Fiesta en El Campo de José y Tompa

IMG_3159I Spanien gillar man att ställa till med ”FIESTA” och i går var det ett gäng skandinaver som samlades hos José och Tompa på deras Campo.                                                                    En gång varannan vecka träffas ett gäng som kallar sig för ”Nerjorna” och äter lunch tillsammans på olika restauranger i stan. Gruppen består av kvinnor – och herrarna ville inte vara sämre, så de bildade ”Gubbröran”, som också äter lunch tillsammans.              Ibland får ”Nerjorna” och ”Gubbröran” festa tillsammans – som i går när José och Tompa arrangerade Fiesta på El Campo!IMG_3160José var i full färd med att tillaga den obligatoriska paellan, när gästerna anländeIMG_3178och Tompa och José kunde glädjas åt att deras initiativ lockade c:a 60 fest-glada gäster!IMG_3224IMG_3199IMG_3176 Förrätten var en räk-coctail med pan.IMG_3177Och Paellan var imponerande!IMG_3186José var mäkta stolt att få servera denIMG_3190Och jag längtade efter att få smakaIMG_3191José lade upp på tallrikarnaIMG_3193Och det såg verkligen läcker ut!IMG_3211IMG_3225Vi hade mycket trevligt vid vårt bordIMG_3233IMG_3205IMG_3179Alla lät sig väl smaka!IMG_3175IMG_3181IMG_3200IMG_3215Dessa herrar stod för underhållningen och det spelades och sjöngs alla ”gamla kära låtar”!IMG_3234José, som är spanjor – men räknar sig som lika mycket svensk, eftersom han bott i Sverige i Hälsingland tillsammans med sin svenska fru Eva. Och visar stolt upp bilder på lingon, hjortron och kantareller som plockas där. Han är svensk mästare i lingonplockning bl.a. Och har sprungit Stockholm Maraton tre gånger!IMG_3195IMG_3245 Om nöden krävde, så var det bara att uppsöka detta lilla husIMG_3246med denna lilla skylt.IMG_3185I det här köket lagas all mat till alla gäster!IMG_3183Vinflaskorna öppnades med en behändig öppnare!IMG_3171IMG_3239Bland alla gästerna träffade jag en gammal bekant, som jag inte sett på massor med år: Närmare bestämt inte sedan vi spelade in ”Varuhuset” på TV, där jag spelade ”Margareta” och Pelle Wickman var kameraman!1987 01-07 Varuhuset TVDå såg jag ut så här! Det var roligt att prata om den tiden då vi spelade in denna TV-serie, som gick i 64 avsnitt och var omåttligt populär!IMG_3243När festen började lida mot sitt slut var det dags för José att städa upp i köket och slänga tomflaskor ochIMG_3244Hans och övriga gäster hjälpte till att ställa i ordning efter festen.IMG_3251Gästerna enades om att detta var en härlig Fiesta!IMG_3162IMG_3217Och vi kunde tacka José och Tompa för en fantastiskt välordnad Fiesta en El Campo!IMG_3242Jag fick med mig hem ett knippe färska lagerblad! Som jag kanske kan använda när jag skall laga min egen paella i trädgården!                    Då kanske jag sätter på mig min Flamenco-klänning som jag älskar att bära! Denna bild togs när jag i januari i år firade min 75-årsdag i mitt älskade Spanien!

Dagens visdomsord:

Livet är god mat kärlek och omtanke GD

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

18 svar på ”Fiesta en El Campo de José y Tompa

 1. Men så mysigt och trevligt ni har det i Spanien 🙂 underbart ju!!!!
  Fina härliga bilder som sprider glädje och värme, tacksam <3

  Stor VARM KRAM tillbaka

  Sandra

 2. Håller fult och fast med dig, en mycket välordnad fest på Campo, så trevligt och gott, denna tradition måste bevaras. Tack till Jose, Tompa, Ritva, Eva, utan er ingen fest på Campo! Kram

 3. Vad kul att läsa om ”Fiestan”! Verkar ju jätte trevligt, var i Spanien är detta?
  M.V.H
  Anne-Catrine

 4. Hälsa José och Tompa från Sune och Lena i Örnsköldsvik. Vi vet att deras paella är super. Till helgen ska vi titta på din dotter Pernilla på Göta Lejon, ska bli jättekul, jag följer hennes blogg varje dag.

 5. Vilket trevligt inlägg och vilka härliga bilder! En hel del bekanta ansikten för mig, så det känns nästan som att jag var med! Är för övrigt tillbaka i Sverige nu efter en vecka i Nerja.

 6. Hej Christina, vad trevligt det ser ut!! Bor själv i Nerja under vinterhalvåret sedan många år och är numera Friherrinna vilket gör att jag nu har tid för luncher..;-)! Hur blir man medlem i Nerjorna? Med vänlig hälsning,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *