder och kunde komma igång snabbt. 

 

           Jag var ganska imponerad över hennes drivkraft – och trodde att hon verkligen var den som jag ville ha som min samarbetspartner. Och så småningom ta över den och driva den vidare i min anda – när vi tillsammans hade gått upp till min hyresvärd: Sveriges Riksdag och hon blivit godkänd av hyresvärlden och när hon betalat mig den överenskomna avgiften.:  Som är en bruklig ersättning när man tar över en verksamhet och för den goodwill, som jag skapat under 22 år som lyckosam butiksägare på Storkyrkobrinken. OBS! Helt lagligt alltså!    Den överenskomna summan sade sig Minette vara villig att betala i december 2016.
             Hon dikterade sina egna villkor redan från början – totalrenoverade min lokal och gjorde om den till en ren Skönhets-salong, där det inte finns någon plats för mig att vara. Inte heller för att kunna ha möten, som var planerat.
       Jag var oerhört tydlig redan från starten om att inga förändringar fick ske utan hyresvärdens tillstånd. Trots det målade hon om min alldeles nyrenoverade lokal, satte upp skenor i taket och spikade upp hyllor m.m. 
               Hon bytte namn och kallade lokalen för ”Carino Stockholm” trots att jag från början var tydlig med att mitt namn skulle finnas med både där och på Face-book-gruppen ”Carino Stockholm”. Jag påpekade att det var viktigt att vi hade ett samarbetsavtal och ingenting annat, eftersom det är olagligt att hyra ut i andra hand.
        Meningen var att det skulle finnas rum för mig att kunna ta emot mina kunder – och hålla de möten, som vi planerade tillsammans. Och som var förutsättningen för vårt samarbete. Trots det förstod jag ganska snart att det inte fanns någon möjlighet för mig att ha möten där.

Minette flyttade ut alla mina saker – inklusive min skylt utanför med mitt namn. Detta skedde när jag inte var hemma. 
  Hon bestämde att alla mina möbler och saker skulle flyttas till ett lager i Eskilstuna, där hon bodde och även drev en Spa-klinik: Carino Spa.
     Hon bytte lås på dörren – och jag hade ingen tillgång till min egen lokal.
      Hon bestämde t.ex. att hennes första månad: Juni skulle vara hyresfri, eftersom hon betalade en annan lokal som hon hyrde av Bingo Remer samtidigt. 

:________________________________________________________________________

 Minette ringde alldeles i början upp min dotter Pernilla och bedyrade att Pernilla och hennes syskon skulle vara övertygade om att hon, Minette aldrig. aldrig skulle komma på tanken att lura deras mamma, som var en så fin människa, och att hon nu såg fram emot ett fantastiskt samarbete med deras mamma. Pernilla ringde mig och sa: ”Mamma, vad är det för märklig människa du har inlett samarbete med? Vad har vi med det att göra? Hon verkar ju konstig!”

_________________________________________________________________________

Alla planer vi hade från början om ett fruktbart samarbete blev det ingenting av! Jag sätter en ära i att vara en bra ledare för mitt ”Team Schollin” i Nu Skin-businessen, som går ut på att man skall hjälpa andra människor att få ett bättre liv med bättre livskvalitet. Och få möjlighet att använda de bästa Anti-aging-produkter som finns. Och utföra Galvanic Spa-behandlingar – vilket man också skulle kunna beställa av mig.

Så jag erbjöd henne att bjuda in sina väninnor till informationsmöten i Salongen, då jag skulle hjälpa henne att kunna komma igång med sin business. Det är Teamwork som gäller inom Nu Skin. Det visade sig snart att hon inte alls var intresserad av teamwork och hon ifrågasatte varför jag skulle ha möten i lokalen – eller få hennes väninnor intresserade. Jag förvånades gång på gång hur hon kastade skuld på mig när allt jag ville var att hjälpa henne.

.Det samarbetsavtal, som jag hade använt med de olika kvinnor som hyrt in sig hos mig förut och utfört olika behandlingar, förkastade hon och formulerade ett eget, som hon deklarerade skulle vara mycket mer fördelaktigt för mig. Vi var dock överens om att det skulle omformas, för att min revisor hade vissa synpunkter, men det blev aldrig av. Det visade sig senare att just detta avtal – olyckligtvis undertecknat av mig – lämnade hon in som bevis för att jag bedrev uthyrning i andra hand! Och jag blev Uppsagd!!!!!
          Mina föregående samarbetspartners – och väninnor – hindrade hon från att komma in i lokalen, när de ville hämta sina saker, som fortfarande fanns kvar i köket. Och avkrävde dem nyckel. Detta skedde under juni månad – då jag fortfarande hade en väninna, som brukade ha klienter en gång i veckan, men då Minette startade sin egen omrenovering av lokalen utan att betala ersättning till mig.

     Sveriges Riksdag – min hyresvärd – började ifrågasätta vad som försiggick i lokalen, där det var fördragna gardiner och mitt namn inte syntes någonstans. Och varför Face-book-sidan: ”Carino Stockholm” hade adressen: Storkyrkobrinken 9. Vilket ju var min lokal. Detta var i februari 2017.

  Jag blev ombedd att lämna en beskrivning av vårt samarbete, och hur mitt förhållande  med ”Carino Stockholm” såg ut – vilket jag gjorde och gång på gång förklarade att vi hade ett samarbetsavtal och ingenting annat. Jag beklagade att mitt namn hade tagits bort i butiken, men att det nu skulle åtgärdas.  Jag  förklarade att det absolut inte var fråga om andrahandsuthyrning – utan vi hade ett samarbetsavtal och ingenting annat. Och att jag var i god tro att det skulle få förekomma skönhetsbehandlingar i lokalen. Jag skulle inkomma med ett tillägg i mitt hyreskontrakt så att det nu fanns med att det fick utföras skönhetsbehandlingar där. Vilket jag gjorde. 
    Jag informerade Minette om att det var viktigt att mina saker (t.ex. Christina-Änglar) fanns i skyltfönstret – liksom min skylt med mitt namn. För att undvika missförstånd – eftersom det är olagligt att hyra ut i andra hand.

Minette var just då sjuk och låg på sjukhus – jag ville inte oroa henne –   jag tog hela tiden hänsyn till hennes hälsotillstånd, som bl.a omöjliggjorde att vi kunde ha möten, både med mig och min ekonomiske rådgivare och god vän till familjen.  Då det var viktigt att detta skedde med en gång hade jag kontakt med Minettes dotter, som arbetar med behandlingar i Salongen. Då fick jag ett skarpt besked från Minette att jag inte skulle bestämma hur hon skulle sköta sin verksamhet och att jag inte skulle trakassera hennes personal!!!!!
             Jag har hela tiden varit så godtrogen och tagit hänsyn till henne, hennes tider och hennes sjukdomar, som gjort att det varit omöjligt att boka möten för att få klarhet i hur vi skall kunna arbeta tillsammans i lokalen.

 

 I Mars blev jag kallad till möte hos Riksdagen. Jag kom dit i god tro att jag nu skulle få inskrivet i mitt hyreskontrakt att det skulle få förekomma skönhetsbehandlingar i lokalen, vilket vi diskuterat förut. 
    Men i stället möttes jag av en kallhamrad advokat som lade fram ett papper, som jag förväntades skriva under – med min UPPSÄGNING!!!
Minette hade lämnat in handlingar – och sin bokföring – och berättat saker som styrkte deras misstankar att det var fråga om en andrahandsuthyrning.
                    Så jag blev UPPSAGD – efter 22 år, som lyckosam affärsidkare på Storkyrkobrinken. 
       Detta på grund av Minette Tigerfalks agerande! 

Det Teamwork, som jag hoppades så på  blev till ingenting – eftersom Minette  meddelade Sveriges Riksdag och lämnade in handlingar som Riksdagen tolkar  att hon hyr i andra hand av mig. Som ju alltså inte är fallet. I alla fall var jag i god tro att jag fick ha det samarbetet.  Detta är ingenting annat än ett svek mot mig affärs-mässigt och personligt! 

Jag var chockad och besviken och arg då jag konfronterade henne i lokalen efter att jag fått beskedet. Hon stoppade mig från att komma in och sa: ”Du har ingen rätt att tränga dig in här” !!!!! ——-I MIN lokal !!!  Hon hade inte tid att prata sa hon och ville få ut mig från lokalen. Jag var tvungen att få henne att förstå att nu måste vi prata – så jag lade min hand på hennes axel – för att ytterligare förstärka vikten av att prata och för att hon inte skulle kunna mota ut mig ur lokalen.

 Efter detta försökte jag  gång på gång att få kontakt med henne –

Jag har t.o.m. bett om ursäkt för att jag blev upprörd  (det är inte ofta jag blir, men här var jag i min fulla rätt att vara både arg, besviken och upprörd !) Jag har sträckt ut handen – för att vi ska kunna ha ett möte, där hon får förklara sig, och där vi kan avsluta vårt samarbete på ett värdigt sätt – och med hedern i behåll. För bådas skull! Men – hon svarar inte på mina mail – och inte heller på sms. Däremot har hon nu anlitat advokat, som jag förväntas ha kontakt med !!!! Jag har förklarat att jag har inte för avsikt att tala med någon annan än Minette själv – och att vi är två vuxna människor som kan talas vid i vänskaplighet och komma överens om att lägga allt detta bakom oss – och gå vidare i livet. 

Det mest märkliga i hela den här situationen är hur Minette Tigerfalk nu har ett kontrakt på den lokalen som hon sett till så att jag blev uppsagd ifrån.

Jag har naturligtvis kontaktat Riksdagen och hävdat att det har begåtts en stor oförrätt mot mig. Men jag har förstått att man har ingen chans mot byråkratin. Trots att jag vädjade om att Riksdagen skulle ompröva sitt beslut blev jag tvungen att skriva under en uppsägning – mot min vilja. Om jag inte hade gjort det, så hade det gått till Hyresnämnden, det hade tagit tid och processen hade blivit långdragen och offentlig. Jag hade inte en chans. 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Detta blev en lång redogörelse som jag hoppas bringar litet klarhet i den situation jag hamnat i – och som jag nu helst av allt vill lämna bakom mig!

Jag kommer aldrig att sluta tro gott om andra  – och jag lever fortfarande efter denna devis:

 

 

       :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

      
      
     

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

34 svar på ”DAG 48 – 51. SANNINGEN.

 1. Jag hörde det först i Pernilla och Sofias podd, satt på flyget hem från Spanien och jag blev så ledsen att tårarna rann. Hur kan man göra så här mot dig? Den varmaste, godaste människan.. Den här människan ska hängas ut så alla förstår att det är en ond människa som ingen borde vilja ha något med att göra!! Stor kram till dig Christina ❤️

 2. Jag vill bara bekräfta att det du skriver stämmer. Vi skulle ha Nu Skin möten i lokalen tror det var i februari och allt var väldigt konstigt för det gick inte att få tag på nycklar till lokalen och Minette svarade inte på din kommunikation. Du hade hela hösten pratat om att vi skulle hålla Nu Skin möten i lokalen. Den gången i februari fick vi istället ha ett möte i en av de andra tjejernas makes lokal. Jag har till och med tagit ett foto från det tillfället. Du var väldigt fundersam över vad som var på gång kommer jag ihåg. Vi med eftersom vi skulle använda lokalen i gamla stan som lokal för Nuskin vi som är med i ditt team. Jag går helt i god för dig som samarbetspartner sen min tid i butiken i gamla stan och hur samarbetet brukar se ut med dina tjejer. Med andra ord friktionsfritt. Blir riktigt förbaskad på dina vägnar över hur du behandlats. Kram Maritha

  • Tack Maritha för ditt inlägg. Precis så var det! Jag blev så förvånad hela tiden – och undrade om det var jag som hade gjort fel. Jag hade tusen frågor, som jag aldrig fick svar på. Det är så skönt att nu höra att andra var lika förvånade som jag och undrade vad som var på gång. Och det är så BRA att ni kommenterar! Kram Maritha från Christina.

 3. Kära Christina
  Jag har läst om detta i Pernillas blogg, hört henne berättat i podden. Kommer ihåg när du skrev om uppsägningen från lokalen. Nu läste jag nogrannt, igen allt du skrivit och jag bli lika ledsen och arg som innan. Hur kan man göra så mot dig….mot nån?!
  Vilket helvete (ursäkta ordvalet) du får gå igenom. Du som är så godhjärtad och varm person. Inte ha du gjort nåt fel i detta. Tro ALDRIG det Christina. Det är den hemska Minette som gjort så mycket fel och dumt.
  Jag förstår inte varför hon inte tog din utsträckta hand för försoning. Inte vill man leva med ouppklarade saker och konflikter som inte löser sig. Inget sunt levnads sätt alls.
  Hoppas du finner styrka och kraft i oss som stöttar dig. Önskar så jag kunde göra mer för dig.
  Styrka till dig 😇🙏🏼
  Varm kram Sandra 💕

  • Sandra. TACK för din kommentar. Ja – det är inte lätt att formulera och använda de rätta orden när man skriver inlägg om en sådan tråkig historia. Men nu har jag så gott det nu går beskrivit det som hänt – och berättat Sanningen. Sedan får andra bedöma. Jag är så oerhört tacksam för att du – och andra – stöttar mig och förstår att jag vill ingen människa ont. Men jag måste säga ifrån när jag behandlas orättfärdigt! Än en gång TACK för ditt inlägg!

 4. så ledsen att detta hände dig.. fruktansvärt.
  Du som är en sån fin människa och förebild, skickar en massa kramar!

 5. Hej Christina!
  Ligger onekligen en hund begraven i denna historia. Har själv blivit oerhört dåligt behandlad vid en fastighetsaffär, där jag (då 35 år) själv fick sitta och strida för mina rättigheter inför en feg mäklare och den person som jag köpt av. Denna person tyckte att han med sitt fina namn, kunde köra med nedlåtande härskartekniker, bara för att jag var kvinna. Det gör så ont ända in i själen när människor beter sig så här. Man blir ledsen inte bara för sin egen skull, utan i ett större perspektiv över hur människor kan behandla andra. Ett riktigt slag i magen är det. Så jag förstår dig verkligen. Och med tanke på att du har ett offentligt namn så blev du på ett mycket fult sätt inträngd i ett hörn. Att du inte ville skapa rubriker i detta läge är förståeligt. Känner med dig Christina. Vi kvinnor ska stötta och hjälpa varandra, inte tvärtom. All styrka och värme till dig.
  Ljushälsning MiaMaria

  • Tack MiaMaria. Jag blir så glad när jag läser kommentarer – som ditt t.ex. där jag får förståelse för min situation. Det är inte lätt att formulera sig på rätt sätt och bara redovisa fakta – när man bestämt sig för att berätta sanningen. Jag avvaktade i det längsta, men till slut kände jag bara att jag måste berätta. Tack för ljushälsningen. Den ger mig styrka och värme!

 6. Hej Christina!

  Jag är en stor beundrare av dig som skådespelare. Det gör mig ledsen att läsa om vad som hänt och hur du blivit behandlad. Jag tycker det är synd att du godtog uppsägningen – det är inte omöjligt att hyresnämnden gjort en annan bedömning. Offentlig har ju den här historien blivit nu ändå.
  Önskar dig lycka till i framtiden!

  • Hej Mia. Det ligger inte för mig att behöva strida för min rätt – eller använda mig av advokater och inlämna stämningsansökan. Jag tror mera på att moral och etik skall vara det som gäller. Här gällde inte sådana regler tyvärr. Tråkigt – men sant.

 7. Vilken vidrig och hemsk människa!
  Jag har träffat dej två ggr hemma hos dej i Nerja, du är en så godhjärtat kvinna, hur kan denna människa behandla dej på detta sätt, hoppas hon får sitt straff!
  All ljus och kärlek till dej ❤️
  Kram från Gun 🦋

 8. Tyvärr verkar du ha råkat ut för en manipulativ person. En sådan personlighet har bara sitt eget bästa för ögonen. Kan utan skrupler köra över vem som helst för att få det den vill. Vi kan alla bli manipulerade av en ”duktig” manipulatör, om den har bestämt sig för att jag har något hen vill ha. Är jag empatisk och godhjärtad innebär det att jag är ett ännu lättare ”byte” för någon som ej har empatisk förmåga utan enbart egen vinning som drivkraft. Se till att bearbeta så du får distans: såren brukar gå djupt och ha en tendens att vara länge. Kram på dig

 9. Christina, jag blir så upprörd och arg när jag läser det du skriver. Hur kan någon bete som denna hemska människa har gjort? Jag känner ilska så det stänker om det!
  Jag vill bara skicka dig mina allra varmaste tankar och en förhoppning att du kan lämna detta bakom dig. Du är en stor människa som betytt så mycket för så många. Önskar dig allt gott och en stor varm kram! <3

  • Tack Anita. Tack för de varma tankarna. Ja – nu är det än viktigare att blicka framåt och lämna allt som är negativt bakom sig. Jag är en positiv människa – så det kommer att gå bra!

 10. Christina, tror inte vad jag läser. Sänder dig varm styrkekram och förstår att du haft ett oerhört jobbigt år. Blir så arg och ledsen för dig och din familjs skull.
  Tycker Riksdan skulle veta bättre efter så många år!
  Ta hand om dig, detta förstår jag gör mycket ont i både kropp och själ.
  Agneta❤️

  • Tack Agneta. Ja – det är jobbigt när det står klart för en att det begåtts en stor oförrätt mot en! Men nu har både jag och Pernilla tagit bladet från munnen – och det är inte mer än rätt.

 11. Hej Christina, din beskrivning av händelserna är mycket välskriven och berättar hur du tyvärr verkar ha råkat ut för en mycket manipulativ person. Det som förvånar mig är att din hyresvärd inte genomskådade detta. De verkar ju bara ha tagit hänsyn till hennes ”bevis” och sedan fattat ett beslut om uppsägning, utan att ge dig möjlighet att förklara. Principiellt känns detta så fel, och jag tycker att du ska ta strid för detta även om det är jobbigt. Jag tror det är enda sättet att få upprättelse. Minette kom aldrig att ändra sig. Det måste finnas hjälp att få från hyresnämnden och om du har företagsförsäkring ingår normalt rättshjälp.

  • Tack Sofia. Jag blir glad när jag hör att min berättelse är tydlig och välskriven. Jag inser också att jag råkat ut för en manipulativ person – och att det tog sådan tid för mig att förstå det. Jag tycker också att min hyresvärd har begått en stor oförrätt mot mig – men orkar inte hålla på och strida. Nu vill jag bara lägga allt bakom mig och ägna mig åt trevliga saker. Jag är så tacksam för alla kommentarer här på bloggen!

 12. Kära Christina.
  Har suttit o läst detta, det är fruktansvärt det du blivit utsatt för.
  Den tanken som slaget mig o först kom till mig är att du o din dotter blivit utnyttjade, tyvärr. Hon fick tillgång till en attraktiv lokal o reklam på tv genom Wahlgrens värld. Bättre kunde det inte bli för henne. Det som verkar konstigt för mig är att de du hyrde av såg detta o kollade upp det. Helt ärligt tror jag o det är en gissning att hon tipsat för att komma åt lokalen. Än konstigare är att hon hyr den nu om jag fattat det rätt. Borde det inte under de 22 åren varit andra som stod på kö för den? Det borde kanske kollas upp. De som hyr ut o hon kanske har en koppling. Verkar skumt. Lider med dig o er alla. Men tror att det var planerat då hongjorde sig av med ditt namn o dina saker från butiken innan hyresvärden sagt något. Luktar skumt lång väg. Kramar från skåne💗💗💗💗

  • Lena. Du sätter huvudet på spiken. Det tog lång tid för mig att inse att det nog var så som du beskriver det. Det är mycket som är just ”skumt” – och som jag fått reda på nu av personer som varit med. jag har försökt förstå och förstå – och till och med rannsakat mig själv för att se om allt är mitt fel. Mitt enda ”fel” är att jag var godtrogen och trodde att muntliga avtal gällde – framför allt att ett fruktbart samarbete som skulle gagna oss båda, var det som gällde. Det var så mycket som var ”konstigt” – och precis som du säger: Än konstigare är att hon hyr den nu.
   Tack för dina synpunkter. Kramar från mig.

 13. Vilken soppa, hoppas du får en uppgörelse och att sanningen kommer fram.
  Själv så skulle jag polisanmäla denna kvinna om hon hade gjort så mot mig och jag hoppas för din skull att du gör det och går vidare med detta..
  Sätt henne på plats ordentligt..
  Ge inte upp 👊🏼

  • Hej Em. Tack för ditt inlägg.
   Jag är inte en människa som polisanmäler eller tar till advokat-hjälp. Jag tror på att man kan lösa konflikter på ett vänskapligt sett parterna emellan. I det här fallet gick det inte tyvärr.
   Jag hoppades i det längsta att Minette Tigerfalk skulle ta min utsträckta hand till försoning, så att vi båda kunde gå vidare i livet. Till slut var jag tvungen att berätta hur allting gått till. Nu har jag sagt mitt – och det får räcka med det. Hennes agerande – med polisanmälan t.ex. – är emot alla normala normer och utan moral!
   Nu tycker jag mest synd om henne, som försatt sig själv i denna pinsamma situation – och får utstå så mycket smälek i kommentarsbåsen både här och i Pernillas blogg. Och på sociala media.
   OBS! ”Smutskastningen” kommer inte från mig – Det kommer från folk, som också har sitt att säga om situationen som uppstått – och även från personer som på ett eller annat sätt blivit utsatta för Minette Tigerfalk och haft liknande erfarenheter av henne som jag haft.
   Det är så tragiskt – men sant.

 14. Vännen 💝 Så bedrövligt och vidrigt agerat av Minette!!! Hon har ju planerar detta från början , jag vet att jag sa att du inte skulle lita på henne eller släppa in henne i lokalen! Jag hade klienter i salongen och Minette satt utanför Da Peppe och ifrågasatte att jag hade nyckel! Förklarade att jag samarbetat med Christina i flera år utan några som helst problem utan enbart positiva år! Minette krävde nyckeln tillbaka och bytte sedan lås på dörren och totalrenoverade den nyrenoverade lokalen och gjorde det omöjligt för mig och flera terapeuter att vara i lokalen! Minette har inte bara begravt din Må Bra Oas och livsverk i Gamla stan utan även på vidriga grunder fått kontrakt på din lokal utan överlåtelsekostnad på flera hundratusen!!!! Men giftiga ormar biter sig själv i svansen till slut! Kramar och styrka till dig vännen Christina 💝

  • Lena. Tack för ditt inlägg!
   Ja – du vet ju, lika väl som jag hur allt gått till. Och du är – på goda grunder – lika upprörd som jag. Och lika oförstående till hur sådant här kan få gå till.
   Nu har jag dock kommit till det stadiet att jag tycker så synd om henne för att hon inte förstod sitt eget bästa.
   Hon hade kunnat undvika allt om hon hade tagit emot min utsträckta hand till försoning, ett personligt möte oss emellan,- två vuxna människor – där hon kunde få förklara sig, göra det vi kommit överens om, så att vi kunde stryka ett streck över allt och gå vidare i livet. Ett värdigt avslut !
   I stället valde hon att inte svara på mina vänliga brev och sms – inte heller svara på Pernillas sms – tills hon till slut sände ett formellt mail skrivet av en advokat.
   Jag skrev tillbaka att jag inte hade för avsikt att kommunicera med någon advokat och tänkte heller inte anlita någon egen. Det här var någonting som vi skulle göra upp sinsemellan. Ett moraliskt ställningstagande!
   Då svarar hon med att polis-anmäla mig för ”misshandel”. För att jag lade handen på hennes axel – när jag konfronterade henne efter att jag just blivit uppsagd – och ville prata med henne. När jag möttes i dörren med orden: ”Du har ingen rätt att tränga dig in här” och med beskedet att hon inte ville prata med mig, var jag tvungen att få henne att förstå att nu var det inte läge för att smita undan – och lade handen på hennes axel. Är detta misshandel??????
   Ja – jag tycker synd om henne. Det är hon själv som försatt sig i den situation som uppstått. Hon faller på eget grepp.
   Nu får hon utstå så mycket smälek och smutskastning från andra som också varit utsatta för henne – och som inte skräder orden i de kommentarer som både Pernilla och jag fått på våra bloggar.
   OBS! Ingen smutskastning har förekommit i mina blogg-inlägg – däremot har jag redovisat FAKTA och berättat SANNINGEN.
   Jag förstår att Minette Tigerfalk nu mår psykiskt dåligt – och jag är den först att beklaga att hon valt att själv försätta sig i den situationen – och nu bli ”uthängd” offentligt.
   Onödigt – eftersom hon hade kunnat förhindra alltihop.
   Tack Lena – för att du redovisat dina FAKTA också.
   Kramar från en – trots allt positiv
   Christina.

 15. Jag blir så ledsen av att läsa detta! Ingen förtjänar att bli lurad så.
  Det gör mig också ledsen att Minette Tigerfalk kan fortsätta att lura, manipulera och trampa på människor så som hon gjort i hela sin karriär. Jag är från Eskilstuna och Minette är känd för att lura och bedra där.
  Jag hoppas att du kommer på fötter igen Christina och jag önskar dig allt gott!

  • Hej Lilian.
   Tack för ditt inlägg. Ja – det är remarkabelt att hon kunde genomföra sitt bedrägeri gentemot mig utan att jag hade en chans att få upprättelse. Faktum är att jag gång på gång kontaktat henne med vänliga mail för att vi skulle kunna träffas och göra upp i godo – se varandra i ögonen och avsluta vår relation på ett värdigt sätt – och gå vidare i livet. Men ingen respons från henne. Jag väntar fortfarande på att hon skall höra av sig. Mest för hennes egen skull. Hon kan inte må bra av att veta vad hon har gjort.
   Nu har jag lagt allt detta bakom mig och koncentrerar mig på trevligare aktiviteter och trevligare människor att umgås med.Energi-tjuvar ska man akta sig för.
   Jag önskar dig allt gott – och en god fortsättning på det nya året.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *