Tillsammans med Strömstedts

Jag är alldeles överväldigad av all kärleksfull respons efter vår medverkan i Jenny och Niklas fina TV-program: ”Tillsammans med Strömstedts!”.

Vi hade det så trevligt tillsammans och det har ni tittare tyckt också.

Det har strömmat in underbara kommentarer på mitt Instagram från er som har tittat och jag blir verkligen så rörd! Här är några:

Jag kan bara säga Tack, Tack, Tack för alla fina ord . Så många som har tagit till sig texten som jag läste upp och jag har därför valt att lägga ut den här på bloggen . Den finns med i ett program som jag brukar uppträda med : ”En kärleks-stund med Christina Schollin”. Där talar jag (och ibland sjunger) om kärlek i dikt och prosa .

Texten jag läste i programmet är ett utdrag ur boken ”Älska varandra” av Leo Buscaglia. Här får du en utökad version:

När jag ber dig att lyssna på mig och du börjar förklara varför jag inte ska känna så där, trampar du på min<a känslor ……….. Så lyssna bara på mig, är du snäll— och om du vill prata kan du väl vänta på din tur en liten stund, så lovar jag att lyssna på dig.

Undergräv inte min identitet genom att säga att det jag ser eller känner inte är viktigt eller att jag bara inbillar mig. Om jag ser eller känner något är detta min upplevelse och därför är den – för mig – betydelsefull och verklig!

Lyssna på mig utan att döma och utan förutfattade meningar. Att bli hörd är lika viktigt som att bli sedd. Om du verkligen ser och hör mig sådan jag är här och nu blir detta en ständig bekräftelse på min existens i vår gemensamma strävan att utvecklas.

Beröm mig ofta för sådant jag gjort bra och kritisera mig inte när jag misslyckas utan trösta mig. Ta inte allt jag gör för dig för givet. Tecken på glädje och uppskattning uppmuntrar mig att fortsätta.

Tala om för mig när du känner dig nere eller ensam eller missförstådd. Jag blir starkare av att veta att jag äger förmågan att trösta dig. Att förtränga sina känslor kan vara nedbrytande. Kom ihåg att fastän jag älskar dig kan jag inte läsa dina tankar.

Visa andra att du uppskattar mig. Att du öppet visar din kärlek får mig att känna mig extra betydelsefull och stolt. Det är fint att få dela med sig av den glädje vi upplever tillsammans.

Jag förstår om du kanske tycker att de här tankarna egentligen inte behövs när man älskar varandra. De infinner sig spontant. Men så är det inte. Det är just den här sortens mänsklig kommunikation som utgör själva grundvalen för varje livskraftigt förhållande.

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

18 svar på ”Tillsammans med Strömstedts

 1. Du är så underbart klok Christina. Ditt sätt att vara mot dig själv och andra är något jag verkligen beundrar och vill försöka att själv vara. Stor stor kram till dig och Hans från Ingegerd i Linköping

 2. Kjære Christina Du inspirerer meg hver dag , intervjuet med deg og Hans er veldig fint , takk for at du er den personen du er, Klem fra Camilla

 3. Tack för alla tänkvärda ord. 💖
  Ni är underbara och är en stor förebild för hur det kan va att leva i ett paradis tillsammans. Ett liv som ni har skapat med mycket kärlek och respekt för varandra och alla runt omkring er.
  Tack för ni delar med er.
  Kram Lisbeth

 4. Det var härligt att se dig Christina och Hans tillsammans med Strömstedts hemma hos er. Jag har träffat dig när du var på besök i Åkersberga Folkets Hus 2014 och vi såg Änglar finns dem?

 5. Hej Christina!
  När du läste upp texten ”Älska varandra” föll tårar på mina kinder. Den var så vacker, och du är så vacker fina Du!!! Var rädda om er!
  Jag sitter nu här i Karlstad och inväntar mitt vaccin… Måtte det komma snabbt! Kram!

 6. Hej Christina
  Vilket härligt och bra program med er.
  Så kloka och fina ni är. En fröjd att se.
  Vilken fin text, tack för du delar med dig.

  Jag önskar dig en fin söndagkväll
  Må så gott
  Kram Sandra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *