Barbro – i våra hjärtan!

Att nås av budskapet häromdagen att Barbro – min kära väninna har gått bort, känns både overkligt och osannolikt! Hon – som var så otroligt aktiv och livs levande och hade så mycket kvar att ge sin publik och alla andra runt omkring henne! Ofattbart! Men – Barbros minne lever vidare – i våra hjärtan.Jag minns när jag tog mig från lilla Nerja för att se henne uppträda i Marbella.       1:a mars 2014. Hon var helt enkelt strålande – så här minns vi henne, när hon ger av sig själv till sin publik:

Vi var också stolta medlemmar i Stadsbrudskåren där vi samlade in pengar till välgörenhet. Här är vi samlade på Kjerstin Dellerts 90-års-dag på Confidencen. Kjerstin – som inte heller finns med oss längre. Här är vi tillsammans med Elisabeth Söderström och Kjerstin Dellert vid en välgörenhetsgala. Käraste vänner – vad jag saknar er!

Häromdagen när jag såg ”Bonusfamiljen” på TV, var jag så glad över att se hur Barbro klarade av de ganska svåra scenerna där – och hur strålande BRA hon var som skådespelerska. Jag var i färd med att skicka ett sms till henne för att tala om hur mycket jag beundrade hennes prestation – men budet om hennes död kom före.

Om jag hittar en vit fjäder någonstans – så vet jag att det är en hälsning från ovan – kanske det är från dig.Barbro – du omtänksamma,  levnadsglada, tuffa, känsliga, kärleksfulla medmänniska. Ditt minne kommer alltid att leva kvar – i våra hjärtan!

 

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

14 svar på ”Barbro – i våra hjärtan!

 1. Lillbabs lämnar ett stort tomrum i våra hjärtan och beklagar verkligen sorgen, trodde hon skulle vara kvar länge till #foreveryoung 🖤🌺🖤🌺🖤🌺🖤🌺vila i frid fina Barbro och vackra själ 🖤

 2. Beklagar din väns bortgång. Barbro var en fantastisk person. Så mycket kärlek och glädje som hon spred till alla. Vi kommer aldrig glömma henne. För alltid i våra hjärtan.
  Vilka fina minnen du har med henne.

  Vila i frid Barbro ❤️🌹

  Kram Sandra

 3. Så gin hyllning till underbara Barbro! Jag som inte kände henne, har gråtigt och tycker att det känns så tungt. Så förstår hur ni som hade henne dom vän och hennes anhöriga har det. Det blir också en smärtsam påminnelse om min egen förlust av min egen fina mamma för 12 år sedan, sår som rivs upp. Jag saknar min mamma, min äldre förebild, så jag har er som ”mina” mammor i mitt hjärta.
  Ta hand om dig fina Christina ❤️
  Kram MiaMaria

  • Ja – det var så oerhört chockartat att få beskedet om Barbros bortgång. Vi – alla hennes vänner skulle firat hennes 80-årsdag. Men fick i stället sörja en förlust av en god vän.

 4. Så fint skrivet Christina! Inget blir sig likt efter Barbros bortgång. Det blir så tomt! Hon var en helt fantastisk artist och medmänniska.

  Hela Sverige sörjer. Jag har växt upp med Lill-Babs. Trotts att jag inte kände henne personligen, kändes hon så nära. Hon var unik, och gav så mycket av sig själv.

  Beklagar sorgen Christina.

  Kram Linda

  • Tack Linda.
   Ja – Barbro var unik. En medmänniska, som gav av sig själv och som älskade att underhålla och glädja andra.
   En stor förlust.
   Nu blir Sverige litet gråare och fattigare – utan denna glädjespriderska!

 5. Mycket vackert skrivet Christina! Ja likt många andra så kände jag inte Lill-Babs, men jag fick en kram + autograf av henne för drygt 40 årsen på lokala marknaden i Smålandsstenar. Det jag diffust kommer ihåg är att hon en för mig då ”gammal” tant sjöng på ett spralligt och mycket glatt sätt. Ett sätt som varade ända in i kaklet. Vilken genuint varm glädjespridare hon var under alla år. Och all den positiva energi hon boostade oss på sitt härliga jordnära sätt utan divalater. För drygt ett år sen träffade jag dig efter TV4-inspelningen av Klassfesten där din dotter Pernilla var med. Jag sa bl.a att det gäller att leva Här och Nu dvs ta vara på nuet. Vid såna här tunga stunder så blir detta mer påtagligt. Så ta väl hand om dig och Hans och alla andra nära & kära! Ni är en underbar familj. Må så gott i solen i Nerja.
  Kram från Micke ”Semmelkungen”

  • Tack Michael för ditt fina inlägg! Du har verkligen rätt – det gäller att leva här och nu.
   Ta vara på stunderna tillsammans med sina kära.
   Man får sig en tankeställare när vänner som man trodde skulle finnas alltid – plötsligt rycks bort från detta livet.
   Barbro hade så mycket kvar att ge oss andra!
   Sorgen och saknaden är stor.
   Tag hand om dig och de dina, Micke.

 6. Sorgen efter Barbro är svår att ta in. Har inte haft så mycket kontakt med henne sedan Marianne Ljunggren-Mortier gick bort men det hände ibland. Men måste erkännas att man saknar henne nu när det är försent, och ångar att man inte hade mer kontakt när hon levde. För hon var en helt fantastisk människa på alla sätt och vis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *