Intervju för film om svensk filmhistoria.

 

Häromdagen medverkade jag i en intervju som skall finnas med i en film. Eftersom jag befinner mig i Spanien, så flög Linda Callenholt och Carl Javér ner till mig i Nerja för att spela in.

Det blir en dokumentär långfilm för bio, som undersöker hur bilden/mytbilden av den svenska kvinnan kom till. Filmen har stöd från Filminstitutet och samproduceras med SVT. Linda skriver  manus tillsammans med Carl Javér (Reconstructing Utöja).

Den här filmen ska vara kvinnornas berättelse och det kommer att finnas  intervjuer med flera av de skådespelerskor som var aktiva under 50/60/tidigt 70-tal. Det blir en film om svensk filmhistoria ur de kvinnliga skådespelerskornas perspektiv, men också en historia om Sverige och hur det var att vara kvinna under denna omstörtande tid.

Vi tog endast  ljud under intervjun och sedan skapas filmen tillsammans med arkivmaterial från tiden (tidigt 50-tal till tidigt 70-tal). De  har grävt i arkiven både i Sverige och utomlands och det finns så mycket spännande och visuellt material!

Tack Linda – och Carl för några intensiva timmars inspelning . Lycka till med filmen – den blir spännande att se!

 

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *