Jag är i trots-åldern! Trots min ålder antar jag nya utmaningar i livet!

 Det är ALDRIG för sent!               Och man är ALDRIG för gammal för att lära sig nya saker! Detta har blivit mitt motto de senaste åren!                                                                                                      Jag kan säga att jag är i TROTSÅLDERN!     För – TROTS min ålder, tycker jag om att utforska nya vägar och anta nya utmaningar i livet.                                                              Som det här, som är min senaste utmaning: Att starta en blogg! Men – alla är vi barn i början, så just nu håller jag mest på med att komma underfund med hur jag skall använda detta forum på bästa sätt för att nå ut till er, som redan börjat följa mig. Och kunna dela med mig av det som jag brinner för!                                                                                Så – jag ber er att ha litet tålamod! Snart hoppas jag att jag har fått ordning på alla tekniska finesser som man behöver kunna bemästra för att bloggen skall bli så fin som möjligt. T.ex. bara detta med att ladda ner bilder!!!  I går satt jag halva dan för att få till det – och då blev det små bilder till slut! Nej, det är ju inte lika kul att titta på – eller hur? Jag har alltid älskat att fotografera och katalogisera i pärmar – och numera på datorn. Och nu vill jag dela med mig av foton i denna blogg – och hoppas att det kommer att uppskattas.

                                                             Likaså vill jag att min blogg skall vara en inspirationsblogg där jag kan dela med mig av visdomsord och goda tankar.                                                                                  Här kommer dagens:

Watch your

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

10 svar på ”Jag är i trots-åldern! Trots min ålder antar jag nya utmaningar i livet!

 1. Det gör du rätt i, Christina! Att vara i trotsåldern!
  Jag är också trotsig, vägrar acceptera min ålder, hittar på nya saker, vill ha projekt!
  Gillar din blogg!
  Kramar, Gerd i Lidköping♥

 2. Tycker du är jätte duktig och ha en kanon bra blogg. Självklart är man aldrig för gammal för att lära sig nåt. Man lär sig genom hela livet. Varje ny dag ger en ny möjlighet.
  Det där med tekniken är inte alltid lätt så låt det tar den tid det tar att lära sig det. Ibland vill tekniken inte samarbeta då får man ta ett djupt andetag och räkna till 10 🙂

  Tack för att du finns
  Må så gott
  Kramar Sandra

 3. Jag tycker din blogg är toppen !! Här har du en trogen följare !
  En fortsatt trevlig dag önskar jag dig.

 4. Ett gott bak tips:

  Blåbärsbullar
  Vetebullar med god kokos- och blåbärsfyllning. Mycket goda bullar.

  Timglas Tid: ca 2 timmar, varav 45 minuters jobb

  Portioner 30 bullar

  Ingredienser:

  Bulldeg:
  •25 g jäst för söta degar
  •100 g smör
  •2.5 dl mjölk
  •1 st ägg
  •1 krm salt
  •0.75 dl strösocker
  •1 tsk malen kardemumma
  •7-8 dl vetemjöl

  Fyllning:
  •75 g smör
  •100 g kokosmassa •eller mandelmassa

  •1 dl florsocker
  •1 tsk vaniljsocker
  •0.5 tsk malen kardemumma
  •4 dl blåbär
  •1-2 msk potatismjöl

  Garnering:
  •kokosflingor
  •pärlsocker

  Gör så här:

  Smula ner jästen i en bunke. Gör degvätskan: Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken, rör om och låt bli fingervarmt, 37 grader. Eftersom smöret är varmt när det har smält så blir det oftast den temperaturen direkt när du blandat ner mjölken.

  Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den har löst sig. Häll därefter över resten av degvätskan.

  Tillsätt ägg, salt, strösocker och kardemumma och rör om så att ägget fördelar sig. Tillsätt därefter mjölet, lite i taget. Använd gärna elvisp med degkrokar. Kör tills du arbetat in det mesta av mjölet och degen släpper bunkens kanter.

  Lägg en bakhandduk över bunken och låt jäsa ca 40 minuter. Gör under tiden fyllningen.

  Fyllning:
  Blanda smör, mandelmassa eller kokosmassa, florsocker, vaniljsocker och kardemumma i en liten bunke. Använd gärna elvisp (med vispar).

  När degen jäst färdigt tar du upp den på bakbordet och knådar den ordentligt och delar den i två delar.

  Kavla ut varje degdel till en rektangulär platta, ca 30×55 cm.

  Bred på hälften av fyllningen och strö över hälften av de frysta blåbären och fördela potatismjölet jämnt över blåbären.

  Rulla ihop degen på längden och skär i 2 cm breda skivor och lägg dessa i bullformar och ställ dem på plåtar.

  Tryck i resten av blåbären. Strö över lite kokosflingor och pärlsocker efter tycke och smak.

  Låt bullarna jäsa under bakduk ca 15 minuter.

  Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader i ca 10-13 minuter.

  Låt bullarna svalna under bakhanddukar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *