Oscars-galan 1966

IMG_4503 (1)

Så här i Oscars-tider, –  så minns jag när jag var i Hollywood 1966 för Oscars-galan eftersom ”Käre John”  var nominerad för en Oscar för bästa utländska film. Vårt gäng: Jarl Kulle och jag, Göran Lindgren (Sandrews) Regissören LarsMagnus Lindgren och Gunilla Pontén som gjorde kläderna. Tidningarna skrev att vi hade Oscars i blick, när vi startade vår resa………….

IMG_4505 (1)

Hans vinkade av mig och gänget vid flyget  liksom Gertie – Göran Lindgrens fru. Hollywood – here we come!! 

IMG_4504
IMG_4506 (1)

Max von Sydow mötte oss vid flygplatsen i Los Angeles och önskade oss lycka till!Det blev ett kärt återseende med Max, eftersom vi filmat ihop: Då såg det ut så här: 1961 i ”Bröllopsdagen”.

IMG_4498
IMG_4497

Väl framme i Hollywood  var det det ena coctailpartyt efter det andra. Här vi poolkanten på Beverly Hills Hotell. Med olika celebriteter. 

… och även min käre bror Kaj, som kom från Ohio, där han jobbade som lärare, och som nu fick följa sin lillasyster på äventyret i ”den stora världen”!

IMG_4499

Vi fick också tillfälle att bada och sola vid Santa Monica Beach – eller vid poolen på vårt lyxiga hotell Beverly Hills Hotel, där jag fick en hel bungalow för mig själv!

IMG_4483
IMG_4487
IMG_4488
IMG_4490

Som sagt, coktailparties varenda dag – där lilla jag från Sverige fick träffa skådespelare, som jag bara sett på bild – och som jag väl aldrig skulle ha kunnat drömma om att jag skulle få träffa. Som här: Min ungdoms IDOL GREGORY PECK!!!!! Jag hade väggarna tapetserade med honom när jag var tonåring. Han visade sig vara precis så trevlig, charmig – och sexig – som jag hade hoppats att han skulle vara i levande livet.Mac Donald CareyDana AndrewsIda Lupino

IMG_4484
IMG_4485
IMG_4489
IMG_4493
IMG_4492

Så var det dags för DEN STOR DAGEN: OSCARS-GALAN! Där jag fotograferades tillsammans med: Peter Ustinov Kim Novac och hennes man.      Och naturligtvis med Jarl Kulle – som , liksom jag, var spända inför resultatet vem som skulle få Oscar för bästa utländska film. Det blev Tjeckiens bidrag . Men vi var inte ledsna för det! ”Käre John” seglade upp som nr 6 på de mest sedda filmerna i USA.Här får vi ta emot Oscars-plaketten . Bakom mig står Jarl Kulle och vår regissör LarsMagnus Lindgren – längst till höger Carlo Ponti.

 Vi fick alltså ingen Oscar – men jag fick med mig hem en Oscar (gjord i naturlig storlek – men i stearin) som satt på de enorma tårtorna som bars in vid banketten efter galan. Vår kypare hade sett ”Käre John” och tyckte att jag skulle ha en Oscar, så han smugglade ner den under bordet till mig! 

 Och jag blev uppkallad till Metro Goldwyn Meyers kontor – och blev erbjuden en roll mot Elvis Presley! Men jag tackade nej. För det första ville jag inte åka ifrån min familj hemma ( Hans och mina två små barn . Peter 3 år och Niclas 1 år)  och för det andra var jag uppbokad redan med teaterjobb och film- och TV-jobb hemma. Jag kunde inte heller tänka mig att ta med mig familjen till Hollywood för en (som jag trodde) osäker tillvaro där. Vilket min amerikanske agent föreslog! Så Elvis fick nej tack från mig.

  • Dokument
  • Block
Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *