Dag 52 – 53. Positiva tankar.

Kära blogg-läsare. Med detta inlägg vill jag påpeka vikten av att vara positiv och sprida positiv energi.  Så här står det på startsidan på min hemsida:Christina Schollin är en av våra mest kända skådespelerskor med en inre skönhet och mognad som gärna smittar av sig. Nu är hon en föregångare inom wellness-branchen, som mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra, från skönhetsprodukter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi.

I denna blogg vill hon dela med sig av sina levnads-råd,

MÅ BRA-erbjudanden – möjligheten att få komma med i ”Team Schollin” = En lönande affärsmöjlighet för den som är motiverad –

och också litet om sin privata sfär.

”Våga vara ett föredöme!”

_______________________________________________

Jag hade hoppats att alla mina blogg-inlägg skulle handla om positiva händelser och där jag kunde dela med mig av positiva levnadsråd. Ni som följt min blogg vet om att det är så.

Och jag ville så gärna sprida GOD ENERGI!Ibland sätts man på prov – när man ställs inför valet att berätta eller inte berätta. Även om händelsen i sig inte är särskilt positiv.

På senaste tiden har jag skrivit om hur jag följer en 120 Day Ruby-plan, som handlar om att man skall anamma goda positiva levnadsvanor i och för  personlig utveckling, för att nå framgång i yrkeslivet och i privatlivet.  Och lära sig hur man skall dela med sig till andra. Planen handlar också om att man skall stå upp för sig själv och inte låta någon göra något mot en som man inte förtjänat. Då måste man säga ifrån.

Och det är precis det jag gjort de senaste dagarna. Jag kände att det var dags att säga ifrån – så här får det inte gå till! 

Allt detta hade kunnat undvikas – om mina mail och sms till Minette Tigerfalk och även Pernillas sms hade fått något svar. 

Gång på gång skrev jag vänliga mail om just detta: Att vi var vuxna människor som kunde göra upp i all vänskaplighet, göra det vi kommit överens om och avsluta vårt samarbete på ett värdigt sätt – och gå vidare i livet.

Ett värdigt avslut!

Jag hade inte för avsikt att kommunicera med någon advokat och tänker heller inte anlita någon – det här var något som rörde vårt samarbete – där ett personligt möte hade varit det enda rätta. 

Nu tycker jag verkligen synd om Minette – för de kommentarer som hon har fått utstå från bloggläsare hos både mig och Pernilla, som vittnar om att dom också råkat ut för henne. Dessa kommentarer har varken jag eller Pernilla med att göra. Tyvärr är det så att det är Minette själv som försatt sig i den här situationen – och som hade kunnat undvikas om hon hade svarat på mail och sms.

Jag tycker också synd om henne att hon nu skall behöva utstå smälek för att hon – hör och häpna – polisanmäler mig och Pernilla! Det är befängt!

Jag har beskrivit förut här i bloggen hur jag konfronterade henne efter att jag fått det chockartade beskedet om att jag blivit uppsagd från min lokal och möttes med orden: ”Du har ingen rätt att tränga dig in här”. När hon sedan vägrade att prata med mig lade jag min hand på hennes axel för att hon skulle förstå att nu var det inte läge att slingra sig undan, utan nu ville jag ha en förklaring från henne, hur det hade gått till. 

Så – Jaaa . JAG TOG PÅ HENNE. Är det misshandel????  

Jag tycker också att det är så synd att ett samarbete oss emellan, som jag hoppats på skulle vara fruktbart för oss båda – skall behöva avslutas på detta ovärdiga sätt!

Nu är det dags för mig att lägga allt detta bakom mig – inte ödsla energi på att försöka lösa en situation, som jag inte har kontroll över.

Jag behöver positiv energi i mitt liv – inte negativ. Energi-tjuvar skall man akta sig för!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Här är min beskrivning på hur man skall utveckla en bra affärsrelation.: där jag pratar om Entreprenörskap.:

Jag tror att man bör ha en vision och hålla sig till den. Min vision från början var att jag ville dela verksamheten med någon eller några andra som hade liknande vision och där man kunde stödja och entusiasmera varandra. Ett nätverk alltså. Då öppnar man inte bara en affär, man öppnar en möjlighet för folk att få möjligheter också. Går man samman så kan ”genialitet, kraft och magi uppstå. Genialitet för att man befruktar varandra med idéer. Magi för att det är magiskt att det är så mycket kraft som skapas i och med allas entusiastiska arbete för en gemensam sak. Jag vill också att verksamheten skall fungera även när jag själv inte finns där, annars är det lätt hänt att man bränner ut sig och tappar lusten. Jag är öppen för förändringar och flexibel till min natur vilket jag är övertygad om att man måste vara som entreprenör. Finns det en vilja så finns det en väg. Det händer hela tiden nya saker och det känns härligt att ha möjlighet att pröva sina idéer och vara öppen för nya saker. Sällan vet jag vad nästa steg är. Jag gillar citatet: ”alla bra strategier är skrivna efteråt.” Ett är säkert: Att skapa ett eget företag är bland det roligaste man kan ta sig för. Men – ensam är inte stark, utan: ”En chef är en person som behöver andra”. Så som avslutning på mitt anförande kan jag inte undanhålla er ett annat citat, från en herre, som heter Luciano de Crescenzo: ”Alla är vi änglar med bara en vinge. Flyga kan vi, om vi omfamnar varandra”.

   Önskar alla en solig, härlig dag fylld med positiva tankar och tillsammans med positiva människor.

 

 

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

43 svar på ”Dag 52 – 53. Positiva tankar.

 1. Hej Christina! En ängel från din butik hänger på hedersplats i min mors kök, där den har hängt länge länge och lär fortsätta att hänga. Ja, tyvärr kan relationer spåra ur och bli fel, det kan hända oss alla. Krönikan i ämnet i en kvällsblaska skrivet av en ung man som gillar att gå på ”Paradise hotell-fest” är bland det grundaste och barnsligaste jag läst. Är det inte på tiden lägga ner mobbningstrenden snart? Där man plumpt kastar ur sig elaka kommentarer i ämnen man inte är insatt i. Medierna liknar numer en skolgård där de elakaste plågoandarna koras till tuffingar. Så lille ”tramsFrans”, ja han kallar sig faktiskt, insiktsfullt, så i Nöjesguiden, bli lite torr bakom öronen så ska du se att livet inte alltid är så snällt och då vill säkert du med möta lite empati och förståelse från omgivningen, inte att andra ska gotta sig i din olycka. Och en annan viktig sak: Chrisina Schollin är berömd på RIKTIGA meriter, inte bara genom att vara en gaphals. Sluta gapa! Det var så förbaskat skönt, när ni tramsFransar höll klaffen! Mvh Anna

  • Hej Anna. Jag har inte läst detta du talar om, så jag vet inte alls vad det står. Men – som alltid – finns det människor som älskar att uttala sig om saker och ting. Det får man räkna med. Huvudsaken är att man vet själv vad som är sant och riktigt.

 2. Härliga Christina. .♥
  Fortsätt som du är!♥♥♥
  Många ♥.kramar från mej.
  Du ska se att allt rättar till sej.
  Njut i Italien med din familj♥♥
  All sol på er♥
  En medmänniska.
  🙂

 3. Bästa Christina.

  Tycker du gör rätt att gå vidare och lägga det bakom dig. Hon är inte värd din energi.
  Bort med energi tjuvar.
  Förstår inte varför hon inte vill ha ett värdigt avslut. Vi kommer nog aldrig få svar på den och många mer frågor.
  Självklart är det INTE misshandel att lägga sin hand på annans axeln, så fall har nog många blivit misshandlande ett fler tal gånger.
  Nä nu lägger vi inte mer energi på henne.
  Tycker det var rätt och bra av dig och Pernilla att berätta om det.
  Sänder styrka och positiv energi till dig 💐

  Kram Sandra

 4. Jag tycker att du och din dotter och även ditt kvinnliga barnbarn är förskräckliga ! Otrevliga och narcissistiska. Jag mår illa när jag läser era påhopp på denna entreprenör! En företagare, stark och ambitiös. Som vill ge Stockholmarna hälsa och skönhet till skillnad mot dina meningslösa änglar. Jag tycker att ni borde skämmas!!! Fy!!!

 5. Så härligt att se ert program, Wahlgrens värld . Ni verkar ärliga och riktiga människor. Jag har nog följt er i alla år. Jag är drygt 10 år äldre än Pernilla och har tre flickor. Jag känner igen mig i mycket som ni visar på TV, barnens kaxighet mot föräldrarna och ändå denna kärlek och samhörighet. Jag uppskattar er ärlighet och öppenhet. Jag har även jobbat med ungdomar/studenter i 15 år och har erfarenhet. Detta program som ni delar i är toppen. Det måste ge er mycket positivt. Ni har talang i sång, teater och skådespel . Mina barn har talang i gymnastik men inte i musik. Hälsningar från Åsa / universitetsadjunkt/ lärarutbildning

 6. Fina underbara Christina, du tar allt med san vardighet och ett lugn som ar avundsvart. En stor kram fran Toskana.

   • Kram till dig. Jag hade turen att traffa pa Pernilla och barnen har i Toskana, och maste saga att ni ar underbara! Jag blir sa arg och ledsen for det som hant dig,men ar glad att du har familjen som stottar. En stor kram till dig, mjuka harliga manniska. (och otroligt snygg!!)

 7. Hej Christina, med tanke på det som hänt med din lokal,…. så hade M ett inlägg på sitt Instagram där hon o sin affärsväninna ler så segervisst och skriver ”att dem är inne”!. Något det lät som dem arbetat hårt för. Fotot var inne från Riksdagen. Inlägg innan el efter handlade om att nya spännande saker kommer ske.
  Jag får en stark känsla att det handlade om din lokal.
  (Hon har nu ändrat till privat konto)
  På kontot framgick det alltid som att det hette Carino i Stockholm
  Kanske ska du inte lägga ut denna kommentar med tanke på polisutredning?
  Varm kram Maja

  • Hej Maja.Jag vet precis vad du talar om. Och det är bara ett av många märkliga turer i den här historien – där allt nu börjar falla på plats för mig. Mer säger jag inte just nu. Men tack för info!

 8. Hej Christina
  Jag kommer mest ihåg dig från Varuhuset från början och har följt dig och din familj på sociala medier under åren. Ni sprider så mycket glädje och kärlek, och jag bara älskar Wahlgrens Värld. Tack för att ni verkar vara precis så som ni är. Äkta ❤️

  Kram

 9. Hej Christina! Det du skriver här är inte så trovärdigt för mig. Att stå upp för dig själv och att säga ifrån till Minette har du ju redan gjort enligt din egen berättelse. Men sedan valde du att även gå ut med detta offentligt i din blogg istället för att gå vidare och acceptera att du förlorat din lokal. Tänk om alla kända personer skulle använda sig av sina bloggar och berätta om vilka oförätter de blivit utsatta för? Hur skulle det se ut?
  Det är ditt ego som spelat dig ett spratt här.
  Har du läst ”En ny jord” av Eckhart Tolle?
  Vill varmt rekommendera dig den för vidare personlig utveckling. Med vänliga hälsningar

  • Hej Linda. Jag uppskattar kommentarer här på bloggen – men nu tycker jag att det räcker med skriverier för min egen del.
   Jag kommer i fortsättningen att skriva om trevligare saker i min blogg och sprida bra energi.
   Jag har läst Eckhart Tolle. Den är mycket bra.
   Med vänlig hälsning. Christina.

 10. Hej Christina! Besökte dig då och då i din lilla bod där du hade det så fint och var så fin själv och spred trivsel, om jag minns rätt så var det konserter där också med Johan Stengård.
  Nu till allt detta som det skrivs om. Först ändå förstår väl alla tänkande människor att en lokal i Gamla Stan är det ingen som ”får” med tanke på att plötsligt har Minette denna mycket åtråvärda lokal i det åtråvärda läget i sina händer. Någon hade förslag på att den kostar kanske 300 000 om året, mer tror jag. Vet en tjej en gång som sålde sina smycken på Västerlånggatan och betalade 8000 för en vecka i ett litet rum.
  Så mycket är oklart för oss utomstående som inte sett några ”papper” men ett är säkert att du Christina skulle naturligtvis ha ersättning för detta kontrakt.
  Ingen kan ju bara komma och ”få” det. Och ingen ”ger” ju det heller helt plötsligt. Så bara där kan ju Minette komma med en trovärdig förklaring hur det gått till.
  Jag tror att allt reder ut sig och klokast om ni i övrigt lägger detta åt handlingarna som du själv säger. Verkar ju så snurrigt allt och hur du blivit intrasslad och inte rätt informerad så tror att denna nya verksamhet, jag menar vem går dit? Det löser sig utav sig självt.
  Och Christina var rädd om din egen hälsa och hoppas att du kan tänka positivt som du gör, du har ju haft och har ett fantastiskt liv och vilka fina barn och barnbarn, ja och så maken:-)
  Tråkigt men bäst att tiden får ha sin gång så löser det sig till det bästa är jag säker på. Alla får klarhet och även Riksdagen när allt granskas ordentligt. Hur människor fungerar är så svårt att veta, mycket är obegripligt men tråkigt att du måste lämna det här på ett sådant jobbigt sätt.
  Du kan ha något eget igen om du har lust och ork. Du och Hans kanske:-)
  Ha det så fint nu hela familjen och var rädda om er!

  • Hej Monica. Tack för ditt fina inlägg. Precis så är det. Jag hade redan år 2011 tänkt att någon skulle få ta över min butik: ”Christinas Bod & Salong” – med all inredning, alla produkter – överta verksamheten och den goodwill jag då skapat i 18 år. Då pratade vi om en summa upp mot en miljon! Men, eftersom min hyresvärd sa upp oss alla i kvarteret på Storkyrkobrinken, för att lokalerna skulle renoveras – så var jag tvungen att tömma hela lokalen och magasinera allt – tills jag, när renoveringen var klar, kunde flytta in i lokalen bredvid som jag blev erbjuden. Där kunde jag förverkliga min dröm om en MåBra-Oas. Jag hade ett vänskapligt och friktionsfritt samarbete med olika ”Änglar” som hyrde in sig då och då i min nyrenoverade lokal. När jag bestämde mig för att någon skulle få ta över så var jag var erbjuden en ganska hög summa när jag hade en mäklare som skulle hjälpa mig med allt. Det går till så att vi gemensamt går upp till min hyresvärld Sveriges Riksdag och får personen godkänd som ny ägare. Nu var det så att jag inte ville att det skulle bli t.ex. en sushi-bar av min Oas. Jag ville att någon skulle fortsätta i min anda – med en MåBra-Oas.Så när Minette Tigerfalk dök upp och var entusiastisk och ville hyra in sig för att så småningom bli godkänd av hyresvärden – och betala mig en summa för den goodwill hon övertog – då var jag glad och lycklig över vårt samarbete på många plan. Resten blev dom det blev. Jag är glad att du påpekade just detta om att man inte bara ”får” ett kontrakt.
   Hade Minette bara gjort det som vi var överens om: Betala mig den överenskomna summan och att vi gemensamt gått upp till hyresvärlden och fått genen godkänd – då hade allt varit frid och fröjd och jag hade önskat henne lycka till!
   Ha det fint du också.
   Christina.

 11. Tycker du är helt fantastisk som kan ta allt detta som du gör att ändå tänka positivt och se det positiva hos alla, det är så beundransvärt tänk om flera kunde vara så. Tvivlar inte en sekund på att det du säger är sant och att du skulle kunna göra någon illa fysiskt eller psykiskt, låter helt absurt så galet. Fortsätt att vara du fina Christina och hoppas innerligt att du kan få upprättelse att rätt ska få vara rätt. All lycka till dig.
  Kram Rosa

  • Tack Rosa. Så mycket support som jag fått från så många – så känner jag att jag har gjort rätt. Det ger mig också kraft att gå vidare och lägga allt bakom mig och gå vidare. Jag hoppas att jag kan fortsätt sprida positiva budskap här på bloggen. Kram till dig.

 12. http://master.mspecsweb.se/sites/broker233/?page_id=6&type=deal&deal_id=MDIzM3wwMDAwMDAwMDE0MHw1OA.

  Är det här en aktuell annons? I så fall undrar man och ska lokalen säljas nu? Förstått att alla mäklare i Stockholm arbetar med denna modell också som rör överlåtelseavtal = nyckelpeng och en summa betalas för kommersiella hyreslokaler till den som överlåter och som den beskattas för och den som betalar för överlåtelsen får räkna den till verksamheten och betala moms.
  Här står till högstbjudande men såg en annan lokal med sämre läge i Gamla Stan och kanske inte lika fin, den erbjuds för 650 000 och ca 100 000 i årshyra plus moms.
  Nu är ju detta Sveriges Riksdag så hoppas de gör rätt! Och hoppas det ordnar sig så att Du får veta alla omständigheter och får klarhet i allt.
  Allt gott!

  • Konstigt när man länkar på detta nu så kommer meddelande att sidan inte finns men mäklarens objekt kommer upp överst ändå, ”hem”, ”till salu” o s v och klickar man på ”till salu” så kommer Storkyrkobrinken upp.

   • Japp ser det oxå, storkyrkobrinken 9 är till salu till högstbjudande med en hyra på 10.000 nånting i månaden …… Vad håller De på med Sveriges Riksdag kan man undra?

 13. Ja så konstigt det ser ut! Säljer Minette den nu eller är det Sveriges Riksdag som inte vill ha hennes verksamhet kvar och säljer ut hyreskontraktet/överlåtelsen? Klart man undrar … om denna röra! Lokalen som fått vara tidigare i Christinas regi i 22 år utan några problem. Och nu blir allt omkullkastat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *