Grund-lurad av Sveriges Riksdag!

JAG KÄNNER MIG GRUND-LURAD AV SVERIGES RIKSDAG!                                   Det är inte roligt att den hyresvärd man haft i 18 år: Sveriges Riksdag, och aldrig förr haft problem med – nu behandlar sina hyresgäster så som dom gjort sedan en tid tillbaka!

Under 18 års tid bedrev jag en affärsverksamhet på Storkyrkobrinken i Gamla Stan! : ”Christina´S Bod&Salong”. Sveriges Riksdag, som äger fastigheterna sade upp oss – alla i hela kvarteret – för 1 och ett halvt år sedan, för att göra om-fattande renoveringsarbeten. Där och då sprack min dröm om att kunna avveckla min fina verksamhet och låta någon annan bedriva den i min ”Ängla”-anda i fortsättningen! Butiken var den största turistattraktionen i Stockholm och kunderna vallfärdade från hela landet för att besöka affären och handla alla änglar som fanns där – eller besöka Galleriet, där konstnärer ställde ut sina alster – eller gå på kvälls-soaré i ”Min lilla Salong”!

Boden ChristinaJag vet att Sveriges Riksdag var mycket nöjda med att jag drog turister till Gamla Stan och gjorde Storkyrkobrinken till en levande gata. Och att många tyckte att jag gjorde en kulturell insats och uppskattade att jag tog tillvara på det gammaldags och sålde speciella handgjorda produkter i mitt sortiment i butiken. I stället för allt ”tingeltangel”, som Gamla Stan vimlade av. Min vision var redan då att min butik skulle vara ”En OAS i Gamla Stan”, där man skulle kunna komma in och koppla av en stund från all stress utanför – och finna harmoni! Och min önskan redan då var att dela med mig, vilket jag fick möjlighet till när ”Christina-änglarna” producerades och, enligt min önskan, såldes till förmån för behövande barn.

Renoveringsarbetena skulle vara klara och den nya lokalen var inflyttningsklar i början på 2013 – men det var inte förrän 1:a Maj, jag kunde börja inreda den nyrenoverade lokalen, vägg i vägg med min förra butik.

Här skulle jag få möjlighet att vidare-utveckla mitt MÅ BRA-Konsept och förverkliga min dröm om att skapa en MÅ BRA-OAS i Gamla Stan. Ge olika terapeuter en möjlighet att samarbeta med mig och bli en av ”Änglarna” i ”Änglar finns” = den nya lokalens namn! Men den drömmen fick jag verkligen vänta på att förverkliga!!!!SAM_4065Så här såg det ut när jag fick tillträde till lokalen i Maj förra året. Då var jag full av tillförsikt att allt byggarbete utanför på gatan skulle vara slutfört, så att jag skulle kunna starta min verksamhet så snart som möjligt. Inredningen av lokalen tog sin tid – men med god hjälp var den snart färdiginredd.

Problemen uppstod med en gång, eftersom renoveringsarbetena, som skulle varit klara när jag flyttade in, inte på långa vägar var klara. Gatan utanför var full med byggnadsställningar och min lokal var skymd av dessa, vilket gjorde att folk inte ens hittade till lokalen. Ännu mindre kunde man bedriva en verksamhet med borrningar och allt  oljud från bygget utanför.

Ingen av oss ville vara i lokalen – och ingen av våra kunder ville komma eftersom ingenting fungerade. Det var bara att stänga igen – och avvakta tills man kunde öppna upp och starta om igen! 

Renoveringsarbetena drog ut på tiden – och – hör och häpna: Inte förrän i April i år togs byggnadsställningarna bort alldeles utanför min lokal! Titta på bilderna nedan!: Så här har det sett ut alldeles utanför lokalen i stort sett hela tiden från Maj  2013 – April 2014!!!

IMG_5490IMG_5120

 

IMG_2037Detta var utsikten från fönstren i lokalen!IMG_2038

Det gick överhuvud taget inte att bedriva en verksamhet där, så jag hade samtal med min hyresvärd: representanter från Sveriges Riksdag, där jag förklarade att jag inte var villig att betala hyra förrän byggnadsställningarna utanför och framför min lokal var borta och gatan framkomlig. Det gick dom inte med på! Jag fick visserligen nedsatt hyresavgift under några månader, men det var en ringa tröst. Deras bedömning att jag visst kunde bedriva en verksamhet, trots byggnadsställningar utanför och en lokal, där ingenting var färdigt eller fungerade som den skulle – är ju en skymf!!

Jag känner mig grundlurad, eftersom jag hade blivit lovad att allt skulle vara klart när jag flyttade in. Sedan fick jag besked att det skulle vara klart till december! I April –  10 månader efter inflyttningen  har byggnadsställningarna kommit bort och gatan är fri! Jag har varit tvungen att betala hyra för en lokal som inte gått att använda!!!! Detta är orimligt!!! Jag tappade all lust för att fortsätta brinna för att skapa min MÅ BRA-OAS i Gamla Stan!

Är det då så konstigt att jag är besviken och arg – och känner frustration av att bli bemött så kallsinnigt av en hyresvärd, som inte är mer mån om sina hyresgäster än vad Sveriges Riksdag är! 

Men – kära vänner, som läser detta:                                                                             Jag är inte den som ger upp min dröm så lätt!                                                                I dagarna har jag haft fantastiska möten med kreativa, positiva, härliga kvinnor, som – liksom jag brinner för att dela med mig till andra – och som svarat på min fråga: ”Är du en Ängel?”.                                                                                                Helt underbart att så många vill vara med och förverkliga min dröm om att skapa ”MåBra-Oasen” och vill vara en av mina ”Änglar”, som vill dela med sig av sina kunskaper och utföra olika Må Bra-behandlingar i Oasen!                                                                                                                    Nu skall de positiva healande krafter som vi besitter tillsammans, blåsa bort alla negativa krafter, från en byråkratisk och kallsinnig hyresvärd.                                     Och vi skall tillsammans blåsa nytt liv i denna underbart harmoniska Oas, så att den blir en tillflyktsort för stressade nutidsmänniskor, som behöver kunna komma  till ett ställe som erbjuder olika slags MåBra-behandlingar eller MåBra-samtal.

Schollin2-300x215

IMG_5492

Jag kommer att ge er fortlöpande information om vilka som kommer att finnas med – och vad dessa ”Änglar” har att erbjuda. Redan nu kan jag avslöja att du kan välja mellan dessa erbjudanden:

Massage, regndroppsmassage, skönhetsvård, Galvanic SPA-behandlingar (med det ”lilla rynkstrykjärnet”, Healing, akupunktur, ansiktslyftning med akupunktur, hypnosbehandling, medial rådgivning m.m. Allt i en lugn rofylld, harmonisk miljö i hjärtat av Gamla Stan.                                                                                                      På kvällstid kommer vi att erbjuda olika Events, föredrag, t.ex. ”MUM = Möjligheternas Underbara Möte, där Christina Schollin avslöjar Hemligheten: hur man uppnår optimal hälsa och välbefinnande.                                                                Du hittar allt på denna hemsida: Klicka på ikonen: ”Änglar finns” i Gamla Stan. Även på hemsidan: ”anglarfinns.wordpress.com” – där du också kan boka tid för behandlingar.

Välkomna – säger Christina och alla ”Änglarna”!

Skanna 7

Skanna 128 Skanna 129Skanna 130

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

8 svar på ”Grund-lurad av Sveriges Riksdag!

 1. Å så tråkigt att läsa hur du blivit bemött!
  Jag har besökt butiken många gånger, gillar att gå där och mysa. Jag hjälper gärna till med den tid jag har om du behöver, med vad som helst! Hör av dej på mrinda@swipnet.se så kommer jag som ett skott och gör det som behövs 🙂

  • Tack Marlene. Nu – med mitt nya koncept i den nya lokalen, kommer det bara att vara positiva energier! Tack för ditt erbjudande. Beställ gärna en tid för behandling – så ses vi!

 2. Bästa Christina
  blir så ledsen när jag läser hur du blivit bemött, så får det inte gå till! Det är skräp som dom behandlat dig!
  Har besökt din butik när jag varit i sthlm, ett måste för mig och så mysigt.
  Blir glad över att du kämpa vidare och inte låter detta slå ner på din önskan om en Måbra Oas. Heja dig och dina änglar! Jag tro på er och att ni har framtiden med er. Jag brinner själv för att hjälpa andra och dela med mig av det jag kan. Har bara ”lyckats” tappa bort mig själv på vägen men börjar nu hitta rätt väg, inte tillbaka där jag var innan, utan en helt ny väg som börjar ta form, men fortfarande ett stort intresse av att dela med mig till andra.
  Med detta har jag nya erfarenheter av livets väg, så inget ont som inte har nåt gott med sig 😉
  Önskar dig allt gott
  och än en gång; Jag tro på dig och din Måbra Oas

  Varm Kram Sandra

  • Tack Sandra för dina uppmuntrande ord! Man skall aldrig ge upp sin dröm och sina visioner. Så jag fortsätter att kämpa för min MÅ BRA-Oas och välkomna alla att beställa tid för olika Må Bra-behandlingar i Oasen: ”Änglar Finns”!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *