1961 – 1970 Christina Schollin – Sångerskan

Skanna 1288Tänk att jag har fått en samlings-CD på mina ”Senaste hits”! Det visste ni kanske inte att jag sjungit en hel del under min karriär! Min första skiva sjöng jag in när jag var 11 år! På stenkaka!!!! Jag var med i Radiotjänsts flick-kör och då fick jag köra bakom Leppe Sundevall när han sjöng in: Bl.a. ”Rudolf med röda mulen”. Sedan  följde en EP-skiva med ledmotivet till ”Änglar, finns dom?” tillsammans med Jarl Kulle.(1961) En EP med sclager-låtar, som hamnade på Svensktoppen: ”Leva med dig” och ”Det kostar ingenting”. (1971) ”Daydream” ur filmen ”Vill så gärna tro” med Johnny Nash. Den har förresten kommit ut på vinylskiva och DVD med hela filmen (1971).

IMG_1921 IMG_1927 IMG_1925

 

Jag visste faktiskt inte att den kommit ut – men dessa herrar dök upp med exemplar som dom ville att jag skulle signera, så nu vet jag att dom finns i handeln att köpa.

IMG_1935 IMG_1934 IMG_1933

 

Christer och Hugo sökte upp mig för att få autografer på sina foton – och skivor. Det är också Christer som gjort ett fantastiskt jobb med att sammanställa mina sång-inlägg:

Skanna 1293 Skanna 1289

Fantastiskt roligt att ha! Tack Christer!!!!

De övriga låtarna på min CD: Från ett TV-program: En duett med Pernilla bl.a.. Roamsn av Schuman ur ”Fanny och Alexander”, ”Handflatans paritur” ur musicalen ”Ringo” m.m.

_________________________________________________________________

”Vill så gärna tro” spelades in 1970. Den amerikanske sångaren Johnny Nasch och jag gjorde huvudrollerna. Min son Niclas, som då var 5 år gjorde en stor roll: Som min son – vad annars!!!!

IMG_1931 IMG_1929

Bland musikerna i filmen medverkade: Bob Marley!!! Och vår svenska Janne Schaffer.IMG_1928 IMG_1926

Jag tror att jag skall sätta mig och titta på denna film – och minnas! Så mycket roligt jag fått vara med om i mitt liv – det är jag så erhört tacksam för!

Dagens visdomsord:

It´s not the years

Det här inlägget postades i Blog av Christina Schollin. Bokmärk permalänken.

Om Christina Schollin

Christina Schollin är skådespelerska, Entreprenör och MÅBRA-Ambassadör, med en inre skönhet och mognad, som smittar av sig.Christina, som nu mer och mer växlar in på allt som har med livskvalitet att göra. Från skönhets-produkter, vitaminpreparat, anti-aging-business till livsfilosofi. Hon delar gärna med sig - och ger andra människor en möjlighet att förändra sina liv. Våga Vara ett Föredöme!

10 svar på ”1961 – 1970 Christina Schollin – Sångerskan

    • Jon. Det är tydligen populärt fortfarande för musik-älskare – att spela vinylplattor! Bättre ljud tydligen! Skall bli kul att sätta på denna platta – mycket fin musik från filmen! Och CD:n innehåller hela filmen + extra-material.

  1. Vad roligt! Det är så härligt att bli nostalgisk och drömma tillbaka och känna att man verkligen gjort något i sitt liv!
    Fina du!
    Kram, Gerd♥

    • Anne-Marie! Trevligt att du kommenterar min blogg! Tycker du att den är bra? Det är ett pyssel, men jag tycker att det är kul – eftersom jag samtidigt skriver på mina memoarer. Och det här blir ju en typ av minnen, som jag kan plocka in valda delar av till boken! CD-skivan med mina insjungningar? Är det den du vill ha – eller ”Vill så gärna tro”.? Den senare kan jag skaffa åt dig och sända för den finns att köpa i affärer. Min egna är privat och finns inte i handeln – men jag har extra-exemplar, som jag får ge till nära vänner, så vill du ha ett ex. så sänder jag dig. Varm kram. Christina.

  2. EP-skivan med ledmotivet till ”Änglar finns dom?” hittade jag bland min lilla EP-samling!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *