TV 5 i morgon: ”Vem tar disken”

Om ni slår på TV:n, kanal 5 i morgon så får ni komma hem till mig och bl.a. träffa denna härliga kille: Roy Fares, som är programledare i TV-programmet: ”Vem tar disken”. Jag avslöjar inte hur det gick – vem som fick ta hand om disken – det får ni se i programmet. Det blev en trivsam (och lång!!!!)  inspelningsdag tillsammans med de trevliga gästerna och ett fantastiskt duktigt TV-team!IMG_8961Naturligtvis ville jag vara extra fin när TV kommer på besök, så jag valde bland mina Pernilla-klänningar……..IMG_8932Och beslöt mig för dessa två – mina sommar-favriter!IMG_8962Dessa fyra gäster kom åkandes i en bil med svarta rutor, för att de inte skulle se vart dom var på väg. Dom blev bjudna på middag, lagad av mig och namnen på maträtterna skulle ge ledtrådar, för att de skulle gissa vem dom var hos.IMG_8968Gästerna fick inte komma in i huset – det skulle ju bli alldeles för enkelt att gissa vem dom var hos, eftersom det finns en och annan ängel där – och bilder på alla barn och barnbarn! I stället fick dom äta middagen i ”Gula Paviljongen” med utsikt över viken. Och jag var gömd i köket, men kunde följa deras gissningar vem dom var hos via en monitor. Jag kan avslöja att dom inte hade det helt lätt!IMG_8965

Förrätten bestod av skinkrullader med legymsallad. Det var den första middagen jag bjöd min man Hans på när vi var nybekanta, 19 år gamla. Jag var inte bra på att laga mat och det här var färdigköpt och enkelt. Hans tyckte i alla fall att maträtten var gudomlig och att den var höjden av kok-konst!!!!! IMG_8970

Image 2015-09-21 at 12.01Varmrätten var spansk paella – naturligtvis. IMG_8975

Efterrätten var äppelpaj med jordgubbar.                                                                   Varje maträtt hade ett namn, som fungerade som ledtrådar. Vad får ni se i programmet!IMG_8958Jag lagade maten med finförklädet på!IMG_8964

LITET hjälp fick jag dock med matlagningen av gulliga Therese!IMG_8963

Hans – som inte fick visa sig för gästerna, för att det inte skulle avslöjas vem dom var hos – maskerade sig när han skulle ta sig ut och in i huset!  IMG_8936Inspelningen pågick hela dagen, så teamet hade catering-mat uppdukat i trädgården.

IMG_8973Det var ganska mycket kaos i köket men teamet var fantastiska på att fixa i ordning allt efter sig när allt var klart.                                                                            Här är några av ledtrådarna som deltagarna fick när dom skulle gissa.IMG_9788Kungamedaljen: ”Literis et artibus” för framstående konstnärliga insatser. (Naturligtvis fick dom bara se själva medaljen!)

IMG_9787Oscars-statyetten som jag fick när ”Käre John” var nominerad för en Oscar i Hollywood 1966, som bästa utländska film. Den här statyetten satt på stora tårtor som serverades vid varje bord på banketten efter utdelningen. Kyparen vid vårt bord tog resolut den från vår tårta och gav mig den för han hade sett ”Käre John” och tyckte att jag skulle ha en Oscar!!!!IMG_9786Guldbaggen, som jag fick för Stig Dagermans ”Ormen”, 1966.IMG_9771Detta var också en ledtråd. Producenten hade gjort en tavla, med pratbubblan: NEJ TACK! Jag har sagt nej tack till att medverka i en Elvis Presley-film och jag har sagt nej tack till att filma en kärleksfilm med Michael Landon och jag har sagt nej tack till att vara kvar på Dramaten, när Ingmar Bergman var chef där, för att jag ville kunna vara hemma och vara Mamma åt mitt första lilla barn: Peter.vem_tar_disken-sas1-avs02-01Gästerna fick äntligen komma in i huset – och se vem dom hade varit på middag hos! Jag ska iNTE avslöja vem som fick ta hand om disken! Det får ni se i programmet.vem_tar_disken-sas1-avs02-03IMG_8977Tack Roy och alla de duktiga i  inspelnings-teamet och de trevliga gästerna för en heldag hemma hos mig – som var riktigt spännande.

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

1 svar på ”TV 5 i morgon: ”Vem tar disken”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *