Pernilla, Laila, Bianca- och Jennifer

Jag startar varje morgon med att läsa bloggar, för att se vad som händer i vår familj. Både Pernilla och Laila är ju så flitiga och duktiga och delar med sig av allt som händer, både i arbetslivet och i privat-livet. Jag är full av beundran – och fattar nästan inte hur dom hinner med allt. Och Pernillas dotter Bianca, mitt älskade barnbarn bloggar också och berättar så fint om sitt liv.2173544Dotter Pernillawpid-Screenshot_2013-09-03-18-31-57-1.png

Son Niclas och svärdotter Laila.Bianca

Pernillas dotter, mitt barnbarn Bianca.

Numera går jag också in på Jennifers blogg på www.modernmom.se

Jennifer_stor

Jennifer bor numera med sin familj i New York och bloggar därifrån om sitt liv ”over there”. Jennifer har funnits med i vår familj sedan hon och Pernilla var små tjejer som lärde känna varandra under tiden med ”Annie-musicalen” på Folkan 1978 (tror jag) där båda medverkade.images-1  Unknown  Pernilla var 11 år och gjorde stor succé som den lilla föräldralösa ”Annie” i den underbara musikalen med samma namn.

imagesNumera ser Pernilla och Jennifer ut så här när de träffas hemma i Sverige och går på galor t.ex.

header_modmom_newyork

Häromdagen när jag gick in på Jennifers blogg så hittade jag ett härligt blogg-inlägg. Helt i min smak! Hon gillar nämligen ordspråk – och budskap -och affirmationer –  precis som jag!   Här får ni ett smakprov ur hennes blogg från den  20/2.  Mera hittar ni på www.modernmom.se   där även Pernilla, Laila och Susanne bloggar.

Här är Jennifers inlägg – som jag delar med er:

_____________________________________________________________________________

Ordspråk

JENNIFER JANSCH

02/20 03:50  14 kommentarer 

Tog en sväng på stan idag och hamnade på Mios affär på Sveavägen. Jag slogs av vad otroligt många tavlor med ordspråk de säljer. När jag var yngre tyckte jag att det var ganska töntigt med tavlor med ordspråk, men nu älskar jag dem för att jag äntligen har förstått vidden av affirmationer. Dvs det vi ser och läser varje dag blir som självuppfyllande profetior, så ju mer positiva budskap vi omger oss med ju bättre känner vi oss, ju mer positiv energi ger vi ut och ju bättre saker får vi i retur.

Faktum är att jag har hängt en mitt framför toalettstolen hemma i New York så att hela familjen ska kunna läsa den medan de gör sin business…

Jag har ingen bild på den tavlan vi har hemma men det är typ en sån här. Köpt på Target.com

14598266_130516043000

 

Den här nedan gillar jag jätte mycket, speciellt biten om ”dreams that turn into reality”. När jag var yngre tyckte jag att det var idiotiskt och lönlöst att drömma, men nu har jag verkligen börjat förstå att alla stora idéer och projekt börjar med en dröm. Så det är verkligen inget fel med att vara en drömmare, tvärt om är det också ett sätt att göra en ”karta” för sin egen framtid.

1ac84aeb-f532-4f69-b575-2d4ac2ed9769

 

Och det här från Mio är väl en bra utgångspunkt i livet? Vem vill träffa en surfis liksom?1f44e672-ac12-467e-81dd-5205553dd60f

 

Den här nedan kan vara svår, men jag har äntligen lärt mig att jag bara ska omge mig med människor som jag kan vara mig själv med 100%. Börjar jag känna att jag på något sätt ändrar mig runt någon så är det inte bra, vare sig för mig eller för den personen.

På Mickes favorittröja som vi köpte för säker 15 år sedan står det: Be True, No Faking it, No Regrets. Livet i ett nötskal faktiskt.

355b9d52-7e09-41fb-822c-84fb3ef92938

 

Tydligen är det Marilyn Monroe som myntade ordspråket nedan. Hon visste ett och annat om att ”fall apart”. Mitt eget liv har verkligen tydligt visat också att sånt som jag tyckt varit väldigt jobbigt och svårt att gå igenom har lett mig till någonting som var mycket bättre till sist.

14598264

Jag älskar numera ordspråk så mycket att jag till och med har börjat fundera på att göra påsar med ordspråk!

Avslutningsvis måste jag röst-fiska lite haha!

På Finest.se kan man rösta på mig, Pernilla och Bianca om man vill. Varje dag fram till den 9e mars.

_____________________________________________________________________________

Visst har hon en fin blogg – Jennifer!!!??? På www.modernmom.se  kan ni också läsa fantastiska Susannes blogg, där hon ger inredningstips. Och vill ni gå till www.finest.se så hittar ni där mitt barnbarn Biancas blogg.

Som ni ser så finns det en tävling om bästa bloggen – Pernilla, Laila Bianca och Jennifer är nominerade!!! och på Finest.se kan ni alltså rösta – så alla ni som läser min blogg – gör det, tycker jag!

2173521

Bianca med Tims väska

Här gör Bianca reklam för Väskor, som designas av min underbara ex-svärdotter Mia och hennes och Niclas son Tim, mitt äldsta barnbarn.

Dessutom tycker jag det vore roligt om ni som läser min blogg – skriver kommentarer, så jag vet att jag har läsare – och vad ni tycker!

Och naturligtvis avslutar jag – som vanligt med affirmationen ur Louise L Hay:s Kalender för 2014:  ”I can do it”:

Först får ni Februari månads budskap:

FEBRUARI 2014:

Snow is on the ground in much of the world, yet I know that new life simmers beneath the surface. I trust Life to take care of all my needs this month, just as it does with everything in nature. So much is just waiting to burst forth in the perfect time and space sequence.

Dagens Louise L Hay affirmation:

23e FebruariSkanna 2178

 

24:e februari:

Skanna 2223

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

8 svar på ”Pernilla, Laila, Bianca- och Jennifer

  1. Vilket härligt låångt inlägg du skriver som jag läser på kvällskvisten. Har varit inne och röstat på de dina flera gånger och hoppas förstås att de vinner. Har följt Pernillas blogg i många år liksom fina Susannes, så Pernilla med vänner får självklart mina röster – synd att det inte finns någon kategori för Susanne…hon skulle vinna helt klart!
    Kul att se bilden på Pernilla som Annie. Såg den på Folkan 1977 (tror jag) med Pernilla i huvudrollen och Sigge Fürst som hennes motspelare. Sen fick jag LP:n i julklapp av någon omtänksam släkting, men jag blev grymt besviken att det var en amerikans version och inte den svenska. Lite otacksamt av mig men jag trodde ju att den fanns på svenska förstås!
    Kram Maggie

  2. Tittar in på din blogg varje dag,för att se om du har skrivit något.Du skriver underhållande och visar fantastiskt roliga bilder.Mycket roligt att få se gamla familjebilder

    • Tack Maria. Roligt att höra – jag kommer att visa en hel del gamla bilder i fortsättningen, eftersom jag håller på att skriva mina memoarer. Så det blir litet utdrag ur boken, som jag hoppas att ni – mina läsare tycker om att se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *