Underbart Julfirande!

  Visst är det underbart med en vit jul – och att vakna upp till denna utsikt på jul-morgonen är en lycka!

Vi samlades – hela familjen: 4 barn och 9 barnbarn + respektive – redan dagen innan för att fira en traditionsrik jul hemma på Björkhaga där vi alltid firat sedan barnen var små.

 De fina domherrarna i busken hittade jag på Klingel. Alltid kul med litet nytt julpynt. Tomtarna är på plats för att hälsa barn och barnbarn välkomna!

 

Vårt hus är som gjort för att julpynta – och i år kunde vi ta fram alla julsaker + litet nyheter: 

Bl.annat denna bonad med belysning – också från Klingel.

 

Dockskåpet julpyntas!

Till och med dock-skåpet julpyntades med tomte, gran och klappar!

Lille Hugo – yngsta barnbarnet – hjälpte Farmor att ”måla” hälsobrödet som jag alltid bakat sedan barnen var små. Dom kallar det för ”Mamma-bullar”. Avnjutes med smör.

Hugo i stilla förundran över tomteblosset!

Farfar visar Hugo alla tomtar som spelar och gör saker, bl.a. åker skateboard och spelar golf .!

Peter lär sin son spela på flygeln – för dagen alldeles nystämt!

Benjamins favorit-plats är vid flygeln – här spelar han tillsammans med morbror Peter.

Även Colin och Kit gillar att spela piano.

Hugo kan ALLA Benjamins låtar!

Julmaten serverades i köket – som vanligt.

 

Och man satt – som vanligt – vid det jul-dukade bordet.

 

Efter jul-lunchen dansas kring granen och vi sjunger Nu är det jul igen.

Barnen satt i trappan och såg tomten komma i snön – men han går alltid fel, så man får knacka och ropa: ”Här är det tomten” ………

………… och sen får man öppna för tomten när han hittat rätt!

Barnen ser till så att tomten kommer på plats vid granen.

  

Benjamin blir aldrig för vuxen för att sitta i Tomtens knä.

En underbar Jul – med oss alla samlade på vårt älskade Björkhaga!

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

6 svar på ”Underbart Julfirande!

 1. Så underbart julfirande Ni har . Vi är också mycket traditionsbundna och firar julen i stort sett som det gjordes i min barndom . Jag bor ju på landet och har kvar mycket från hur det slaktades , bakades och förbereddes. Vi slaktar inte längre men lagar så mycket som möjligt till julbordet. Man får akta sej för att lägga fel duk på fel bord eller sätta bonader fel , måste vara som på mormors och morfars tid och jag är väl också lite så . Men det kommer till lite nytt varje år och det tycker jag är härligt. . Vi har ju förmånen att gå till skogen och hämta det vi behöver ( ja Du vet granar mossa osv) Har stor hjälp av mina två barnbarnspojkar 18 och 14 som bor ganska nära De övriga bor ett i Gbg och fyra i Värmland Men till julen kommer alla till mormor. Det är inte bara på jul som vi samlas i fam.. Vi firar så ofta vi kan Julen är speciell. Älskar den.GOTT NYTT ÅR!

 2. Så mysigt riktigt juligt. Härligt att de var lite snö på julen de gör de extra mysigt. Själv är jag på Nya Zeeland o firar jul hos min dotter o man. De blev faktiskt ett litet svenskt julbord annars är de 25:e man firar här. Tar du bort allt julpynt när ni åker iväg till Spanien sen, inte så många dagar att få njuta av den fina julpyntningen, men ni kanske började tidigare innan jul. Önskar ett gott nytt år 2019🎉🤗

  • Hej Marianne. Önskar dig också ett gott nytt 2019! I Nya Zeeland!
   Vi åkte till vårt hus i Spanien den 28:e och hann faktiskt ta ner det mesta av julpyntet på en dag. Resterande får jag plocka bort när jag kommer hem till Sverige då och då för TV-jobb och annat.
   Dessutom kommer några av barnen att vara i huset (t.ex. över nyår) och det kan ju vara trevligt för dem att det finns litet julpynt kvar.
   Ha ett riktigt fint 2019!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *