Tankar om LIVET och HÄLSAN

Godmorgon! En ny dag – nya möjligheter!

Ibland behöver man stanna upp och fundera på vad som är viktigt i livet. Jag tycker om att samla på goda råd från andra – och dela med mig sedan ! Här har jag hittat några tankar  från Steve Jobs, som är värda att ta vara på:

_____________________________________________________________________

Steve Jobs dog som miljardär med en förmögenhet på 7 miljoner dollar, vid en ålder av 56 år av cancer i bukspottkörteln, och här är några av hans sist ord:

I andras ögon är mitt liv essensen av framgång, men bortsett från jobbet hade jag litet glädje. Och till slut är rikedom bara det som jag är van vid.

 I det här ögonblicket, när jag ligger på sängen sjuk och minns hela mitt liv i ser jag att all min framgång och rikedom som jag har är meningslös inför den överhängande döden.  

Du kan hyra någon för att köra bil åt dig, tjäna pengar åt dig – men du kan inte hyra någon för att bära sjukdomen åt dig.  Man kan hitta materiella saker men det finns en sak som inte kan hittas när det går förlorat – LIVET.          

 Skäm bort dig själv – och uppskatta andra!   När vi blir äldre är vi smartare, och vi inser långsamt att klockan som kostar 300 eller 3000 – båda visar samma tid.     Oavsett om vi har en plånbok som kostar 300 eller 3000 – mängden pengar i plånboken är densamma. Oavsett om vi kör en bil till ett värde av 150.000 eller en bil värd 1.500.000 – vägen och avståndet är samma och vi når samma destination. Om huset vi bor i är 300 kvadratmeter eller 3000 kvadratmeter – är ensamheten densamma.      

Din verkliga inre lycka kommer inte från materiella saker i denna värld, Oavsett om du flyger första klass eller ekonomiklass – om planet kraschar, kraschar du med det.  Så jag hoppas att du förstår att när du har vänner eller någon att prata med – det är san lycka!            

5 obestridliga fakta    

Utbilda inte dina barn att vara rika. Utbilda dem att vara lyckliga!    Är din mat som medicin annars måste du äta din medicin som mat.      

Den som älskar dig kommer aldrig att lämna dig, även om han har 100 skäl att ge upp. Han kommer alltid att hitta en anledning att hålla fast vid vänskapen.

  Det är en stor skillnad mellan att vara människa och människa.

 Om du vill gå snabbt – gå ensam! Men om du vill gå långt – gå tillsammans.

Och avslutningsvis.

De sex bästa läkarna i världen:

Solljus

Vila

Träning

Kost

Självförtroende

Vänner

Håll ovanstående råd i livets alla faser och njut av ett hälsosamt liv

Skratt, kärlek till din familj. Kärlek till din make, kärlek till dina vänner

Skäm bort dig själv – Uppskatta andra.

Älska de människor som Gud skickade dig, en dag kommer  han att behöva dem tillbaka.

Det är därför det är så viktigt att fokusera på din hälsa snarare än rikedom, eftersom hälsa är den verkliga rikedomen.

________________________________________________________________________–

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

6 svar på ”Tankar om LIVET och HÄLSAN

  1. Verkligen värdefulla tankar att ta med i livet.
    Tack för du delar med dig av Steve Jobs tankar.

    Varma kramar Sandra 🌸

  2. Tack underbara Christina att du delade med dig av dessa visdomsord från Steve Jobs. Har sparat ned dem i min telefon. Kram!

  3. Tack dina Christina för att du delade detta. Det fick mig att tänka ett par svängar. Värdefullt <3
    Mvh Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *