Dag 106 – 110: Jane Fonda – och jag. Om Tacksamhet.

I dag väljer jag att skriva om Tacksamhet och börjar med att dela ett inlägg från Jane Fondas blogg.

Hon skriver precis det som jag skulle vilja skriva när det handlar om Tacksamhet.  Vi är lika gamla och har samma yrke, delar samma passion för skådespelar-yrket – för wellness och att få dela med oss till andra, älskar vår familj och strävar efter att vara en bra förebild och att kunna göra skillnad på olika områden. Vi är tacksamma för vad vi fått och vi är tacksamma för att vi får ge!

Hon – liksom jag, har en hemsida och en blogg som vi försöker hinna med och där vi  gärna vill dela med oss av goda råd och tankar. Liksom vi vill dela med oss av vår vardag och olika Events och fester.

Jag håller med henne om att det inte alltid är så lätt att uppdatera – så jag får också be om ursäkt att det ibland går lång tid mellan inläggen..

Så nu sänder jag en tacksamhets-tanke till er, mina läsare, som troget väntar och troget kommenterar. Det värmer, skall ni veta.  

Här är nu Jane Fondas blogg – Varsågoda.   

GIVING THANKS

Posted on November 27, 2017, in My Blog, with 9 Comments

 

Hi all my wonderful friends. I am so sorry that I haven’t posted a blog in forever and hardly even tweeted. I hope you are all well and that wherever you are, you had a Happy Thanksgiving. I did, for sure. Here’s what I said at the dining table as we went around, each saying what we are grateful for: I wake up every morning feeling grateful that I live here and not in Syria. I’m grateful for my healthy mind and body. I feel deep gratitude for the brave actresses who’ve come forward about their abuse at the hands of Harvey Weinstein. This has opened the floodgates and women are finally being heard and believed. I’m well aware that this happened because the actresses are white and famous but it feels like a tipping point when ALL women and girls and boys who have suffered sexual harassment, abuse and assault will be heard.

There are many people throughout the entertainment industry who are working hard to make sure there are laws and policies that will prevent this from happening again. We stand in solidarity with the women farmworkers, waitresses and office workers, people of color, with disabilities, different religions and sexual orientations that make them more vulnerable if they speak out.

So much has been happening to me and around me…good and bad. We all know the bad so I won’t go into that. The good—for me—Is that my children and grand children, sons and daughters-In-law, are doing well, healthy and seemingly happy. The weather is warm where I live (cold doesn’t suit my bones anymore). I’m celebrating my 80th soon and marvel at how terrific and energetic I feel. My son was rubbing my back last night as we watched TV with friends and he said, “Wow, Mom, You’re got really strong back muscles.” Made me feel really good.

Let’s pray we can all stay strong and determined to prevail against the forces of darkness. I’ll try to do better in the blogging department. Love to all. xx

_____________________________________________________________________________

Här kommer mina tankar om Tacksamhet – som jag skrev om i ett blogg-inlägg i Januari 2014.

Kära bloggläsare!  Detta blogg-inlägg skall handla om TACKSAMHET. Inspirerat av Pernillas blogg, som i sin tur inspirerades av väninnan Jennifer, som också bloggar på Pernillas sida: www.pernillawahlgren.se  För er, som inte läst det: Gör det! Inlägget heter: ”Gratitude”Favorit Nilla o JagMin favoritbild på Pernilla och mig! Här får ni läsa min kommentar i Pernillas blogg:

Pernilla- äskade dotter! Ett fantastiskt inlägg – inspirerat av Jennifers fina inlägg på sin blogg. Härligt att du med din blogg sprider goda tankar och delar med dig av den visdom du besitter. JAG är så tacksam över att ha fått så fina barn – varav du är min enda dotter – och så fina barnbarn – varav du fött fyra stycken, som du fostrat till de fantastiska små människor som dom är. Det viktigaste i livet: att ge sina barn: RÖTTER OCH VINGAR. Ge dem en start i livet så att de kan ge och ta emot kärlek – och att få dem att känna sig betydelsefulla. Och att kunna känna TACKSAMHET! Det har du lyckats med – och jag är så stolt över dig – och tacksam för att just du är min dotter! Keep up the good work! Din Mamma.

Ni, som är Pernillas trogna blogg-läsare, har ju också gett era kommentarer, som verkligen berörde och det bevisar hur fint det kan vara att ha möjlighet att sprida bra tankar och visdomord via en blogg. Och det är ju precis det som jag också vill med min – som ni säkert förstått. Så här kommer mitt inlägg, som handlar om TACKSAMHET:

Tacksamhet är en oerhört stor gåva i våra liv som vi ska lära oss använda mer. Rädsla och tacksamhet kan inte finnas i vårt medvetande på samma gång, så varje gång du känner dig rädd – börja räkna upp för dig själv allt du är tacksam för. Detta gör att du börjar fokusera på de goda sakerna runtomkring dig och det hjälper dig också att komma upp ur den fälla som dålig självkänsla håller dig i. Det vi fokuserar på – får vi mera av. Detta är lagen om attraktion, det du tänker på attraheras av dig.

Tacksamhet förändrar också småningom alla dina attityder. Attityden till dig själv, men också attityden till livet och situationer i övrigt. Om du alltid väljer tacksamhet, så söker du något att vara tacksam för även i de svåraste situationer. En person som är tacksam är också attraktiv i andras ögon. Visst är det trevligt att vara tillsammans med någon som alltid hittar något att tacka för?

Tacksamhet är en otrolig kraft och bryter också ditt tidigare negativa tankemönster. Du kan inte hålla mer än en tanke i huvudet åt gången och om du möter svårigheter och söker något att vara tacksam över i den stunden, då förändras kanske inte din situation direkt, men det som definitivt förändras är din reaktion på situationen och hur du känner dig. Tacksamhet skapar positiva känslor. Hitta orsaker att tacka människor.

Hitta egenskaper hos dig själv att vara tacksam över. Tacksamhet hjälper oss att utvecklas till att vara ”här och nu”. Många metoder i dag försöker lära människan att stanna upp och reflektera och vara närvarande. Tacksamhet är den absolut effektivaste metoden. Om du hela tiden söker orsaker att tacka, så är du ”här och nu”. I varje ögonblick, varje dag finns så mycket att vara tacksam över.

Det är så lätt att fastna i negativa spiraler och hitta fel hos alla. Men vi har alla bättre och sämre sidor och det du söker finner du. Så om du söker fel hos andra finner du dem garanterat, men likadant om du söker positiva egenskaper, så hittar du dem garanterat också.  Men det kräver litet inlevelse och energi. Du måste bli intresserad av andra människor. Det flyttar bort fokuset från dig själv. Det du fokuserar på får du mer av i ditt liv. Fokusera på egenskaper/handlingar hos andra och dig själv som du är tacksam för så kommer dessa egenskaper/handlingar plötsligt att växa och bli mycket fler.

TACKSAMHET ÄR EN OTROLIG KRAFT!

Dagens Visdomsord:Positive thoughtsOch Louise L Hay:s affirmationsräd:

10/1: I am dancing with joy. My life is so good!

11/1: As I change my thoughts, the world around me changes.

 

 

 

 
Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

2 svar på ”Dag 106 – 110: Jane Fonda – och jag. Om Tacksamhet.

 1. Bästa Christina. Vilket fint blogginlägg om Tacksamhet.
  Fint att få ta del av Jane Fondas blogg med. Ni är två inspirerande kvinnor.
  Tankens kraft av godhet och tacksamhet gör livets lättare. Positivt tänkande är bättre än negativt tänkande. Man mår så mycket bättre då.
  Tack för du delar med dig.
  Och du behöver inte be om ursäkt för att det ibland gå lång tid mellan blogginläggen. Så blir det ibland. Du bloggar när du hinner. Känn ingen press.

  Må så gott
  Kram Sandra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *