En Solskenshistoria!

Christina Da peppeIMG_4620

Är inte detta En riktig solskenshistoria, så säg!!

För ett tag sedan damp det ner ett paket till mig med två tjocka böcker ”Miljardären som visste för mycket”. Skrivna av en författare som heter Hans Hatwig. Dedikationen i böckerna löd så här: ”Kära Christina! Jag blev kär i dig när jag såg filmen ”Änglar, finns dom?”. Utan den filmen och din medverkan hade jag aldrig haft den karriär som jag fick i Sverige. Tack för det!”

IMG_4657

Jag har nu läst ut den första boken och är inne på nr 2. En spännande berättelse om den unge väst-tyske Hans, som såg filmen ”Änglar, finns dom” och förälskade sig i Sverige och den unga filmstjärnan ( = Christina Schollin) och bestämde sig för att emigrera till Sverige och söka äventyret här! Boken handlar om hans spännande möte med den mycket förmögne John-Henry Sager, som blev hans mentor. Den melankoliske miljardären introducerar sin fattige adept in i den fördolda svenska överklassen, bland grevar och baroner och finansmän som länge lät sig förblindas av nazismen och Tyskland, samtidigt som de levde i skräck för kommunismen och Sovjetunionen.

Häromdagen var det dags för ett lunch-möte i Gamla Stan, där Hans Hatwig och jag fick tillfälle att mötas och där Hans berättade för mig vilken betydelse jag och filmen haft för hans liv!

Hans fick som 19-åring sin första anställning i Sverige – och har sedan dess skapat och producerat tidskrifter, bland andra Tiffany, Poster, Okey, En Ding Ding Värld och Veckans NU. Alla succéer med höga upplagor!

Det blev en trevlig lunch tillsammans med denne sympatiske entreprenör – som bedyrade gång på gång att alltihop som han upplevt här i Sverige var tack vare mig och filmen ”Änglar, finns dom”!

Är inte detta en riktig Solskens-historia, så säg!!! Christina med Hans H

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

12 svar på ”En Solskenshistoria!

  1. Jo, fantastiskt! Minns hans namn från poptidningarnas värld, en mogul!
    Grattis till trevligt möte och jag önskar dig en fin helg, Christina!❤️

  2. Men åhhh bli allt lite tårögd, verkligen en solskens historia. Kul att ni fick tillfälle att träffas med 🙂

    Önskar både dig och Hans (på bilden) allt gott, ja din Hans med så klart 😉

    Säger bara; ”ÄNGLAR FINNS” och DU är en av DOM Christina

  3. Där ser man vad kändisar har för påverkan på ” vanligt” folk. Vilken tur att han blev förtjust i dig och inte i någon som hade haft en dålig inverkan. Härligt att ni nu också fått träffa varandra. Ha det så gott och hoppas att det finns änglar som vakar över oss.

  4. Christina, vilken tur att du gjorde en sådan strålande insats i ”Änglar finns dom” och vilken tur att Hans Hatwig såg filmen och tog sitt pick och pack och flyttade till Sverige. Och vilken tur att förlaget publicerade de båda böckerna på vardera 800 sidor var. Maken till bra och intressant läsning får man leta efter….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *