Viktiga hjärtefrågor

I morse var jag och Alexandra Charles i TV4:as Nyhetsmorgon och pratade om vikten av att informera kvinnor om hur dom ska kunna kolla sina hjärtan, för att undvika att drabbas av stroke, blodpropp m.m.

Här kan ni se inslaget ………

Jenny och Sebastian var oerhört nyfikna på den lilla apparaten COALA, som vi kunde visa upp och berätta om.

Så här ser den ut COALAN!

Själv blev jag introducerad till den lilla apparaten, av Marianne och Gustav ……då jag tackar ja till att ingå i en studie via 1,6-miljonerklubben och Alexandra Charles, där 1000 kvinnor skulle ingå,

Den presenterades så här:

RedHeart Study är en vetenskaplig studie under ledning av forskare på Karolinska Institutet i samarbete med 1,6Miljonerklubben och Coala Life. Studien har som syfte att dels med smart EKG-teknik registrera vilken slags hjärtrytm som orsakar dina symptom, dels studera i vilken grad din hjärtklappning medför obehag i form av oro och ångest. 

Studien, som är helt unik i sitt slag, innebär att du kommer att få besvara ett antal frågeformulär som kartlägger hur mycket besvär du har av hjärtklappning; både hur ofta du har dina besvär och i vilken mån de innebär psykiskt obehag för dig och om ett personcentrerat klargörande av underliggande hjärtrytm vid hjärtklappning kan leda till förbättrad livskvalitet.

   När jag provade apparaten – som  kopplades samman med en app på min Iphone – så registrerades mina hjärtslag. Den indikerade att jag hade oregelbunden hjärtrytm och ev. förmaks-flimmer.  Tack vare att Marianne och Gustav kom ut med Coalan och hjälpte till med allt så fick jag också tid hos en hjärtspecialist på Stockholm Heart Center – där det  konstaterades att jag hade just förmaksflimmer. Som jag nu äter blodförtunnande medicin för.  

Om jag inte hade kommit under behandling hade jag löpt risk att drabbas av stroke, blodpropp m.m.   Därför tycker jag nu att det är så viktigt att jag – som ambassadör för 1,6-miljonerklubben, som verkar för forskning på kvinnors hälsa – nu uppmanar alla att kolla sina hjärtan.

Det är många, som liksom jag, inte vet om att dom har problem – och att det finns hjälp att få.

Minst 300 000 svenskar lider av fömaksflimmer och risken för att drabbas ökar med åldern. Var femte person över 80 år har förmaksflimmer och/eller fladder.

Så – här är mitt råd:

 Är du orolig för ditt hjärta? Har du hjärtrusningar som kommer och går? Finns det hjärtproblem i släkten? Eller vill du bara känna dig trygg?

Nu har du chansen att köpa Coala Heart Monitor + 12 mån abonnemang och samtidigt stöda 1,6 miljonerklubben!

10% av försäljningen går oavkortat till Insamlingsstiftelsen Kvinnor och Hälsa när du beställer din egen Coala Heart Monitor genom 1,6 miljonerklubben.

Beställ här och ange ”Kvinna” i kundkodfältet för att stödja forskningen för kvinnors hjärtan

Coala Hjärtmonitor 

Coala Hjärtmonitor är en svensk, medicinsk trygghetstjänst som kan hitta tidiga tecken på hjärtsjukdomar. Med Coala och din smartphone kan du enkelt ta reda på hur ditt hjärta mår, när och var du vill. Du gör mätningen själv med stöd av din smartphone, det tar bara 60 sekunder, och svaret på analysen visas tydligt direkt på skärmen inom några sekunder. Du slipper påklistrade elektroder, sladdar och otympliga apparater. Alla dina EKG-mätningar sparas digitalt och kan enkelt delas t ex med din läkare.

Coala är mångfaldigt prisbelönt och bygger på patenterad teknologi, avancerade algoritmer och mer än 10 års svensk forskning och utveckling. Coala består av digital teknologi som registrerar och digitaliserar ditt hjärtljud, samt sensorer för att läsa av hjärtats elektriska impulser med EKG.

Följ ditt hjärta med Coala! 

 • Coala Hjärtmonitor + 12 mån Basic abonnemang: 1995 kr 
 • Coala Hjärtmonitor + 12 mån Premium abonnemang: 3995 kr

Beställ din Coala Härtmonitor här och ange ”Kvinna” i kundkodfältet för att stödja forskningen för kvinnors hjärtan.

Var rädd om dig – och ditt lilla hjärta!

2 reaktion på “Viktiga hjärtefrågor

 1. Jag såg er i Nyhetsmorgon. Så bra och viktigt att ni ta upp det med hjärtat.
  Så bra att kunna förebygga och hjälpa vår kropp på livets väg.

  Ha en skön söndag
  Kram Sandra

  • Hej Sandra. Ja – det är en mycket viktig hjärtefråga! Jag, som är ambassadör för 1,6-miljonerklubben engagerar mig självklart för alla frågor som rör hälsa och välbefinnande!
   Må Bra! Lev Väl!
   Christina.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *