Nu kan det avslöjas!

 

ÅRET VAR 2007.

PÅ SJÄLVASTE ANNANDAGEN FYLLDE CHRISTINA SCHOLLIN 70 ÅR. OCH PRECIS LAGOM TILL DEN JÄMNA FÖDELSEDAGEN HÖRDE BOKfÖRLAGET BONNIERS AV SIG OCH BAD CHRISTINA SKRIVA SINA MEMOARER. SJÄLVKLART BLEV CHRISTINA JÄTTESMICKRAD OCH GLAD MEN LITE PIRRIGT TVEKSAM. MEN EFTER MOGET ÖVERVÄGANDE MED SIG SJÄLV, MAKEN HANS OCH DE FYRA BARNEN BESTÄMDE SIG CHRISTINA OCH NU HAR HON SKRIVIT KONTRAKT MED BONNIERS.

Detta var alltså år 2007, Sedan dess har jag skrivit och skrivit. Och samlat material – och skrivit och skrivit.

På Bonniers sa dom att jag behövde inte ha någon brådska – Sven Bertil Taube höll på i 7 år!

Så jag tog det lugnt och jobbade på med alla mina projekt. Jag brukade säga: – Jag har så mycket att göra att jag inte har tid att göra bokslut! Men jag fortsatte att skriva och samla mitt material.  Så här formulerade jag mig:

____________________________________________________________________-

 Lyckligtvis får jag nu användning av mitt ordningssinne vad det gäller brev, som jag sparat och anteckningar under årens lopp, för att inte tala om alla dagböcker som jag har fyllt sida efter sida med funderingar och försök att komma underfund med mig själv, reseskildringar från mina utlandsresor till olika filminspelningar och filmfestivaler. Jag tillbringade all ledig tid på hotellrummet med att skriva ner och anteckna mina intryck från ”Stora Världen”, d.v.s Amerika, Argentina, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, m.fl. länder dit mina filmer förde mig.  Föga anande jag väl då att jag skulle få nytta av dessa nedtecknade minnesbilder längre fram i livet.

     Så nu dyker jag på huvudet in i minnenas garderob och återupplever händelser, som ligger långt tillbaka i tiden. Men som jag, när jag återigen läser om det, minns som om det var i går. Nåja…. Förrgår då, om det ska vara så kinkigt!

 Kom ihåg gårdagen – planera för morgondagen – men Lev i dag!

____________________________________________________________________-

Under årens lopp har jag här på bloggen skrivit om mitt arbete – och även visat bilder från olika årtal. Här är ett inlägg:

Oj – vad tiden går! Men så är det ju när man har mycket att göra och många olika projekt som man ska hinna med.

Jag har ju min Nu Skin-business som jag sköter online – där jag bestämmer själv när jag skall arbeta och hur mycket tid jag vill lägga ner på den. Jag ÄLSKAR att kunna dela med mig till andra av Möjligheten att Må Bättre, Se Bättre ut – och få det Bättre! Älskar att ha hela världen som arbetsfält – via min dator!

Ett annat inlägg:

Själv skall jag fortsätta mitt skrivande och med att slutföra arbetet med mina Memoarer. Jag håller just nu på med ”att läsa på om mig själv” – och tar hjälp av gamla tidningsurklipp med intervjuer, där jag med egna ord beskriver min livssituation och de aktuella rollerna och engagemangen. Ovärderlig information som är guld värt att ha med i boken!

__________________________________________________________________________

Nu Skriver vi år 2019! Här kommer glada hälsningar från Nerja, där jag just nu har spännande saker på gång!

  Foto: Karin Törnblom

 Och nu kan jag avslöja att jag skrivit kontrakt med ett nytt förlag: Polaris. 

Och – jag kommer att samarbeta med BOKEN tillsammans med min kära väninna: 

Marianne Wilöf, journalist och författare. Senast aktuell med boken ”Hudlös”, Polaris förlag, som hon skrivit tillsammans med Tommy Ivarsson och som handlar om hur man kan gå vidare efter att ha förlorat ett barn.

Den här artikeln är ute I DAG i Expressen – men handlar naturligtvis inte bara om min oror för Bianca utan också information om mycket annat ur mitt fantastiska liv. Och där det för första gången avslöjas att BOKEN nu har kommit in i ett nytt skede, eftersom nytt kontrakt är påskrivet.

Jag kan bara säga att det är oerhört spännande månader jag har framför mig

Denna bild är från ett reportage i Svenska Damtidning – texten passar bra. Eller hur? Foto: Karin Törnblom

  Foto: Karin Törnblom

Och här sitter jag nu varje dag i min lilla ”skrivar-vrå”. Jag lovar att förse er, mina kära blogg-läsare med fortlöpande rapporter – om ni vill.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

10 svar på ”Nu kan det avslöjas!

 1. Så underbart att du kommit så långt på vägen Christina.
  Se verkligen fram emot mer rapporter om detta och allt annat som händer kring dig.
  Idag i efter fem programmet med Tilde de Paula nämnde dom ditt namn när dom pratade om influensers 😀

  Må så gott
  Kram Sandra 🌸

 2. Krama Bianca från mig!
  Jag har bloggat sedan 2005 och har genom åren gett mig in i debatter – och fått på mig ’trơll, som väl är så styr jag över min ’egen’ sk domän; ngn.nu
  Det innebär bl.a. att jag ’enklare’ kan spåra trollen.
  (en har blivit avskedad).
  Just nu ligger jag lågt p.g.a. sviktande hälsa.
  MEN! Jag är fortfarande aktiv!
  Kramar till alla.
  Min blogg: blogg.ngn.nu

  • Hej. Jag tycker att det är förfärligt med alla dessa ”nät-troll” som agerar på bloggar! Förstår inte varför man behöver skriva elaka kommentarer – det är väl bara att låta bli att läsa!

    • Hej. Vi får göra vad vi kan för att se till så att dessa ”nät-troll” inte får komma till tals.
     Gudskelov inte på denna blogg i alla fall.
     Det tackar jag alla mina trogna läsare för.
     Jag vill i alla fall sprida glädje och inspiration med mina inlägg.
     Må Bra! Lev Väl!
     Christina.

 3. Hej Christina
  Ser på Wahlgrens och tycker du är så mysig
  Och pigg och go
  Ha en trevlig helg
  Kram Ewa

 4. Så underbart att du kommit så långt på vägen Christina.
  Se verkligen fram emot mer rapporter om detta och allt annat som händer kring dig.
  Idag i efter fem programmet med Tilde de Paula nämnde dom ditt namn när dom pratade om influensers 😀
  Må så gott
  Kram Sandra 🌸

  • Hej.
   Vad roligt att Tilde nämnde mig. Ja – just nu har jag ett spännande samarbete framför mig. Du kommer att få läsa om det här på bloggen snart.
   Kram.
   Christina.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *