Jag – en ”Influencer”?

Det här fotot togs i söndags då jag gästade TV 4:as Nyhetsmorgon, där jag intervjuades om min karriär – och om att vara en Förebild.

Ni kan se inslaget HÄR

Sök sedan på ”Christina Schollin” – då kan ni se det inslaget.                                                                                                

Som jag berättade i programmet – så blir jag närmast full i skratt när jag beskrivs som en INFLUENSER!

För inte så länge sedan hade jag inte en aning om vad en INFLUENSER vad för något. Jag förstod att det är ett alldeles nytt yrke, som unga människor satsar på och som dom använder sina sociala medier för att marknadsföra sig och sitt varumärke. Och jag har ju två stycken duktiga influenser i min omedelbara närhet: Min dotter Pernilla och min dotter-dotter Bianca.

Jag beslöt mig för att slå upp vad som betecknar en Influenser:                   ________________________________________________________________________

Influencer – från engelska ”påverkare” – är en sort inspiratör/motivatör/opinionskapare som genom sitt agerande påverkar vad andra människor gör – ofta är målet att få folk att handla vissa varor eller tjänster. På så sätt är influencer också säljare/marknadsförare. Tanken är att man som influenser i första hand påverkar andra personers agerande genom sina bilder/videoklipp/kommentarer/inlägg. ”Influencer” används ofta som ett samlingsnamn för bloggare, twittrare, youtubare, facebookare och för andra sorters ”internetprofiler”.

Vad måste man kunna för att ha möjlighet att försörja sig som influencer? I första hand måste man vara bra på att marknadsföra sig själv; vidare krävs det att man kan ta och redigera bilder, skapa ”säljande” texter (ofta inriktade på en specifik målgrupp) och ha bra koll på vad som händer inom mediabranschen.

Influenser (bland annat bloggare och ”youtubers”) dokumenterar händelser i sina liv och publicerar dem på sina bloggar eller sina egna YouTube-kanaler, Twitter-, Instagram-, Snapchatprofiler och/eller genom sin närvaro på Facebook, Yogile.com och Flickr.com, allt för att inspirera och motivera andra med sina inlägg. Om man som influencer har ett speciellt intresse/hobby som exempelvis hantverk, sport, konst, musik eller matlagning lägger man oftast upp bilder och videofilmer om detta men beskriver och dokumenterar även andra händelser ifrån sitt liv.

Influenser får intäckter (tjänar pengar) genom att företag och organisationer marknadsför sig på deras bloggar och/eller kanaler för att nå ut med sitt budskap till de breda och/eller till de rätta målgrupperna.

_____________________________________________________________________________

Så – kära blogg-läsare – här kommer ett inlägg där jag vill dela med mig av ett fantastiskt erbjudande till er. Jag vänder mig till just DIG, som vill göra någonting av ditt liv – kanske komma med i mitt ”Team Schollin”, där vi kan arbeta tillsammans för att sprida Må Bra-inspiration till andra människor.

Har du drömmar, som du vill förverkliga? – Det har jag! Jag anser att den som har drömmar och mål – blir aldrig gammal.  Och jag vill inte stressa – men gärna Leva ett Liv som ger mig möjlighet att kunna ta det lugnt och njuta av livet.                     Så därför har jag anammat en fantastisk utmaning – och som alltid, vill jag naturligtvis dela med mig.                                                                                             Kika på denna video – och blir du intresserad, så berättar jag mina erfarenheter och hur jag kan hjälpa dig så att du skall kunna vara med på resan till dina drömmars mål. 

 Spännande information – eller hur?! Ser fram emot att få berätta mer för just DIG! Sänd mig ett E-mail, där du berättar för mig vad du vill veta – och vad du är intresserad av.             christina.schollin@gmail.com 

Må Bra! Lev Väl!

Christina Schollin

 

 

Ser fram emot att höra av DIG!

 
Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

2 svar på ”Jag – en ”Influencer”?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *