Gott Nytt År!!

Kära alla, som läser min blogg!   Här vill jag nu skriva ner några av mina nyårstankar som kanske kan ge er också något att spinna vidare på:

Jag har valt att översätta och tolka fritt från ett Nyhets-brev jag fick från min väninna: Helena Steiner-Hornstein, som bor i Florida. Kanske just för att det beskriver just mina egna tankar inför det nya året:

__________________________________________________________________________

Med ett Nytt År framför oss, låt oss göra det till ett Gott Lyckligt Nytt År!                Jag vill att detta ska låta positivt och välmenande, så lyssna på detta:  

          Kanske är det nu tid att lämna bekymren från förra året bakom oss – och gå vidare. Rensa bort det som tynger dig och gör rum för dina alldeles egna nya och förbättrade livsstils-tankar och omge dig enbart med positiva attityder, människor och tankar.

Gör det som får dig att må bra, bli glad över och som gör att du känner dig frisk och sund!  För det som är det som gäller är: Det är upp till mig, vad som händer mig! Ingen annan kan ge dig Lycka. Lycka är en energi, en känsla, som du skapar inom dig!

Även om ödet ibland gör det svårt för oss att acceptera och förstå, är var och en av oss ändå ansvarig för hur våra liv kommer att te sig. Skyll inte på andra för din egen brist på beslutsamhet! 

Det här skriver jag när 2017 snart är över, ett år så fullt av överraskningar och ibland utan logik.  

MEN – jag känner mig ändå förtröstansfull inför det nya året som kommer! Kanske för att det är en bättre idé om alla vi sätter våra innerliga förhoppningar på DET GODA, istället för det som är dåligt och bekymmersamt.   Att hålla sig till det som är GOTT är så mycket enklare. Egentligen, om det finns ett alternativ (och det finns det nästan alltid!) varför inte välja det enklaste alternativet?  Vi glömmer oftast, att de värsta problemen vi hade, ofta var skapade i vår egen fantasi. Vi oroar oss och plågar oss själva med onödiga tankar på rädsla och hjärtesorg. Sedan hände dessa problem aldrig! Vilket slöseri med tid!    

Det är ofta svårt att ändra på dessa vanor – och det är det det är – vanor. Att tänka goda tankar eller dåliga tankar – är en vana. Du kan ändra allt detta – precis NU!  Förvänta dig att dina önskningar ska gå i uppfyllelse!

Din Lycka börjar med dina egna tankar, förväntningar och handlingar. Låt oss börja NU – med ett öppet sinne!

_____________________________________________________________________________

Det är så jag vill att mitt 2018 skall bli.                                                                            Ett år fullt av goda tankar och glada händelser, som jag själv har varit med om att skapa.

Där jag omger mig med människor som jag kan utvecklas tillsammans med och där jag kan dela med mig av mina erfarenheter och kunna hjälpa andra att förverkliga sina egna drömmar.                                                                              

Ett år då jag tar mig tid att ta det lugnt, varva ner, sluta stressa och inte ha så många måsten. Få tid att umgås med barn och barnbarn och goda vänner – både i Sverige och i vårt andra hem i solen.

Lära mig att ”bara vara”, njuta av livet och vara tacksam för allt jag har och för allt jag fått vara med om.  

Mitt år blir vad jag gör det till!

With love from Christina

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

10 svar på ”Gott Nytt År!!

 1. Gott nytt år till dig och Hans med.
  Vi lägger bekymmer från 2017 bakom oss och blickar positivt fram mot ett nytt härligt år.
  Välkommen 2018
  Kram Sandra

 2. Gott Nytt År till dig fina Christina! Jag är helt med dig i ditt synsätt på livet. Jag och min familj har varit med om en, även för mig, ofattbara händelse. Detta var för, i år, 12 år sedan. Jag får ofta frågan ”hur har du orkat leva vidare?”. Mitt svar är ”vad har jag för val?” Men dagar efter det ofattbara hade jag en riktig deal med mig själv. Att välja att bli galen eller att välja livet och att finnas för mina barn. Valet var givet. Jag har heller aldrig kunnat känna hat mot den som slog vårt liv i spillror. Jag ser det som att denna person i sin sjukdom fått sin själ kidnappad. Det är upp till var och en att välja ljuset & kärlek.
  Det blir lite i gåtor eftersom jag inte lägga ut allt här.

  Njut av den underbara värmen som ni har i Spanien. Stor kram MiaMaria

  • Tack för ditt fina inlägg MiaMaria. Du har så helt rätt i att man har ett VAL! Det är en styrka att kunna välja livet och att gå vidare, även om det kan hända saker som gör att man inte kan orka. Jag önskar dig och din familj ett underbart nytt 2018.

 3. Hej…. brukar läsa Pernillas blogg och tittade nu in på din. Jag jobbar som lärare i Mellansverige och försöker sprida kultur och allmänbildning vidare. Tänk att många ungdomar inte vet vem Bergman var( trots sedeln) och för att inte tala om Greta Garbo, Elvis etc etc. ja det är mycket mer än bara ämnen vi måste lära ut idag. Många umgås inte generationsvis och skolan får mycket på sin lott. En gång frågade jag klassen om de visste vem Sinatra var och en kille frågade om det var en fågel… ha ha. Ja en sångfågel( smörsångare). Jag spelade upp Sinatra och en av eleverna i klassen lade till honom i sin sånglista och blev överförtjust. Har också börjat läsa upp lite såna där små levnadsråd och talesätt som du också verkar förtjust i. Ska fortsätta titta på bloggen och se om jag hittar nåt nytt att sprida till klassen och min familj. / Vänliga hälsningar Maggan

  • Tack Margareta för ditt inlägg. Så bra att du ”sprider kultur och allmänbildning” till dina ungdomar! Det behövs verkligen. Dagens ungdomar tycks inte anse att det är viktigt att veta något om det som inte rör dem just nu. Det tillhör allmänbildningen att veta vem Ingmar Bergman var t.ex. – och nu är det ju Bergman-året – eftersom han skulle ha fyllt 100 år i år. Jag själv medverkar vid olika tillfällen under året och berättar om denna vår stora filmskapare. Hoppas nu att du fortsätter med ditt arbete att ge dina ungdomar en kulturell utbildning!
   Soliga hälsningar.
   Christina Schollin.

 4. Hej Christina. Du är för mig en stor förebild. Önskar dig och din härliga familj ett bra 2018. Ta väl vara på er. Hälsningar från Erika

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *