Dag 39 – 40. Premiär på Oscars, intervju om Ingmar Bergman m.m.

Premiärerna duggar tätt i dessa dagar och Hans och jag älskar att se våra kollegor briljera på scen. Häromdagen var det Oscars-teatern som hade premiär på ”After Dark”. Jag startade kvällen med att prova min sprillans nya ansiktsmask: Radiance Mask, som är återfuktande och uppfräschande  Inte den vackraste synen när den är på – men åh så skön huden kändes efteråt – och resultatet ses nedan:

Hans och jag hade – utan vetskap om varandras klädval – klätt oss i orange.  Vi bjöds på en färgsprakande, musikalisk och överdådig kavalkad över After Darks många år på scenen. Hans och jag, som sett dem ända sedan begynnelsen  för länge sedan, gladdes med alla åt  denna succé som är så välförtjänt! När Christer Lindarw mot slutet tog av sig scenkläder och peruk och stod som sig själv och tackade publiken – då ville applåderna aldrig ta slut. Grattis Christer – och alla de övriga i ensemblen! Efter föreställningen fortsatte Hans och jag till en restaurang där familjen firade Benjamins 20:e födelsedag. Denna fantastiska, begåvade, ödmjuka och fina kille som alla älskar ”lever sin dröm” just nu, efter att ha varit ute på turné hela sommaren och framfört sina egna låtar med ett band. Nu gör han det han älskar mest av allt: Producerar sin egen musik. All lycka och kärlek till dig, Benjamin!

_____________________________________________________________________________

Jag intervjuades för ett program om Ingmar Bergman inför 100-års-jubiléet av Ingmar Bergman under 2018. Jag – som arbetat med Ingmar som regissör både på teatern:

”Nina” I Tjechovs ”Måsen” när jag var tredjeårs-elev på Dramaten

I TV-pjäsen: ”De två saliga”. 

Och framför allt: Fanny och Alexander.

Jag har under åren intervjuats många gånger om Ingmar Bergman och vad han betytt för mig. Denna gång skulle intervjun handla om ”Bergman på modet” inför en utställning på Hallwylska museet, där fokus ligger på Bergmans kvinnor och de kostymer han skapat för deras rollkaraktärer. Jag blir alltid så inspirerad av att berätta om Ingmar Bergman och hans betydelse för svensk film och jag hoppas att de här två duktiga och trevliga personerna: Maria och Jens, fick ihop något som kan tillföra något till utflödet av material inför Bergman-året.

Detta skulle alltså handla om kläderna jag bar som Lydia i ”Fanny och Alexander” .………..och framför allt om den röda klänningen jag bar under julhelgs-inspelningarna

 ……. då jag sjöng en tysk romans av Schumann: ”Du ring an meinem finger”, ackompanjerad av Käbi Laretei.   så här såg kostymskissen ut – designad av Marik Vos. Det färdiga resultatet såg ut så här ………………… 

…………..som jag bar under jul-dags-inspelningarna av ”Fanny och Alexander”

Jag påminns om vilken fantastisk inspelningsperiod vi hade med filmen – och med en Ingmar Bergman i högform – där vi alla var överens om att:

”Nu Skapar vi filmhistoria”.

Jag påminns också om hur mycket Ingmar betydde för mig när han gav mig rollen som den stackars tyskan Lydia och hur mycket jag uppskattade vårt fina samarbete

Jag sänder ett TACK till Ingmar i sin himmel för denna gåva du gav oss genom din film ”Fanny och Alexander”!

2 reaktion på “Dag 39 – 40. Premiär på Oscars, intervju om Ingmar Bergman m.m.

  1. Hej Christina:-)) jag är 44 år och läser din Pernillas blogg och jag bara måste säga att jag tycker du verkar helt underbart härlig. Precis som din dotter.
    Såå kul att få följa i vardagen.
    Stor Kram till dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *