Tillbaka på Dramaten!

Kära blogg-läsare!

Som ni säkert märkt så har jag tagit en paus från bloggandet – av den enkla anledningen att jag inte haft tid att sätta mig ner och formulera mig eller lägga ut bilder på det som hänt i mitt liv. Och det har varit mycket som hänt kan jag säga. Fullt ös – som mina barn skulle uttrycka det.

Nu tycker jag att det är dags att dela med mig av litet uppdateringar, så varsågoda – här kommer ni att få följa min återkomst till Dramaten efter 25 års bortovaro!

Men först litet tillbaka-blickar på min tid på Dramaten!

År 1958 blev jag antagen som elev vid Kungliga Dramatiska Teaterns elevskola.

Redan som 1:a-årselev fick jag min första roll i Alf Sjöbergs uppsättning av Tolstojs ”Mörkrets makt”. Jag spelade den 11-åriga lilla Anjotka. Året var 1959.

Som andra-årselev satte Alf Sjöberg upp Hamlet och jag fick rollen som Ofelia. Året var 1960.

Som tredjeårselev fick jag göra ”Nina” i Tjechovs ”Måsen”. Regi: Ingmar Bergman. Året var 1961.

Detta var mina elevår på Dramaten. Jag försökte hinna med mina lektioner på elevskolan samtidigt som jag repeterade och spelade på scen. Men det var fantastiskt att så tidigt få spela med eliten inom svensk teater, som jag lärde mig så oändligt mycket av. Och att få regisseras av de stora giganterna inom teatern: Alf Sjöberg och Ingmar Bergman!

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

6 svar på ”Tillbaka på Dramaten!

  1. Så roligt att få se! Känns som i förrgår! Men du är dig så lik! Hoppas du kryar på dig nu, tar ett covidtest och kan återgå snart till dina ungdoms salar. Vilka namn som radas upp! Vilka kollegor du haft! Och de har haft dig! Underbart! 🙏❤
    (Tänk, jag själv som en av flera hade hand om Alf S. efter den tragiska olyckan. 🕊 Aldrig vågat cykla i stan efter det.)

  2. Vilka fina foto bilder och jag har gått igenom urklipp på dig och Pernilla och hennes farmor och farfar och då såg jag att Pernillas farmor heter Nina då vet jag att det var hon som ägde silver body 🙂
    Jag har många roliga urklipp på Pernilla och även på er också 🙂 Jag är nyfiken hur fixar du urklipp på er? Lägger du i plastfickor eller limmar du på album? Ha en fin dag kram Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *