Goda råd till Bianca och er andra!

När Bianca hade sin 25-års-fest på nyårsafton höll jag – hennes Mormor – ett tal, som jag valde att göra kort, kort, kort!!!! Hahahaha!!!!  

 Men jag hade så många goda råd och tankar som jag ville ge henne inför framtiden, så jag gav henne dessa i ett kuvert för att hon skulle kunna läsa i lugn och ro.

Nu får ni – mina kära blogg-läsare också ta del av dem. Varsågoda!

Kommentera gärna , så jag får höra vad ni tycker!

 

Goda råd:

Dåligt självförtroende är ett vanligt problem. Lyckligtvis går det att stärka självförtroendet genom att ”peppa” sig själv.

Använd dessa goda råd till detta. Ibland går det fort, ibland tar det lite längre tid. Läs igenom dessa goda råd när du behöver stärka dig själv inför en besvärlig uppgift eller i förebyggande syfte. Du kommer att bli förvånad över resultatet.

Positiva tankar skapar positiva resultat.

Negativa tankar skapar negativa resultat.

Lyssna på vad du säger om dig själv.

Vad du tycker om dig själv hörs på hur du uttrycker dig. Det talar om för andra vad de ska tänka och tycka om dig.  Beskriver du dig själv med kärlek och respekt? Eller berättar du alltid vad du inte kan, vad du skulle ha kunnat göra om du inte  varit så dum/klantig/opraktisk?

Ord har makt och så som du säger att du är, kommer du också att bli. Dessutom blir du behandlad så av andra.

Du är faktiskt fantastisk!

Bli medveten om dina tankar.

Dina attityder, det du tänker om dig själv, blir till ”sanningar” för dig om vad du är, har och gör.

Positiva tankar om dig själv är en förutsättning både för ett gott självförtroende och förtroende för andra. Tag fasta på det du är duktig på. Allt sådant är bra och gör dig glad.

Träna positiva bilder!

När du vet att du har något speciellt framför dig, t.ex. ett viktigt möte eller framträdande inför en grupp människor, målar du upp situationen i fantasin. Om du är orolig dyker rörliga bilder om ett skräckscenario upp i dina tankar. Träna dig på att ersätta katastrofscenerna med glada och lyckade versioner!

Våga säga nej.!

Du har rätt att säga nej om det passar dig bättre. Du behöver inte säga ja för att göra andra glada eller vänligt inställda. Ett vänligt men bestämt nej ökar respekten för dig. Har andra svårt att respektera ett nej så är det deras problem, inte ditt.

Våga misslyckas!

Det man ångrar mest är det man aldrig vågade. Man vågar inte av rädsla för att misslyckas, för att bli utskrattad och förlöjligad. Men om man inte vågar riskera att göra bort sig någon gång, ger man sig själv ett mycket inskränkt och torftigt liv. Våga – vinn ibland.

Det är viktigt att förstå hur lite det betyder för andra om man skulle darra lite på rösten, spilla ut ett glas, hälsa på fel person, få nobben etc.

Välj ditt umgänge med omsorg!

Människor med företrädesvis negativa tankar och negativ framtoning ”smittar av sig” på omgivningen. Har du många sådana människor i din närhet, kan de förstöra din självkänsla och få även dig att inta en negativ känsla.

Se istället till att du vistas bland positiva människor i varma, vänligt sinnade relationer och miljöer så ofta som möjligt.

Öva din tillit till andra.

Ju mer du tycker om dig själv, desto mer tycker du om andra. Om du känner dig själv väl och vet att du är en hedersknyffel, då bedömer du andra människor efter samma måttstock. Du vågar tro på att andra människor också gör så gott de kan, att de vill dig väl.

Ha gärna hög krav på personer i din omgivning, men se till att ha minst lika höga krav på dig själv.

Brukar du sura?

Tillhör du dem som ofta surar och irriterar sig på saker och ting som inte går exakt deras väg? Tjänar du något på det? Trivs du och din omgivning med dig när du surar? Tänk efter; Skulle inte lite mer överseende eller ödmjukhet inför andra och övrigt som du surar för, förändra ditt liv i en positiv riktning? Surande är mycket påfrestande för omgivningen, men den som förlorar mest på det är du själv!

Väljer du skratt eller ilska?

Det är faktiskt du som väljer hur du ska reagera i olika situationer. Om du väljer att reagera med skratt eller ilska, påverkar inte omgivningen särskilt mycket. Däremot förlorar du själv en massa energi med ilskan. Det är jobbigt att vara arg. Att skratta är mycket lättare och dessutom trevligare. Varför slösa bort värdefulla dagar på att var ilsken när det är så härligt att skratta.

___________________________________________________________

Eftersom Bianca – och även Pernilla och jag – och Oliver är Stenbockar i vår familj, så hittade jag detta som handlar om Stenbockens år!

STENBOCKEN

2020 är Stenbockens år.

              Nu är det Stenbockens tid så det är dags att se över allt som du uppnått detta år och sätta upp nya mål för kommande år. Du har förändrats mycket under några år, så tänk efter vem du är nu och vad du vill nu, för det kan ha förändrats. Det är Stenbockens år 2020 så sikta högt och förverkliga dina drömmar.

Du tar plats och är stabil och kraftfull.

           Du fortsätter även under detta år att göra förändringar djupt inom dig. Du tar plats, du visar dina underbara ledaregenskaper och du visar fram en oerhört stabil och kraftfull sida,. Du visar att du verkligen är en kraft att räkna med och du går, med gott självförtroende, framåt i livet.

          Ekonomi: 

           Du själv, det sätt du tar dig fram på i livet och vad du bidrar med, påverkar på ett positivt sätt din ekonomi detta år. Det är under februari och mars  som du ska vara litet försiktig med att skriva på avtal och kontrakt, vänta till mitten av mars så blir allt mycket bättre.

          Kärlek:

 Detta år har du mycket fokus på vem du är och vad du vill och du tar stora kliv framåt i livet. Det kan innebära att du inte lägger så mycket tid på dina relationer. I kärlekslivet kan det vara litet trassligt  under juni och juli. Det blir lätt missförstånd och diskussioner. Var klar med vad du menar.

Tänk på:

Sätt nya härliga mål i livet, expandera, dröm och följ flödet!

 

Nyårslöften

 1)  Våga säga förlåt

Det kan ta emot, särskilt om du är en person med mycket stolthet och har svårt att svälja den. Men att säga ”förlåt” (även om man tycker att man egentligen borde behöva) kan göra så mycket för både dig och den du ber om ursäkt till. Det är värt det!

2)  Säg vad du tycker oftare!

”Jag är bara ärlig” är den sämsta ursäkten någonsin som folk (läs: docku-såpastjärnorna) har för att vara elak mot någon annan. Men att säga vad man tycker behöver inte vara elakt, det kan vara ett sätt att stå upp för sig själv och lätta sitt hjärta. Vanlig vett och etikett räcker långt!

3)    Ät god mat, vila, prata med dina vänner, slökolla på serier, lägg ansiktsmask eller gör något annat som gör dig lugn och harmonisk. Du är du, liksom. Slösa inte bort dig själv och se till att ta hand om dig själv på samma sätt som du tar hand om alla andra.

4) Lyft andra.

Genom att lyfta andra lyfter du dig själv, everybody wins! Var inte rädd för att ge beröm, även för de minsta sakerna.

5) Sov mer.

Sömn hjälper mot det mesta, trust me!

6) Skriv en lista med TV-serier du vill titta på.

När livet känns trist och du inte orkar något annat än att slungas in i en annan värld för en stund så kan det vara bra att ha en färdig lista på serier att börja beta av. Då slipper du också halvkolla på usla Netfix-förslag.

7) Gör upp ett schema för när du ska ringa eller smsa dina nära och kära.

Att veta att man inte hör av sig till folk så ofta som man borde kan skapa en stor stress och oro. För att undvika det kan du göra upp ett schema som gör det lättare. Skriv t.ex. upp att du ringer Mormor och Morfar varje eller varannan söndag eller smsar din kompis som flyttat långt bort, varje tisdag på lunchen.

8) Förlåt dig själv för saker du gjort, men som du inte har kunnat släppa.

Skriv ner saker du har ältat och haft ångest för. Förlåt dig själv för det och gå vidare. Det är okey att inte släppa saker helt, så klart,  det är svårt att göra det på beställning. Men bestäm dig för att förlåta dig själv oftare.

9) Avfölj folk på Instagram som ger dig komplex.

Helt ärligt, det finns ingen poäng i att följa folk som ger dig komplex för hur du ser ut, hur ditt liv är, vad du har för jobb eller annat. Avfölj!

10) Förlåt dig själv för att du inte är perfekt!

Du har såklart hört ”ingen är perfekt” en miljon gånger, och visst känns det ibland som att alla är det utom du? Det är inte sant. Att ibland falla i självhatiska tankar och ifrågasätta sig själv händer ALLA. Det viktiga för att inte låta det bryta ned en  är att förlåta sig själv och acceptera att man inte är perfekt, men att man ändå är en sjukt jävla grym person som lär av sina misstag och hela tiden försöker bli bättre!

11) Våga misslyckas! Vad är det värst som kan hända?

Oftast händer inget srskilt farligt av att misslyckas. Det kan svida, men det går över. Och om löftena ovan inte funkar för dig, om du inte kan äta bullar utan dåligt samvete och hellre exploderar än att säga ”förlåt”, skit i dem! Gör det du vill och det som får dig att orka en dag till!

Lycka till i livet – älskade Bianca!

 

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

3 svar på ”Goda råd till Bianca och er andra!

 1. Åh vilken fest Bianca hade, se verkligen kul ut 😃
  Vilka bra goda råd och tankar hon fick av dig och som vi får ta del av med.
  Kan bara hålla med i allt. Positiva tankar ger positivt resultat och negativa tankar ger negativt resultat så är det ju.
  Jag har hunnit tänka och fundera mycket över livet senaste tiden på sjukhuset.
  Hur vi tänker och se på saker och ting prägla oss i livet. Man se också vilka som är ens nära vänner när man är sjuk.
  Jag ska träna på att säga nej mer och våga ta för mig lite mer. Våga fråga, våga misslyckas och våga lyckas 😍

  Tack för du dela med dig av dessa goda råd.
  Må så gott
  Kram Sandra

 2. Hej. Det ligger mycket i det du skriver, .min kära Mor sa Ett gott skratt kommer du långt med❤️ Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *